Popolna preozbrazba

Popolna preobrazba: Takšni bodo njihovi zajtrki!

K. Š.
2. 5. 2019, 07.29
Posodobljeno: 8. 5. 2019, 12.22
Deli članek:

Tokrat vam razkrivamo, kakšne zajtrke si bodo lahko privoščile naše finalistke Popolne preobrazbe. Vas zanima, kaj je zanje pripravila Katja Simić?

Promocijsko gradivo
Ovsena kaša z jabolki in jogurtom

Katja nam je tudi zaupala, da mora biti prehrana izredno raznolika, če želimo zaužiti vse snovi, ki jih naše telo potrebuje za svoje normalno delovanje in za zdravje.

Jedilnik mora biti sestavljen iz petih obrokov!

 Samo tako bodo lahko naše dame zares celovito sledile preobrazbi, ki si jo tako zelo želijo. »Postopen proces, ki ga bodo osvajale po korakih, jim bo pomagal, da bodo takšne prehranjevalne navade ponotranjile in se jih držale tudi po tem, ko bo preobrazba končana,« je povedala Katja.

Tokrat vam razkrivamo primere njihovih zajtrkov

PRVI ZAJTRK:
ovseni kosmiči (4 žlice), probiotičen jogurt (2 dcl), jabolko, cimet 

DRUGI ZAJTRK:
ržen kruh (kos velik za dlan), namaz skuta (60 g) z zelišči**, olive 

TRETJI ZAJTRK:
ovsena kaša (4 žlice kosmičev, 2 dcl mleka) s hruško

Kako pripravite zajtrke?

Kosmiči

Eden izmed odličnih zajtrkov, ki nam bo dal potrebno energijo za začetek dneva, predstavljajo kosmiči ali otrobi. Ker so bogati z netopno prehransko vlaknino, v našem črevesju nabreknejo in tako tvorijo volumen, ki našim možganom signalizira sitost. Prav zaradi tega, ker nase vežejo vodo, je potrebno, da ob zajtrku spijemo še kozarec vode. Raje kot že pripravljene, si naredimo svoje mešanice. Izberimo polnozrnate kosmiče (oves ali ječmen npr. vsebujeta veliko topne prehranske vlaknine, ki pomaga vzdrževati primeren nivo holesterola v krvi, izberemo lahko še pirine ali ržene oz. katerikoli so nam dobri).

Promocijsko gradivo
Namaz s skuto in zelišči

Skutin namaz z zelišči
V pusto skuto zmešajmo poper, drobnjak in koperc. Po paradižniku potresimo baziliko. Ob našem zajtrku spijmo še temen sok (npr. borovničev, višnjev ali češnjev sok) razredčen z vodo. Poleg vnosa potrebnih hranil je namreč zelo pomembna tudi hidracija. 

Promocijsko gradivo
Ržena kaša z jabolčno čežano

Ovsena kaša 
Kosmiče vsujte v tekočino. Razmerje naj bo 1:5 (na primer 30 g kosmičev in 150 ml tekočine). 
Kosmiči so lahko ovseni, pirini, rženi … Tekočina pa voda, mešanice vode in mleka (1:1) ali le mleko. Vse skupaj rahlo posolite. Posodico za približno pet minut postavite na štedilnik in vmes nekajkrat premešajte. 
Kuhano kašo pretresite v skodelico, prelijte s sadjem in vmešajte v vse skupaj še žlico ali dve jogurta. 

Mare Vavpotič / M24
Katja Simić bo našim kandidatkam pokazala pravo pot do uspeha!

Brezplačno do jedilnika tudi vi!

Na Katjinem spletnem portalu www.dietetik-priporoca.si se lahko brezplačno naročite na uvoden tedenski jedilnik.