Avto-moto

Mlad, Ustvarjalen, Chevrolet!

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
25. 5. 2011, 14.31
Posodobljeno: 25. 5. 2011, 14.33
Deli članek:

Podjetje Chevrolet že peto leto zapored organizira mednarodni natečaj »Mlad, Ustvarjalen, Chevrolet!«, kjer v kategoriji »Moda« s svojimi kreacijami sodelujejo študenti Visoke šole za dizajn.

Leto je naokoli in avtomobilsko podjetje Chevrolet ponovno organizira mednarodni natečaj »Mlad, Ustvarjalen, Chevrolet!«, kjer študenti sodelujejo v petih tekmovalnih kategorijah. Študenti Visoke šole za dizajn pa bodo letos na nacionalni ravni tekmovali v  kategoriji »Moda«.

V letošnjem letu Chevrolet praznuje 100. obletnico. S svojimi avtomobili je podjetje popeljalo v brezčasno popotovanje uspeha. Temu primerna je tudi tematika letošnjega natečaja, ki bo s svojim retro pridihom vklopila časovni stroj in nas popeljala skozi različna obdobja mode in avtomobilizma. Pričela se bo v novembru 1911, ko sta Švicar Luis Chevrolet in ameriški poslovnež Billy Durant ustanovila podjetje Chevrolet Motor Car Company. Z retro pridihom nas bo Chevrolet pripeljal vse do sedanjosti, skupaj z revolucionarnim Chevrolet Voltom, sinonimom za modernost in napredek časa.

Kreacije študentov Visoke šole za dizajn bo na dogodku ocenjevala strokovna žirija, ki jo sestavljajo: Aljoša Bagola (kreativni direktor Pristopa), Nada Matičič (dekanja Visoke šole za dizajn), Aleš Čakš (urednik modnega magazina Trendi), Jelena Prokovič (modna oblikovalka), Matevž Faganel (modni oblikovalec), Alenka Birk (modna urednica magazina Modna), Nina Jagodic (modna stilistka) in Zvonimir Stanojević (Chevrolet marketing manager za Slovenijo, Hrvaško ter Bosno in Hercegovino). Zmagovalna kreacija, ki jo bo izbrala žirija na nacionalni ravni, se bo udeležila evropskega natečaja »Mlad, Ustvarjalen, Chevrolet!«.

Nekaj besed o kreacijah, ki jih pripravljajo študenti Visoke šole za dizajn, nam je zaupala vodja katedre za tekstilije in oblačila, Petra Bole: »Vizija katedre je ustvarjati kreativne, inovativne in okolju prijazne rezultate na področjih oblikovanja tekstilij in oblačil. Katedra spodbuja kreativni proces v pedagoškem in raziskovalnem delu, se povezuje s slovensko tekstilno industrijo ter s svojim delom spodbuja konkurenčnost na domačem in tujem tržišču. Prav zato smo veseli priložnosti, ki nam jo letos že tretje leto ponuja Chevrolet. S sodelovanjem na natečaju spodbujamo naše študente k ustvarjanju zanimivih kreacij. Letošnja tema »Timeless classic« ob 100. obletnici blagovne znamke Chevrolet je bila za nas posebna spodbuda pri oblikovanju oblačil. Študenti so k natečaju pristopili konceptualno, vsaka kolekcija predstavlja svojo zgodbo.«

V preteklosti pa so študenti Visoke šole za dizajn dosegali že zavidljive rezultate, tudi na evropski ravni. Leta 2008 je namreč Adi Šumič osvojil prvo nagrado v kategoriji »Grafični dizajn«. Glede na projekte, ki so jih študenti ustvarili letos, lahko z gotovostjo trdimo, da žirija tudi tokrat ne bo imela lahkega dela, saj so vsi projekti idejno izjemno zanimivi in predstavljajo inovativnost mladih in nadarjenih študentov, ki se ne bojijo izstopiti iz vsakdanjih okvirjev razmišljanja.