Japonski avtomobilski izdelovalec Toyota pravi, da bo novi »subcompact« yaris imel najboljši infotainment sistem v svojem segmentu. Yaris, najbolj prodajani Toyotin avtomobil v Evropi, bo v 95 % serijsko opremljen s sistemom Touch & Go. Ta ima 6,1-palčni na dotik občutljiv zaslon in podpira navigacijski sistem, mobilne aplikacije in druge pomočnike. Kako ta deluje, je bilo predstavljeno v modelu Verso-S, kompaktnem enoprostorniku.

Dolžina modela je 3.890 mm, kar je 100 mm več kot do zdaj. Japonci obljubljajo, da bo notranjost prostornejša, uporabili pa naj bi kakovostne materiale in na voznika usmerjen kokpit.

Na voljo bo z 1,0- in 1,3-litrskim bencinskim ter 1,4-litrskim dizelskim motorjem. Hibridna različica bo na trg prispela sredi leta 2012.  

Toyota računa na yarisa, da ji bo pomagal ponovno premagati magično mejo milijon prodanih avtomobilov. To jim je sicer prvič uspelo leta 2005, do leta 2008 je prodaja narasla na 1,2 milijona, zatem pa je sledil močan padec. Lansko leto je Toyota v Evropi prodala 858.000 avtomobilov, napovedujejo pa boljšo prodajo za letošnje leto.

Tretja generacija yarisa bo v prodaji septembra, izdelovali pa ga bodo v Toyotini tovarni v Franciji.