Popolna preozbrazba

Kako je sestavljeno naše telo?

K. Š.
2. 6. 2019, 08.00
Deli članek:

Joga uči, da je naše telo kot čebula, sestavljeno iz petih ovojnic! Kaj pa so, poleg tega, še spoznala naša dekleta?

Mare Vavpotič
Navdušene nad čudovitim svetom!

Zunaj je fizično telo, ki mu sledi energijsko telo, ki ga medicina ne priznava, a hkrati vsi vemo, da je tam. "Začutimo ga, kadar se počutimo brez energije, utrujeno. Skozi jogo se učimo, da smo bitje, ki je narejeno iz 72.000 energijskih kanalov,"  pravi Monika Pekošak iz Yogini joge. 


Sledi mentalno telo, ki ga človek začuti takrat, kadar ima energijske blokade in ne zmore logično in bistro razmišljati.

Četrto je čustveno telo, ki nas opozarja na naša čustva. Peta pa je duša. »In joga pravi, bi morali živeti iz duše in jo poslušati. Mi pa pogosto živimo samo iz našega uma in upoštevamo le naše mentalno telo. Joga je tista, ki naše elemente poveže, da se začnemo poslušati in živimo ven iz duše. Tako prek duše in miru najdemo tisto, kar imamo radi in kar si resnično želimo.

Monika je predavanje in jogo zaključila z mislijo, da nič v življenju ni naključno. »Jaz sem vam bila poslana z namenom, da malce pomagam na poti pri vaši preobrazbi. In četudi zdaj jogi še niste naklonjene, bo morda prišel v vašem življenju čas, ko jo boste začutile. Predvsem pa to naredite zaradi sebe in ne zaradi okolice,« še doda, sklene dlani skupaj, se zahvali sebi in nam ter naredi pozdrav srca. »Hvaležna sem, da smo se srečale tukaj, zato se lahko zahvalimo sebi, v svojo srčno čakro.«

Sklep: neprecenljiva spoznanja o sebi!
Če so bile Jasna, Marija, Urša in Tamara na začetku še malce skeptične, jih je uvodna delavnica joge tako navdušila, da so sklenile, da še pridejo. Predvsem so začutile čustva, kot so jeza in nesprejemanje samega sebe.
»Počutim se, kot da sem dosegla nekaj, kar še nisem spoznala o sebi. A to je šele začetek. Vem, da še ne znam pravilno dihati, a se bom tudi tega začela učiti,« je prepričana Marija Kos, ki je jogo začutila prvič. Urša je bila pri jogi izredno sproščena. »Počutim se lahkotno in ne morem verjeti, da mi je joga prišla do živega. Navdušena sem,« pravi.

Tamara bo z jogo premagovala svoj stres. »Vem, da sem nenehno v gibanju in v elementu. Moram se znati umiriti in ustaviti. Moram najti način. In hvaležna sem Moniki, da mi je danes pokazala, kako bom lahko počasi dosegla svoj mir.« Tudi Jasna je bila nad izkušnjo navdušena in je povedala, da se ji je odprl cel spekter vprašanj, ki jih ima v sebi.