Praznični hvala

IZPOVED BRALKE: »Za božič bom v Indiji, denarja za darila enostavno nimam!«

Oglasno sporočilo
26. 11. 2019, 10.22
Posodobljeno: 28. 11. 2019, 09.34
Deli članek:

Bralka našega spletnega portala nam je zaupala, da se je letos znašla pred veliko stisko. Prihajajo božično-novoletni prazniki, ona bo pa odpotovala na drug konec sveta, v kaos in kulturni šok. Preberite, kaj nam je zaupala:

"Letos decembra bom dopolnila 25 let. Stara bom četrt stoletja!

Sicer sem velika popotnica in živim za trenutke, ko se prebudijo vsi moji čuti. Večkrat rečem, da se zame življenje začne s prvim pospeškom na pisti – tik pred vzletom svoj utrip najmočneje zaznam. Dvigam se tja gor, med oblake. Tja, kjer je vedno sonce. In le še nekaj ur me loči od tega, da pristanem v popolnoma novem okolju. Nove barve, vonjave in ljudje mi zares poženejo kri po žilah. Zato sem točno vedela kaj si želim podariti za ta rojstni dan. Potovanje, ki sem ga poimenovala »Pot v Indijo in navznoter«.

Odhajam v sredini decembra in se vračam v začetku januarja – kar pomeni, da bom na poti medtem, ko se bo doma krasila božična jelka, ko se bo mazal biftek in bo iz kuhinje dišalo po sveže pečenih piškotih. Mmmm, to vzdušje doma. Ne glede na to, koliko tisoč kilometrov vstran sem, si lahko vedno v spomin prikličem mamino dobro voljo, ko se suče po kuhinji in za svoje najljubše ljudi pripravlja praznične dobrote, očeta, ki je ves premražen ravnokar prinesel kup drv, da zakurimo v kamin, pa staro mamo, dedka, sestro, svaka in meni najdražja majhna človečka: nečakca in nečakinjo.

Družina mi pomeni neskončno dosti. Zelo smo povezani in se za vse večje praznike obvezno zberemo v široki zasedbi. Letos bom to zamudila – ampak sem se spomnila načina, kako bom na božični dan vseeno prisotna. Svojim družinskim članom in bližnjim prijateljem bom napisala pisma. Pogosto jih pišem, zame se ta gesta nikoli ne obrabi – čeprav me moji dragi večkrat hecajo, da sem čisto staromodna. Veste kaj? Me čisto nič ne briga. Verjamem, da ročno napisana besedila sežejo še globlje do srca, na papir odtisneš svojo energijo, pustiš osebni pečat – in v tem je nekaj magičnega.

Zato letos svojim dragim podarjam čarovnijo, ki mi bo pomagala doseči tri pomembne cilje:

CILJ 1: Daje mi priložnost, da svojim najdražjim povem, koliko mi pomenijo in zakaj sem za njih tako hvaležna.

CILJ 2: Ker bodo pisma zapakirana v »christmas cracker-je«, ki se jih bo dalo obesiti na smrečico, bom s tem prisotna tudi na božični večer, ko bodo poleg odpiranja ostalih daril, odpirali tudi moja pisma, ki jih bodo (skrita v »christmas crackerijh«) čakala med vejami.

CILJ 3: Prihranila bom dragoceni denar, ki mi bo na potovanju prišel zelo prav.

In tako bom letos obdarila vse – njih s srčnimi besedami, sebe pa z novo pustolovščino.«

***

Tukaj je odlična ideja naše bralke, ki jo lahko uporabite tisti, ki bi radi privarčevali, pa tudi vi, ki morda praznikov ne boste mogli preživeti s svojimi najbližjimi.

Zdaj pa razmislite … Poleg svojih najbližjih – za koga ste še hvaležni? Zagotovo vam je letos nekdo olajšal kakšno preizkušnjo, vas rešil iz zagate, ali pa preprosto tako dobro poskrbel za vas ali vašo lastnino, da bi mu radi rekli: HVALA. Pridružite se projektu Praznični hvala, zaupajte nam svojo zgodbo hvaležnosti in z malo sreče nagradite svojega frizerja, avtomehanika ali zobozdravnika!

Oddajte svojo zgodbo hvaležnosti TUKAJ.