Avto-moto

Life Ball MINI 2011

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
23. 5. 2011, 19.37
Posodobljeno: 23. 5. 2011, 19.37
Deli članek:

Dean in Dan Caten, bolj znana kot kanadski oblikovalski dvojec DSQUARED², sta v soboto, 21. maja 2011 na Dunaju predstavila svoj ekskluziven izdelek Life Ball MINI 2011.

Oblikovalca sta svoj MINI Cooper S oblikovala tako, da je ta opremljen za vsako pustolovščino. Sprednji lok, za reli oblikovani žarometi, zatemnjena in z mrežo prekrita stranska okenske stekla in rezervno kolo na prtljažnih vratih zbujajo pozornost že na prvi pogled. S tem pa izrazitih posebnosti še ni konec: višje nastavljeno podvozje in terenske pnevmatike z globokim profilom vabijo pustolovski duh. Tudi pri oblikovanju notranjosti se čuti ljubezen do podrobnosti kanadskega oblikovalskega dvojca: pri nejasni signalizaciji je kompas odličen pripomoček za izbiro prave poti, medtem ko ščitijo predpražniki iz strukturne kombinacije aluminija in pločevine notranjost pred umazanijo. Zaščitni znak DSQUARED² – kanadski javorov list – na usnjeni prevleki naslonov za glavo in na stranskih vratih zaokrožuje dovršen slog tega robustnega MINI.

Dean in Dan sta navdušena: „Najin MINI ‚Red Mudder’ je 100-odstotno DSQUARED².“ V soboto sta se v okviru dogodka Life Ball oblikovalca s svojim unikatom zapeljala po rdeči preprogi pred približno 4000 obiskovalci. 

Avtomobilski proizvajalec MINI že enajstič podpira največji dobrodelni dogodek v boju proti virusu HIV v Evropi. Za namen dogodka Life Ball se vsako leto izdela unikaten model MINI. Izkupiček od prodaje se nameni projektom v boju proti virusu HIV/AIDS. Od leta 2001 je bilo preko dražbe ekskluzivno oblikovanih modelov Life Ball MINI za Aids Life, skupaj zbranega že več kot pol milijona evrov. Gery Keszler, ustanovitelj in organizator dogodka Life Ball, je zadovoljen z dolgoletnim sodelovanjem: „Že enajst let je MINI partner dogodka Life Ball, pri tem pa vsako leto na novo dokazuje svojo kreativnost, navdušenje in strast za dobre stvari. Letošnji Life Ball MINI kanadskih oblikovalcev DSQUARED² je znova jasen dokaz za to.“

Tudi v prejšnjih letih so MINI za dogodek Life Ball oblikovali sami svetovno priznani oblikovalci, med katerimi so Agent Provocateur, Donatella Versace, Diesel, Missoni in Gianfranco Ferré.