Avto-moto

Italijanski SUV

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
14. 9. 2011, 07.35
Posodobljeno: 14. 9. 2011, 07.43
Deli članek:

Maserati je predstavil novega SUV-ja imenovanega Kubang.

Fiatova sestrica Maserati je svoj prvi poskus opravila že leta 2003 na detroitskem avtoshowu (študija je imela enako ime), zdaj pa se je k stvari spravila z vso resnostjo.

Konceptno vozilo Kubang, čigar geni izvirajo tudi iz ZDA, bi naj bil po besedah predstavnikov pri Maseratiju vozilo, ki bo združevalo užitek v vožnji z luksuznim ambientom, ki smo ga danes vajeni pri športnih vozilih in luksuznih limuzinah višjega cenovnega razreda.

Sergio Marchionne se je lansko leto odločil, da je čas za nove sinergije, saj imajo pod Fiatom, ki ga Marchionne vodi, le preko Chryslerja oz. Jeepa terenska vozila. Izkaže se, da se pod novim maseratijem skriva jeep. Motorji zanj bodo razviti v Modeni in sestavljeni pri Ferrariju v Maranellu. Tudi videz in sama karoserija sta obdelana v Maseratijevem dizajnerskem centru. Zanj so razvili poseben 8-stopenjski avtomatski menjalnik, ki bo moč porazdeljeval na vsa štiri kolesa. Volan, podvozje in zavore so optimizirane za čim boljše zmogljivosti. Kdaj bo serijski še ni znano, Maserati pa omenja leto 2013.