Avto-moto

Longhi najhitrejši v Stožicah

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
14. 5. 2011, 15.21
Posodobljeno: 14. 5. 2011, 15.22
Deli članek:

Na prvi hitrostni preizkušnji relija Saturnus v ljubljanskih Stožicah je bil najhitrejši Italijan Piero Longhi (škoda fabia S2000). Med prve tri sta se pred velikim številom gledalcev uvrstila še Vaclav Pech (mitsubishi lancer EVO9) in Rok Turk (peugeot 207 S2000).

S hitrostno preizkušnjo v Stožicah se je začel letošnji reli Saturnus. Pred velikim številom gledalcev, ki so se zbrali okrog 3,4 kilometra dolge preizkušnje, so najboljše posadke prikazale veliko atraktivnega drsenja. Pomen hitrostne preizkušnje je bil predvsem v zabavi gledalcev in ogrevanju za tisti pravi del relija, ki se začne jutri v Zasavju.

V Stožicah sta vlogo prvih favoritov potrdila Piero Longhi (škoda fabia S2000) in Vaclav Pech (mitsubishi lancer EVO9), ki sta postavila najboljša časa. Longhi je bil za 1,4 sekunde hitrejši od Pecha, na tretjem mestu pa je Turk kot najhitrejši Slovenec za Longhijem zaostal za štiri sekunde.

Za najboljšo trojico so se zvrstili Hermann Gassner (mitsubishi lancer EVO10), Darko Peljhan (mitsubishi lancer EVO9) in Jan Šlehofer (subaru impreza N15). Od 59 posadk, ki so začele hitrostno preizkušnjo, le ena ni uspela priti do cilja.

Jutri se reli nadaljuje s šestimi hitrostnimi preizkušnjami v Zasavju. S tem se bodo začeli prvi odločilni kilometri letošnjega Saturnusa.