Popolna preozbrazba

Pest oreščkov na dan

Oglasno sporočilo
5. 4. 2019, 15.27
Posodobljeno: 5. 4. 2019, 15.38
Deli članek:

Ste vedeli, da že pest oreščkov na dan zadošča za potreben vnos različnih hranljivih snovi v telo? Vse to in še več skrivajo naravni oreščki ültje, ki so odlični za trenutke, ko potrebujete energijo.

Oglasno sporočilo
Oreščki skrivajo v sebi maščobe in maščobne kisline, ki sodijo med pomembne vire energije.

Kaj vse vsebujejo?

Oreščki skrivajo v sebi maščobe in maščobne kisline, ki sodijo med pomembne vire energije. Nekaterih sestavljenih nenasičenih maščobnih kislin, zlasti tako imenovanih omega 3 in omega 6, kot so linolne in linolenske kisline, telo ne zmore proizvesti samo, zato jih moramo zaužiti s hrano. Prav oreščki imajo visoko vsebnost sestavljenih nenasičenih maščobnih kislin. Oreščki pa vsebujejo tudi določene deleže ogljikovih hidratov, beljakovin in veliko pomembnih vitaminov.

Oglasno sporočilo
Privoščite si jih lahko pest na dan.

Še posebej lešniki so vrhunski vir vitamina E, prav tako brazilski oreščki in orehi (vitamin B1). Kalij, ki je pomemben mineral, je v mandeljnih in pistacijah, fosforja je največ v brazilskih oreških.

V makadamijah in mandljih pa je največ vlaknin. Grizljanje za naše izbrance Oreščki ültje že čakajo na pet srečnih udeležencev naše Popolne preobrazbe.

Odlično jim bodo teknili po vadbi. Zaradi hranljivih snovi si jih lahko tudi vi privoščite brez slabe vesti, pozorni morate biti le na pravo mero.