Avto-moto

Retro gokart s čelado

Roman Leskovec / Auto Bild Slovenija
2. 9. 2011, 11.29
Posodobljeno: 2. 9. 2011, 11.58
Deli članek:

Pri Miniju so še uradno predstavili njihov prvi dvosedežni kupe, ki bo ob športno-dinamičnem izgledu in edinstvenem konceptu notranjosti ponudil še več voznih užitkov.

Glavni oblikovni posebnosti Minija Coupe sta nizka silhueta ter oblika strehe, podobna čeladi, ki mu na cesti dajeta edinstven in športen pečat. Kot dodatek integriranemu strešnemu spojlerju pa so dodali še aktivni zadnji spojler, ki mu zagotavlja idealno aerodinamiko pri višjih hitrostih.

Notranjost zaznamujeta serijska športna sedeža ter že poznana retro notranjost. Ob vsej tej športnosti pa se lahko pohvali celo z 280-litrskim prtljažnim prostorom, katerega natovarjanje olajšujejo visoko odpirajoča vrata. Prav za ta namen so ponudili tudi set dizajnerskih retro kovčkov, ki se idealno prilegajo prtljažnemu prostoru.

Motorno paleto sestavljajo štirje agregati: 90 kilovatni Mini Cooper Coupe, dizelski Cooper SD Coupe, ki zmore 105 kilovatov, še močnejši 135 kilovatni Cooper S Coupe, vrh pa predstavlja model MINI John Cooper Works Coupe, ki ima kar 155 kW (211 KM).