Popolna preozbrazba

Spanje in kakovostno ležišče sta ključnega pomena!

M. O. Ž., A. K.
6. 6. 2019, 12.53
Posodobljeno: 6. 6. 2019, 12.57
Deli članek:

Prespimo kar tretjino svojega življenja, zato je zelo pomembno, kakšno je naše ležišče. Prav o tem, natančneje o izbiri kakovostne vzmetnice, so kandidatke naše akcije Popolna preobrazba poučili v prodajnem salonu mebloJOGI v Ljubljani.

MAX VERDERBER, JURE GUBANC,
Naše nagrajenke so bile očarane.

Opremljene z dobro mero znanja, spočite in naspane so se dan kasneje v salonu XBody srečale z Damjanom Frasom in se soočile s številkami na tehtnici. Seveda so te pokazale, da so na pravi poti pri spremembi življenjskega sloga.

MAX VERDERBER, JURE GUBANC
Pri težavah z zgornjim delom hrbtenice je še posebej pomemben pravilno oblikovan zglavnik.

Spočit človek zmore premikati gore in lažje izpolni zadane cilje. Zato vsi strokovnjaki opozarjajo na pomembnost kakovostnega spanca. V postelji naj bi vsako noč prespali od sedem do osem ur, zato bi morali ta kos pohištva še posebej pazljivo izbrati.

Srečanje s kandidatkami akcije Popolna preobrazba se je zato v prodajnem salonu mebloJOGI v Ljubljani začelo z vprašanjem: »In kako ste danes spale?« Takoj se je razvila glasna debata o tem, kako so zadovoljne s svojo vzmetnico, kaj jim krajša noči in kako rešujejo svoje težave. »Vedno me zebe, tudi ponoči. Rada pa spim na boku ali trebuhu,« nam je zaupala Ljubljančanka Tamara Djokić.

MAX VERDERBER, JURE GUBANC, MARE VAVPOTIČ / M24
»O spanju bi lahko govorile ure in ure!« so se strinjale naše kandidatke in gostiteljica.

Kranjčanka Jasna Koper je dodala, da ima težave s hrbtenico in ji je vedno vroče. Ptujčanko Manuelo Žgeč zaziba v sen ležanje na trebuhu, muči pa jo ukrivljenost zgornjega dela hrbtenice in prav nič se ne veseli vročih poletnih noči. Gostiteljica Karin Oglajner Bajc iz marketinga podjetja MEBLO INT d.o.o. iz Nove Gorice je skupaj s pomočnico Kristino vsem trem ženskam pozorno prisluhnila in se kasneje posvetila vsaki posebej. Natančno je namreč vedela, kakšno ležišče je primerno zanje. Tamara, Manuela in Jasna pa so izbrane vzmetnice tudi preskusile.

MAX VERDERBER, JURE GUBANC, MARE VAVPOTIČ / M24
Kaj so pokazale meritve na xsenzorju?

»Če najraje spite na boku, je za vas primernejša trša vzmetnica. Ker pa vam v postelji družbo dela mož oziroma partner, je dobro razmisliti o nakupu tako imenovanega partnerskega ležišča. To pomeni, da je vzmetnica le ena, a sta dve polovički različni in ustrezata potrebam vsakega posebej,« je Karin Oglajner Bajc mimogrede natresla veliko koristnih nasvetov. Predstavila jim je najnovejši izdelek novogoriškega podjetja, ki je s svojim legendarnim jogijem postal sinonim za vse vzmetnice. »Naša letošnja novost je luksuzna vzmetnica mebloJOGI Platinum s perforiranim naravnim lateksom, oplemenitenim z gel zrnci aloe vere za sproščujočo svežino, in s prevleko iz oklepa morskih rakcev.«
Naše kandidatke so bile posebej navdušene nad posebno napravo Xsenzor, ki olajša odločitev pri izbiri najustreznejše vzmetnice. Gre za nekakšno elektronsko pregrinjalo z vgrajenimi senzorji, ki pokažejo, kjer so pritiski ležečega na ležišče največji in kdaj je bolje izbrati mehkejšo oziroma tršo vzmetnico.

MAX VERDERBER, JURE GUBANC, MARE VAVPOTIČ / M24
Gostiteljica Karin Oglajner Bajc iz marketinga podjetja MEBLO INT d.o.o. iz Nove Gorice je predavala tudi o pomembnosti letvic.

Da bi bilo zbrani trojici lažje na poti do želene preobrazbe in bi se jim uresničile vse sanje, so ob slovesu dobile v dar še knjižno uspešnico Zakaj spimo. Svetovno znani strokovnjak Matthew Walker v njej pojasnjuje, zakaj je dobro spanje pomembno, kaj se dogaja med spancem v naših možganih, ter svetuje, kako spati tako, da se boste zbujali spočiti in polni energije.

MAX VERDERBER, JURE GUBANC, MARE VAVPOTIČ / M24
Jasna Kralj se je počutila kot na oblačku. »Zlahka bi zaspala,« je priznala.


Ste vedeli?

  • V enem letu se v vzmetnici nabere do dva kilograma odpadne kože.
  • Vzmetnice je treba zamenjati vsakih sedem let.
  • Za vzdrževanje čistoče so najboljše vzmetnice s snemljivimi pralnimi prevlekami, izdelane iz mešanice bombaža in sintetičnih vlaken.
  • Pred nakupom nove vzmetnice je treba prodajalcu zaupati težo in morebitne zdravstvene težave.
  • Pri izbiri ležišča sta poleg kakovostne vzmetnice pomembna tudi podloga iz letev in zglavnik, ki ustreza najljubšemu položaju spanja.