Praznični hvala

Brezhibno čist zrak tudi pozimi

Oglasno sporočilo
24. 1. 2020, 07.48
Posodobljeno: 24. 1. 2020, 14.39
Deli članek:

V zimskih mesecih dihamo še posebej slab zrak. Tako zunaj našega doma kot v njem. Zaradi kratkih in mrzlih dni se v notranjih prostorih zadržujemo precej več, redkeje jih tudi prezračimo kot spomladi in poleti, ko radi odpiramo okna na stežaj in uživamo v toplih sončnih žarkih.

Onesnaženost zraka je v zimskem času večja
Dihanju slabega zraka se pozimi, še posebej v mestih, ne moremo izogniti. Največji onesnaževalci zraka so cestni promet, industrijski viri in izpusti iz kurilnih naprav, zaradi temperaturne inverzije pa je onesnaženost zaradi temperaturne inverzije v slabo prevetrenih kotlinah večja in dlje časa trajajoča. Onesnaženost se še poveča, če je sušno.
Tako so koncentracije PM10 v zimskem času višje kot poleti, v notranjosti Slovenije tudi od 70- do 100-odstotne, na Primorskem do 20-odstotne. Onesnaženost zraka škodi zdravju, vpliva na bolezni dihal, še posebej pri otrocih, in na razvoj srčno-žilnih bolezni. Škoduje pa tudi ekosistemu in pridelkom.

Do čistega zraka z naprednim čistilcem zraka Stadler Form
Zrak lahko v notranjih prostorih, ki jih pozimi tudi redkeje zračimo, dodatno poslabšajo neprijetne vonjave, fin prah, virusi in bakterije. Kako čist zrak vdihavamo, nam prikaže čistilec zraka Roger, ki nenehno meri kakovost zraka v prostoru in takoj zazna onesnaženost. Indikator kakovosti zraka nas s spreminjajočo se barvo opozori, ko se zrak doma ali v pisarni poslabša.
Posebno razviti Dual Filter™ združuje HEPA in aktivne oglene filtre. HEPA filter zelo učinkovito čisti zrak, filtri z aktivnim ogljem pa odstranjujejo neprijetne vonjave. Roger nudi občutek čistega in zdravega zraka doma in v pisarni ter omogoča lažje dihanje alergikom.


O podjetju Stadler Form
Podjetje Stadler Form je bilo ustanovljeno septembra 1998 v švicarskem mestu Zug. Specializirano je za razvoj, proizvodnjo in prodajo gospodinjskih pripomočkov, namenjenih izboljševanju kakovosti zraka v prostoru (čistilnikov zraka, vlažilnikov, ventilatorjev, grelnikov, razvlažilnikov, osvežilcev prostora). Pri razvoju izdelkov veliko pozornosti posvečamo brezčasnemu oblikovanju v povezavi z visoko tehnologijo. Ustanovitelj in začetnik podjetja je Martin Stadler, ki je nase opozoril že leta 1998 s prvim izdelkom, izjemno uspešnim vlažilnikom zraka FRED. Stadler Form oblikuje in razvija naprave v Švici v sodelovanju s švicarskimi oblikovalci, kot so Mathias Walker (Matti), Carlo Borer, Kurt Zimmerli, Fabian Zimmerli ter Bernhard I Burkard. Izdelki Stadler Form so prejeli že številne mednarodne nagrade za oblikovanje. Podjetje svoje izdelke izvaža v več kot 48 držav po vsem svetu in je postalo vodilni dobavitelj na področju izboljšave zraka.