PRAZNIČNI HVALA

»Malo je takšnih ljudi, ki se jih človek razveseli«

Zoran Franc
3. 12. 2022, 08.00
Deli članek:

Drugi obisk nas je popeljal v Ljubljano. Obiskali smo Jožeta, katerega zagnanost, požrtvovalnost in srčnost so opazili stanovalci Savskega naselja.

Luka Švigelj
Obiskali smo Jožeta.

Tudi tokrat je za nami še kako ganljiva zgodba. Zgodba o srčnih ljudeh, ki za svojo dobroto in neprestano razdajanje ne pričakujejo ničesar v zameno. In čeprav pogosto ostanejo neopaženi, vendarle obstajajo ljudje, ki opazijo njihovo dobroto, žar in iskro, ki sveti.

Krajani Savskega naselja

V uredništvo smo prejeli kratek dopis prebivalcev Savskega naselja, v katerem so pripisali, da če kdo, si Jože, ki dela na bencinski črpalki, nagrado zares zasluži. Zapis objavljamo v celoti. Nekaj pa je še takih ljudi, ki se jih človek razveseli; to so verzi Kreslinove pesmi, ki prav lepo opišejo tudi Jožeta Javornika. Jože dela na bencinskem servisu v Savskem naselju v Ljubljani. S svojim srčnim pristopom in dobro energijo je postal pravi zaščitni znak tega okoliša. Svoje stranke vedno pričaka z nasmehom in kakšno čokoladico, zato ni čudno, da se ljudje k njemu vozijo polnit rezervoarje celo iz oddaljenih krajev. Zakaj? Pogosto tudi samo zato, da bi se naužili njegovega optimizma in dobre volje. V vašo akcijo smo ga prijavili stanovalci Savskega naselja, ki si želimo, da bi Jožetova nalezljiva dobra volja ostala doprinos našemu okolišu dolga leta. Pa tudi zato, da preostali prepoznajo, kakšen je res srčen, iskren in dober prodajalec, kakršni bi morali biti povsod. Postanimo ljudje do soljudi.

Nikogar ni pustilo ravnodušnega

Jožeta smo obiskali na njegovem delovnem mestu neko deževno popoldne, ko je sivina še kako rezala med težke dežne kaplje. Sledilo je presenečenje, ki ga ni pustilo ravnodušnega. Tudi tukaj so se usule kaplje, pravzaprav solze sreče, ki jih Jože ni mogel skriti. Droben poklon in iskren hvala sta v imenu naše ekipe ter krajanov pregnala sivino dneva in tako narisala nasmeh in sonce v srce, kasneje pa se je to prikazalo še na nebu.