Avto-moto

Novi Civic na salonu v Frankfurtu

Robert Kolman / Auto Bild Slovenija
1. 8. 2011, 07.58
Posodobljeno: 1. 8. 2011, 08.05
Deli članek:

Vozne lasnosti izboljšane za dve generaciji naprej

Honda bo novo generacijo Civica predstavila septembra na frankfurtskem salonu. Novi Civic je razvit posebej za evropski trg bo na voljo kot pet-vratna kombilimuzina segmenta C. V prodajne salone prihaja zgodaj leta 2012.

Vozne lastnosti in upravljanje nove Honde Civic so razvili v Evropi. Japonski razvojni team je v testnem sodelovanju z evropskimi inženirji in zunanjimi sodelavci analiziral učinkovitost sedanje generacije Honde Civic. To je vodilo k cilju, da pri novem Civicu še izboljšajo vozne lastnosti in hkrati obdržijo športne lastnosti iz sedanje generacije.  

Hondini inženirji so se pri razvoju novega Civca zavedali, da ima Evropa najbolj razgibane ceste, od hitrih avtocest do zelo ovinkastih in luknjastih cest. Prvotna testiranja so izvajali najprej v centru za raziskave in razvoj na Japonskem, potem pa se je razvojni team premestil v Evropo in dokončal vozilo.

˝Vsakič, ko smo med razvojem vozila obiskali Evropo, smo z nastavitvami vozila, dosegli pomembne izboljšave glede voznih lastnosti” govori g. Kazuo Sunaoshi, Vodja razvoja – karoserija. 

“Novi Civic ni rezultat evolucije. Glede voznih lastnosti smo naredili bistvene izboljšave, enakovredne razvoju dveh generacij vozila.”

Z uporabo torzijske preme pri vzmetenju zadaj, bo novi Civic obdržal največjo prostornost potniškega prostora v segmentu C. Da bi izpopolnili lego na cesti in vodljivost pri višjih hitrostih so povečali debelino torzijske preme in povečali premer stabilizatorja. Udobje in upravljanje vozila med vožnjo so izboljšali z uvedbo tekočinsko polnjenih dušilcev na sistemu zadnjega vzmetenja.

 Več preko fotografij in v filmu, ki se nahaja na naslednji povezavi: http://www.hondanews.eu/en/news/index.pmode/modul,detail,0,1908-DEFAULT,21,text,1/index.pmode