Praznični hvala

Teh 5 nalog morate nujno opraviti te praznike!

Oglasno sporočilo
30. 10. 2020, 13.53
Posodobljeno: 8. 11. 2021, 13.05
Deli članek:

Vsako leto se ulovimo v isto zanko! Divjamo, hitimo, bežimo – med tem pa pozabljamo na resnični čar teh praznikov. Kaj pa to sploh je?

Na to vprašanje lahko odgovori vsak zase. Samo ena stvar je zanesljivo resnična: na koncu bomo vsi prišli do enakega rezultata. Resnični čar je sreča. Prava, pristna, surova, resnična sreča. Kako pa pridemo do nje v vsem tem vrvežu, ki ga s seboj prinaša najbolj čarobni mesec v letu? Če tudi ti ne veš, si se znašel na pravem mestu. Odločili smo se, da oblikujemo seznam petih nalog, ki jih moraš nujno opraviti med prazniki to leto, da čar dosežeš – in nobena ni neposredno povezana z nakupovanjem!

NALOGA #1: Zares preživi čas s svojimi najbližjimi

Prazniki so primarno namenjeni temu, da se družina in prijatelji zberemo na enem mestu in si res vzamem čas drug za drugega. Pozabi na draga darila in na luksuzna oblačila. Zares prisluhni zgodbam iz vojske, ki jih že 461. pripoveduje tvoj dedek. Zares uživaj v vsej hrani, ki jo je pripravila tvoja mama. Zares zapleši s svojimi nečaki. Zares si vzemi trenutek za svoje prijatelje, ki se dobite na tržnici na kozarcu kuhanega vina. Zares se objemaj. Zares ljubi.

NALOGA #2: Odloži telefon!

Kvaliteten čas z nekom lahko preživljamo samo, če smo res prisotni tukaj in zdaj. Seveda je čudovito, da ulovimo par lepih trenutkov, ko obložimo božično mizo in naredimo nekaj selfijev s svojimi sorodniki. Ampak najlepših stvari nikoli ne moremo ujeti na sliki. In tako je tudi prav. Doživi čim več takšnih trenutkov, ki jih slika ne zajame.

NALOGA #3: Neznancu polepšaj dan

Najlažja naloga na svetu, kajne? Na avtobusu mu odstopiš sedež. Spustiš ga v kolono pred seboj, če vidiš, da ima v rokah tri banane, ti pa poln voziček. Odstopiš mu listek za parkiranje, ki velja še naslednje pol ure. In veš kaj že zadostuje? To, da podariš nasmeh. To je pa zelo preprosto – naloga, ki jo lahko prakticiraš na vsakem koraku.

NALOGA #4: Ne štej kalorij

Ali ste vedeli? Decembra kalorije ne štejejo! Znanstveni inštitut za brezskrbno praznovanje potrjuje, da je bila izvedena študija na 10.000 posameznikih, ki zagotavljajo, da se vsa okusna hrana, ki jo pojemo v najboljši družbi, ne zatakne na vaših bokih. Šalo na stran, seveda moramo hrano uživati v zmernih količinah in upoštevati raznolikost v prehranski shemi. Ideja pa je, da se lahko malo pocrkljamo – zato vas vabimo, da letos rečete DA dišečim cimetovim piškotom.

NALOGA #5: Izrazite svojo hvaležnost

Zdaj pa razmislite … Poleg svojih najbližjih – za koga ste še hvaležni? Zagotovo vam je letos nekdo olajšal kakšno preizkušnjo, vas rešil iz zagate, ali pa preprosto tako dobro poskrbel za vas ali vašo lastnino, da bi mu radi rekli: HVALA. Pridružite se projektu Praznični hvala, zaupajte nam svojo zgodbo hvaležnosti in z malo sreče nagradite svojega frizerja, avtomehanika ali zobozdravnika!