Avto-moto

Chevrolet bogati IAA

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
15. 9. 2011, 14.25
Posodobljeno: 15. 9. 2011, 14.36
Deli članek:

Chevrolet se je letos IAA udeležil z velikim bumom, saj predstavljajo tako športnike in koncepte, kot slavijo stoletnico podjetja.

Med drugim Chevrolet predstavlja novega malibuja, za katerega pravijo, da je paradi konj znamke na evropskih tleh. Ta bo na voljo prihodnje leto.

Našli bomo tudi malo bolj športnega avea, ki ga poganja 1,3-litrski turbo-dizelski motor. Ta bo v na voljo tako v Eco različici (70 kW, 3,6 l/100 km) in običajnih dveh, pri katerih motor nudi 55 kW ali pa 70 kW moči.

Veliko pozornosti bo zagotovo pobral koncept Colorado Rally, ki je nekako reli različica vozila Colorado.

Prav tako zanimiv bo koncept Miraj (v korejščini prihodnost), ki je sicer že bil predstavljen marca. Aerodinamičen miray, ki spominja na reaktivca, ima sredinsko nameščen električni pogonski sistem, spredaj pa ima nameščena dva 15-kilovatna elektromotorja. Ima pa tudi konvencionalni 1,5-litrski motor, za vsak slučaj - torej, če bo zmanjkalo moči v baterijah.

Težko pričakovana peta generacija Camara in Chevrolet Corvette Centennial Edition kažeta, opozarjata na Chevroletovo preteklost in predvsem na to, zakaj je znamka v ZDA tudi cenjena.

Poleg tega si bodo dirkalni navdušenci lahko ogledali Corvette, ki je letos junija zmagala v razredu GTE na Le Mansu.