Popolna preozbrazba

Tole je slastna večerja, s katero boste shujšali tudi vi!

K. Š.
8. 5. 2019, 12.21
Posodobljeno: 8. 5. 2019, 12.22
Deli članek:

Naša diplomirana dietetičarka Katja Simić je za kandidatke Popolne preobrazbe pripravila super jedilnik, s katerim niso lačne, z njim pa tudi dobijo vsa potrebna mikrohranila.

Promocijsko gradivo
Tole bo večerja za naše udeleženke.

Zajtrk in kosilo, ki ju je za naše udeleženke pripravila diplomirana dietetičarka Katja Simić, smo že razkrili, tokrat pa dodajamo še večerjo.

Bistvo, ki ga je potrebno upoštevati, se skriva v raznolikosti na krožniku, torej mikrohranila kot so vitamini in minerali. 

VEČERJA

1 primer: Čičerikina solata
Čičeriko pripravimo po navodilih iz embalaže. Navadno jo čez noč namakamo, odcedimo vodo in kuhamo 2 uri. Super je, če vmes večkrat zamenjamo vodo. Lahko izberemo tudi čičeriko iz pločevinke, ki jo le dobro speremo pod tekočo vodo.

Katja Simić
Solata s čičeriko bo potešila vaše brbončice.

Narežemo zelenjavo po okusu. Po potrebi jo prepražimo (bučka, špinača, blitva, jajčevec) ali v primeru, da želimo z našo hrano tudi »piti« izberemo bolj vodeno zelenjavo (kumara, paradižnik, paprika). V solato lahko vmešamo tudi olive, koruzo, artičoke, kapre … Pravzaprav imamo izbir neomejeno.

Solati dodamo lahko tudi semena (bučno, sončnično …), sir (feta, mocarela …) ali meso oz. ribo (tunina, skuša, piščanec, puran …) ali oreščke (na primer pinjole). Solato kisamo, začinimo po okusu (drobnjak, koper, poper, česen v prahu, bazilika, sol) in dodamo olivno, bučno ali katero drugo olje.

2 primer: Zelenjava na žaru na solatni posteljici

Katja Simić
Zelenjava na žaru s feta sirom

Jedilnik lahko prejmete tudi vi!

Če nas spremljate, potem veste, da vas na Katjinem spletnem portalu www.dietetik-priporoca.si čaka uvoden tedenski jedilnik, ki si ga lahko naročite. Prejemate ga po e-pošti in vam je v veliko pomoč pri spreminjanju nezdravih prehranskih navad!