Avto-moto

Ko retro oblika ni dovolj

Roman Leskovec / Auto Bild Slovenija
14. 9. 2011, 16.51
Posodobljeno: 14. 9. 2011, 16.51
Deli članek:

Pri Volkswagnu so na IAA v Frankfurtu predstavili kar dve izvedenki novega Beetla, in sicer Fender edition ter R concept. Prva stavi na audiofilsko akustiko v notranjosti in posebnih rock detajlih, druga pa na športnost in zmogljivost.

Beetla Fender edition na zunaj krasijo posebna, polirana 19-palčna aluminijasta platišča, dvojni izpušni zaključki, znižano podvozje ter poseben lak, ki ga navadno uporabljajo za barvanje kitar. Glavna posebnost pa se skriva v notranjosti. Na armaturni plošči se nahaja letev, ki je iz dvobarvnega lesa, iz katerega je izdelana večina Fender kitar, na vrhu pa najdemo še različne prikazovalnike, ki tudi spominjajo na rock čase. Vse to začini trobarvna ambientalna osvetlitev notranjosti. Seveda pa ne manjka odlična akustika: za to poskrbi 400 watni zvočni sistem z 10-kanalnim ojačevalnikom, 30 GB pomnilnika in nizkotoncem v zadku. Ljubitelji tega inštrumenta boste na svoj račun prišli še z vtičem v prtljažnem prostoru, kamor lahko priključite svojo električno kitaro, katera se nato poveže z ozvočenjem vozila - idealno za zabave na prostem.       

Druga novost na salonu je študija hrošča, poimenovana R. Ta vsebuje vso tehniko, kot smo jo že spoznali pri Golfu R - torej 195-kilovatni dvolitrski turbinski agregat, štirikolesni pogon, za 30 mm znižano športno podvozje ter paket zunanjih dodatkov, ki mu dodajo na ostrini. To so 20-palčna platišča, izpušni sistem s štirimi zaključki, črno polakirana streha, spojler na zadku ter ogromne reže spredaj in zadaj, ki zagotavljajo dovod zraka tako agregatu kot zavoram.