Avto-moto

Nacionalni zmagovalec natečaja »Mlad, Ustvarjalen, Chevrolet!«

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
16. 6. 2011, 14.00
Deli članek:

15. junija 2011 je potekal mednarodni natečaj »Mlad, Ustvarjalen, Chevrolet!«, kjer je v kategoriji »Moda« s svojimi kreacijami sodelovalo osem študentov Visoke šole za dizajn. Strokovna žirija je med predstavljenimi kreacijami dodelila tretje mesto LARI SGERM in drugo mesto KARMEN KOREN. Zmagovalno kreacijo letošnjega natečaja pa je ustvaril študent NENAD NENADIĆ.

Avtomobilsko podjetje Chevrolet ponovno organizira mednarodni natečaj »Mlad, Ustvarjalen, Chevrolet!«, kjer študenti sodelujejo v petih tekmovalnih kategorijah; moda, fotografija, vizualne umetnosti, video in muzika. Na nacionalni ravni so na natečaju sodelovali študenti Visoke šole za dizajn in sicer v kategoriji »Moda«. Predstavitev kreacij je potekala v sredo, 15. junija v kavarni Sputnik, kjer so manekenke strokovni žiriji in izbranim povabljencem predstavile osem kreacij.

Pod tekmovalne kreacije letošnjega natečaja so se podpisali študenti Visoke šole za dizajn: Lara Sgerm, Julia Kaja Hrovat, Karmen Koren, Nenad Nenadić, Saša Krhen, Anita Höchtl, Romana Stojnšek in Iva Katalenič. Njihovo delo pa je ocenjevalo strokovno oko osemčlanske žirije, katero so sestavljali: Aljoša Bagola (kreativni direktor Pristopa), Nada Matičič (dekanja Visoke šole za dizajn), Aleš Čakš (urednik modnega magazina Trendi), Jelena Proković (modna oblikovalka), Matevž Faganel (modni oblikovalec), Alenka Birk (modna urednica magazina Modna), Nina Jagodic (modna stilistka) in Zvonimir Stanojević (Chevrolet marketing manager za Slovenijo, Hrvaško ter Bosno in Hercegovino).

Predsednica žirije natečaja je bila mednarodno uveljavljena modna kreatorka Jelena Proković, ki nam je takoj po zaključenem ocenjevanju in predaji glasov zaupala kako je zadovoljna s kreacijami in zmagovalcem: »Žirija je imela resnično težko nalogo. Z mojega stališča je nekoliko primanjkovalo drznosti mladih kreatorjev in želim si, da bi bodoče generacije stopile korak naprej in si upale več. Zadovoljna sem, da se je žirija enotno odločila glede zmagovalne kreacije in preostalih dveh, ki sta prav tako prejeli nagradi. Zmagovalec Nenand Nenadić je s svojo kreacijo resnično izstopal. Dejansko je bila to edina obleka, ki je v celoti odgovorila temi letošnjega natečaja, ki jo je zaznamovala brezčasnost. Njegova kreacija je poleg retro elementa elegantna, drzna, zanimiva, kombinira minimalizem z avantgardnostjo in daje velik poudarek asimetriji. Želim mu veliko uspeha na njegovi nadaljnji poti med priznane modne oblikovalce«.

Nekaj besed o svoji kreaciji pa nam je zaupal tudi sam zmagovalec letošnjega natečaja Nenand Nenadić: »Presrečen sem, da mi je uspelo osvojiti prvo mesto, saj sem na dogodek prišel brez pričakovanj. V kreaciji sem na eni strani zajel tradicijo in dolgoletno zgodovino blagovne znamke Chevrolet, na drugi strani pa dodal njegovo dojemljivost do sprememb, spremljanje trga in novosti. Zgodbe izdelka tako nisem črpal v enem avtomobilu, ampak v celotni ideji blagovne znamke Chevrolet. V končno podobo oblačila sem vključil tudi lahkost gibanja z razlogom, ker sem v preteklosti sam imel priložnost voziti Chevrolet. Na natečaj sem se prijavil, ker je dobra odskočna deska, preko katere lahko pridem v stik s tujino. Vesel sem, da tako pomembno podjetje kot je Chevrolet, podpira mlade in kreativne ljudi na večih področjih«.

V preteklosti so študenti Visoke šole za dizajn dosegali že zavidljive rezultate, tudi na evropski ravni. Leta 2008 je namreč Adi Šumič osvojil prvo nagrado v kategoriji »Grafični dizajn«. Prav tako tudi letošnjemu zmagovalcu ekipa Chevrolet želi veliko sreče na mednarodnem tekmovanju, ki bo potekalo poleti, slavnostna prireditev in razglasitev evropskega zmagovalca pa bo jeseni 2011.