Avto-moto

Šestkrat up! na IAA

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
14. 9. 2011, 15.55
Posodobljeno: 14. 9. 2011, 16.12
Deli članek:

VW na frankfurtskem avtosalonu predstavlja šest različic modela up!.

Prvi up! že poznamo, to je novi električni malček imenovan e-up!. Električna različica mestnega škrata bo na voljo z letom 2013.

Sledi eco up!, ki združuje pogon na utekočinjen plin in bluemotion paket.

up! azzurra sailing team so ustvarili dizajnerji pod vodstvom Giorgetta Giugiara in Walter de Silve. Gre za prototip okolju prijaznega vozila za svetovne marine. Vozilo je nepremočljiv in s svojo notranjostjo spominja na ambient, sicer viden le v jahtah.

Cross up! je štirivratna različica modela up!, ki bi naj postal tudi serijsko vozilo.

GT up! je vozilo, pri katerem že samo ime pove skorajda vse. 900-kilogramskega malčka poganjajo motorji, ki bodo proizvedli do več moči (trenutno največ 55 kW), kar bo omogočalo veliko več dinamike, kot bi je lahko pričakovali sicer. Notranjost in zunanjost vozila bo športnejša, nosil pa bo 17-palčna platišča.

Buggy up! je up! za svobodnjake. Vozilo je znižano za 20 milimetrov, karoserija je nekoliko drugačna, kjer pa manjkajo vrata, pa je ojačana šasija. Vse skupaj bi naj poskrbelo za vožnjo veliko boljšo kot v kabrioletu. Vozilo je tudi nekoliko daljše in širše, lahko pa ga bomo naročili z 18-palčnimi platišči.