Avto-moto

Auto Bild Slovenija - september 2011

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
6. 9. 2011, 09.32
Posodobljeno: 6. 9. 2011, 09.33
Deli članek:

V septembrski številki preberite.

VZTRAJNOSTNI TEST: PEUGEOT PARTNER TEPEE

Na dolgotrajnem, 100.000-kilometrskem testu, smo preizkusili preugeotovega dostavnika Partner Tepee. Ni dolgo trajalo, preden smo ga morali peljati na servis, to pa se ni zgodilo le enkrat. Z njim smo imeli nekaj večjih težav, a je na koncu test kljub vsemu prestal. Ocena ni ravno blesteča, a če bi Peugeot rešil le nekaj točk, bi to bil veliko bolj zanesljiv partner v vsakdanu.

PRIMERJAVA: BMW X1 in RANGE ROVER EVOQUE

BMW X1 velja za blesteč primerek v svojem razredu, z nekaj napakami, ki jih ima vsak vstopni model. Novi evoque, na katerega so Britanci tako ponosni, se je izkazal izjemno dobro, novinarji pa smo nad njim navdušeni. X1 je tako dobil veliko grožnjo, na katero bo moral odgovoriti kaj kmalu, sicer bo izgubil krono.

PREIZKUSILI SMO: HYUNDAI VELOSTER 1.6

Hyundai z zadnjimi modeli opozarja, da se je njihova oblikovna filozofija spremenila. Nismo pa predvidevali, da bi korejsko podjetje na trg poslalo tako predrznega kompaktnika, ki žari s svojimi posebnostmi. Veloster je zagotovo velika osvežitev na trgu dolgočasnih avtomobilov, le ocene bodo morale biti prave.