Avto-moto

BMW M3 CRT

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
4. 7. 2011, 07.00
Deli članek:

BMW M GmbH je razkril spektakularno novo izdajo znotraj svoje modelne serije. BMW M3 CRT (Carbon Racing Technology) uteleša koncentrirano mešanico najsodobnejšega razvojnega znanja – črpa svoj navdih neposredno iz sveta motošporta – na področjih pogonskega sistema, tehnologije podvozja in inteligentnega koncepta lahkega oblikovanja.

BMW M GmbH bo model BMW M3 CRT proizvedel v omejeni seriji 67 enot. Po stopinjah BMW M3 GTS – ki je bil izdelan v 135 primerkih – gre v tem primeru za drugo majhno serijo zelo zmogljivega modela M3, ki je dorasel vsem izzivom na dirkališču in je obenem registriran za vožnjo po cesti. Ekskluziven značaj limuzine je poudarjen s konceptom lahkega oblikovanja komponent po meri uporabnika, kar predstavlja del inovativnega proizvodnega procesa.

Vozilo predstavlja svetovni prvenec novega proizvodnega procesa za komponente iz plastične mase, ojačane z ogljikovimi vlakni (CFRP), v avtomobilski industriji. Ta proces omogoča široko uporabo kompozitov CFRP pri konstrukciji zelo zmogljive limuzine BMW M3 na osnovi športnega avtomobila, ki je rezultat programa BMW M GmbH.

Vozilo je mogoče naročiti tudi pri pooblaščenih prodajalcih z vozili BMW v Sloveniji.