Norveška Pošta je podpisala pogodbo za nakup 20 Transit Connect Electric vozil, z opcijo za donaročilo dodatnih enot v prihodnosti. Norveška Pošta je največji distributer pošte, izvajanja logističnih storitev in hkrati podjetje z največ zaposlenimi na Norveškem.

»Norveška Pošta bo v poštnih in logističnih storitvah postalo vodilno podjetje na področju ohranjanja okolja in je hkrati prvo podjetje, ki bo izkoristilo prednosti sodobne tehnologije.,« je dejal Dag Mejdell, CEO Novreške pošte. »S podpisom pogodbe za nakup novih Ford Transit Connect Electric vozil, bo Norveška Pošta storila pomemben korak na poti k letnemu zmanjšanju CO2 emisij (- 150.000 ton).«

Ford in Azure sta predstavila Transit Connect Electric že poleti 2011, saj se število velikih podjetij, ki iščejo učinkovite rešitve na področju zmanjševanj izpustov in želijo uporabljati alternativne vire energij pri svojih vozilih, povečuje.

Transit Connect Electric z zmogljivostjo 28 kWh doseže največjo hitrost 120 km/h, doseg pa znaša do 130 km (do ponovnega polnega ponjenja).

»Izhodišča za model Transit Connect Electric so bila oblikovno in motorno zasnovana prav za stranke kot je Norveška Pošta,« je dejal Scott Harrison, Azure CEO. »Force DriveTM motorji se odlikujejo v pogojih mestne vožnje, kjer bodo na ustaljenih mestnih poteh odlike Transit Connect Electrica prišle v ospredje vsak dan. Ponosni smo, da je Norveška Pošta naša prva večja stranka v Evropi. Z veseljem jim bomo pomagali pri doseganju okoljske, operativne in vsesplošne uspešnosti pri zastavljenem cilju.«