Avto-moto

Grudnik že prvak 2011

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
22. 8. 2011, 10.35
Deli članek:

S petimi sekundami prednosti si je Matej Grudnik zagotovil naslov državnega prvaka v slovenskem rally državnem prvenstvu.

V soboto 20. avgusta je v Ajdovščini potekal letošnji 5. Rally slovenskega državnega prvenstva. Matej Grudnik je na šestih hitrostnih preizkušnjah bil najhitrejši v svojem razredu in na koncu osvojil odlično drugo mesto, s čimer si je že dirko pred koncem zagotovil naslov državnega prvaka. Tako se bo na zadnji rally sezone, ki bo  v sredini oktobra v Idriji, lahko podal zelo neobremenjeno.

Ob koncu tekmovanja je Grudnik povedal: "Današnji rally je bil res zelo naporen, zaradi hude vročine smo trpele tako posadke kot tudi tehnika. Zavore so se zelo pregrevale, zato tudi slabše prijemale in je vse skozi bilo potrebno misliti tudi na to. Tempo glede na relativno kratek rally in mnogo izenačenih posadk je bil zelo hud, vsaka najmanjša napaka se je lahko končala s predčasnim odstopom. Od 60 posadk kolikor jih je bilo na startu je uspešno pripeljalo do cilja le 38  in zelo sem vesel, da sem med njimi. Z osvojitvijo naslova prvaka v skupini N 2000 sem že dirko pred koncem sezone izpolnil letošnji načrt, česar sem še posebej vesel. Ob tej priliki bi se najlepše zahvalil spremljevalni ekipi, ki mi je na vseh dirkah zelo uspešno pripravljala in servisirala moj dirkalnik in skrbela za vse ostale stvari, tako da sem lahko uspešno nastopal. V 8-letni karieri  mojega nastopanja, kjer sem do sedaj osvajal naslove v gorskih hitrostnih dirkah in paralelnem rally crossu, je to moj prvi  naslov tudi v rally-u, v katerem sem pričel nastopati v sezoni 2009.