Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
160 21.07.2021 21:57:03

Srčni Prekmurci z BORBENO in organizirano igro OSTAJAJO V IGRI ZA NAPREDOVANJE (foto)

M24
Državni prvaki so še na tretji evropski tekmi v tej sezoni ohranili svojo mrežo nedotaknjeno.

Nogometaši Mure so se na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za nastop v ligi prvakov na domačem stadionu proti bolgarskemu Ludogorcu razšli z neodločenim izidom 0:0. Povratna tekma bo prihodnjo sredo v Bolgariji.

Kar petkrat vrednejša zasedba bolgarskih serijskih prvakov je kakopak še vedno favorizirana v tem dvoboju, vendar Ludogorec na polovici slovensko-bolgarskega obračuna ne more biti prepričan v svoje napredovanje. Prvih 90 minut in še nekaj sodnikovega podaljška je minilo v izenačeni igri. Že res, da so imeli gostje v prvem polčasu prevlado, a so se črno-beli dobro, predvsem pa organizirano branili. Drugi del in še zlasti zaključek tekme je pripadel domačinom, ki so v 84. minuti po strelu Žige Kousa zatresli vratnico. Nekaj akcij nogometašev Mure je bilo navdušujočih, manjkala je le učinkovita realizacija.

Mura bo v primeru zmage v skupnem seštevku proti Ludogorcu v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov igrala proti zmagovalcu obračuna med grškim Olympiacosom in azerbajdžanskim Neftčijem.

V primeru izpada proti Ludogorcu pa bi jim v tretjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo nasproti stal zmagovalec dvoboja Ferencvaros - Žalgiris.


POTEK TEKME

* Stadion Fazanerija, sodniki: Osmers, Schaal, Kempter (vsi Nemčija).
* Strelci: /.
* Mura: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Šturm, Horvat, Bobičanec (od 90. Mandić), Kouter, Kous, K. Cipot (od 81. Pucko), Klepač (od 90. Maroša).
* Ludogorec: Kahlina, Nedjalkov, Verdon, Plastun, Ikoko, Cauly, Santana (od 81. Tchibota), Goncalves, Despodov, Sotiriu (od 70. Manu), Jankov (od 63. Wanderson).
* Rumena kartona: Karničnik; Plastun.
* Rdeči kartoni: /.

V dvoboj so silovito krenili gostje. Ti so slovenske državne prvake povsem stisnili v obrambo, a si vseeno niso priigrali izrazitejših priložnosti. Prva prava je prišla v 21. minuti, ko je z desnico sprožil Pieros Sotiriu, a je strel v kot preusmeril Klemen Šturm.

Muraši so se še naprej krčevito branili, po slabe pol ure pa so se vendarle otresli pritiska bolgarskih prvakov. V 32. minuti so bili prvič zares nevarni. Po hitri akciji na desni strani je nato žoga prišla na levo do Mihaela Klepača. Sprva mu je strel blokiral Jordan Ikoko, nato pa je po odbiti žogi Klepač po "varanju" prišel še do enega strela, a je s konicami prstov strel ubranil hrvaški čuvaj mreže Kristijan Kahlina.

Nadzor nad dogajanjem na zelenici so nato znova prevzeli v zeleno odeti Bolgari, a poskusa Kirila Despodova in Caulyja Souze nista bila posebej natančna. V 37. minuti se je malce sebično odzval nevarni bočni branilec Ikoko in sprožil prek vrat, v sredini pa je imel kar nekaj soigralcev, ki so čakali na podajo.

V 44. minuti je malce zaspala osrednja obramba Mure, kar je po podaji v sredino izkoristil Sotiriu, a je žogo slabo zadel in ostalo je pri začetnem izidu po prvih 45 minutah.

V drugem delu je bil še posebej razpoložen Klepač. Hrvaški nogometaš je v 49. minuti sijajno prodrl, preigral svojega čuvaja, nato pa z dolgim diagonalnim strelom z leve za kakšen meter zgrešil zgornji levi kot Kahline.

To so bile Murine minute. Luka Bobičanec je le minuto kasneje z desnico meril v kratek kot, a je bil Kahlina pozoren in na mestu. V 51. minuti je poskusil še Žiga Kous, a je bil precej nenatančen. V 51. minuti je znova Klepač sodeloval pri lepi akciji s podajo do Šturma, njegov strel po sprejemu v teku pa je le za las zgrešil cilj.

Mura je bila še naprej nevarnejša, v 55. minuti je znova poskusil Bobičanec, tokrat z levico, a je zadel kar soigralca Matica Maruška pred bolgarskimi vrati.

Po dolgem času so bili nato v 61. minuti nevarni tudi gosti. Močni Ikoko se je na desni strani otresel Šturma, a ni ogrozil Obradovića, ki je dobro zaprl kot.

V 77. minuti je po izgubljeni žogi Žana Karničnika Ludogorec izpeljal nevaren protinapad, ki ga je zaključil rezervist Elvis Manu. Na srečo domačih navijačev v Fazaneriji pa je žoga za nekaj centimetrov zgrešila levo Obradovićevo vratnico.

V zadnje četrt ure dvoboja je najlepšo priložnost na tekmi zapravil Kous. V 84. minuti je po sijajnem prodoru Karničnika žoga prišla do kapetana domačih, ki je z desnico stresel prečko. V zaključku so zapretili tudi Bolgari in imeli lepo priložnost, a je Despodov z glavo meril mimo Obradovićevih vrat. Do konca dvoboja prave nevarnosti za spremembo izida ni bilo.

- torek, 20. julij:
Alaškert - Šerif Tiraspol            0:1 (0:0)
(Lovro Bizjak je v igro vstopil v četrti minuti sodniškega dodatka za Šerif)
Lincoln Red Imps - Cluj              1:2 (1:0)
Dinamo Zagreb - Omonia               2:0 (0:0)
Ferencvaros - Žalgiris               2:0 (2:0)
(Miha Blažič je igral celo tekmo za Ferencvaros)
Rapid Dunaj - Sparta Praga           2:1 (0:1)
(Dejan Petrovič je igral do 73. minute za Rapid)
Celtic - Midtjylland                 1:1 (1:0)

- sreda, 21. julij:
Kairat Almaty - Crvena zvezda        2:1 (1:0)
Malmö - HJK Helsinki                 2:1 (1:0)
(Filip Valenčič je igral 94 minut in podal za zadetek HJK)
Mura - Ludogorec                     0:0
20.30 Slovan Bratislava - Young Boys
21.00 Legia Varšava - Flora Tallinn
21.00 Olympiacos Pirej - Neftci Baku
21.00 PSV Eindhoven - Galatasaray
Značke: mura, liga-prvakov

Članki iz rubrike