Avto-moto

Internautica 2011

Anze Zigmund / Auto Bild Slovenija
17. 5. 2011, 08.28
Posodobljeno: 17. 5. 2011, 08.44
Deli članek:

Obiskali smo letošnjo Internautico v Portorožu.

Lep sončen dan v Marini Portorož. Parkiral sem svojega »Fičkota« na makedamu, kar opazim gručo rumenih predpasnikov, ki se pomikajo v eno smer. Glej ga zlomka, ti predpasniki imajo majčkene glave na vrhu. Iz zanimanja jim sledim. Naenkrat se znajdem pred velikim modrim avtomobilom…UAU…kakšen tovornjak… vprašam malega nadebudneža z rumenim predpasnikom, kateri avto je to, in on kot iz topa »Hummer« - impresivno za nekoga iz prvega razreda osnovne šole.

Ta veliki humvee pa stoji ravno pred vhodom letošnje Internautice in tja so bili tudi namenjeni ti rumeni predpasniki z glavami na vrhu. Pa pojdimo za njimi.

Za uvod se znajdemo v novinarskem središču,

ki se nadaljuje s predstavitvijo Slovenske Istre, Poljske in našega nedavno nagrajenega inovatorja Milana Kolarja, ki je dobil nagrado v Dubaju za inovacijo lebdeče podvodne svetilke (Formawater diving lamp).

Poleg ima še nekaj svojih izumov, kot je priprava za hojo po vodi in vodno kolo. Najdemo pa tudi izdelke drugih slovenskih inovatorjev.

Pa tudi kreacije našega slovenskega navtičnega designerja Armina Korena. 

Stopimo malo naprej in že se znajdemo med prvimi čolni… gumenjaki… jadrnicami… barkami… jahtami… družbo so mi delali radijski kolegi in kolegice… in ne moremo brez… no, brez česa ne moremo?!?!

Še nekaj za ne navtične navdušence in že smo pri koncu.

Lep sončen pozdrav vam želi vaš budni spremljevalec navtičnega sveta Anže.