Avto-moto

Modri s črto

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
20. 7. 2011, 17.22
Posodobljeno: 20. 7. 2011, 17.46
Deli članek:

Pri Renault Nissan Slovenija so javili, da bo pri nas kmalu različica Gordini na voljo tudi za clia. Tako motor in karoseriji sta izvzeti iz različice GT.

Renault Sport so Clio Gordini razvili na osnovi izvedenke Clio GT in pripravili avtomobil po željah kupcev, ki si želijo šik oblikovan in za uživanje v vožnji uglašen avtomobil, vendar nimajo želje po zelo izrazitih športnih voznih lastnostih. Zahvaljujoč ponudbi bencinskega 1.6 16V (94 kW) motorja ter dveh karoserij – s tremi ali petimi vrati – bo gordini po obljubah Renaulta zadovoljil večji krog kupcev. Od različic GT prevzema športno podvozje, ki so ga razvili pri Renault Sport. Edino kar pade v oči je odločitev Renaulta, da ESP v različici Gordini, ni serijski. Zanj bo potrebno doplačati 360 evrov.

Sicer pa bodo za različico Gordini vzdolžna trakova Gordini, bela ohišja zunanjih ogledal, bela zaščitna obloga prednjega odbijača, 16-palčna črno-polirana platišča, na bokih bomo našli znački Gordini Series ter oblazinjenje v kombinaciji sive in črne barve ter cepljenega govejega usnja in blaga s premazom, ki je okrašeno z izvezenimi napisi Gordini in belimi šivi.

Ne moremo pa mimo s sivim usnjem prevlečenega volanskega obroča z dvema belima črtama na vrhu, ki označujeta položaj za vožnjo naravnost, prestavne ročice s kovinsko okroglo glavo, modrim vstavkom z oznako Gordini in sivo manšeto, aluminijastih stopalk in še nekaterih drugih razpoznavnih znakov.

Med serijsko opremo bomo našli dodatna žarometa za osvetlitev ovinka in meglenki, paket opreme s samodejno klimatsko napravo, ki vsebuje še samodejni vklop zasenčenih luči in samodejno uravnavanje brisalnikov s pomočjo tipala za dež, radijski sprejemnik s predvajalnikom CD/MP3, izhodno močjo 80 W, upravljalnikom ob volanu in s funkcijo Bluetooth + audio vmesnik, tempomat, električni pomik stekel (impulzen na voznikovi strani) in nastavljivost zunanjih ogledal, daljinsko centralno zaklepanj ter čelni varnostni blazini in stranski varnostni blazini za zaščito glave in trupa.

Renault obljublja, da bo cena v Sloveniji v primerjavi z različico GT, dražja kakšnih 300 evrov, kar torej pomeni 13.590 evrov (3 vrata) oz. 13.990 evrov (5 vrat), če upoštevamo trenutne akcijske cene clia. V nasprotnem primeru bomo morali odšteti približno 15.570 oz. 15.970 evrov.

DODATNA OPREMA

Kovinska barva

390,00 EUR

Panoramsko strešno okno z električnim pomikom

800,00 EUR

ESP

360,00 EUR

Sistem za pomoč pri parkiranju zadaj

310,00 EUR

Navigacijski sistem Carminat Tom Tom + katografija Evrope

590,00 EUR

Usnjeno oblazinjenje

910,00 EUR

Električno poklopljiva zunanja ogledala

140,00 EUR