Mala dlan

Ali obstajajo prednosti hlačnih plenic?

Oglasno sporočilo
1. 3. 2018, 10.32
Posodobljeno: 1. 3. 2018, 10.35
Deli članek:

Poznate občutek, ko je vaš otrok v obdobju, ko želi vse sam? Ko ne želi več ležati pri miru, da mu naredite nego? Takrat mamice iščemo različne rešitve. Ena izmed možnosti so izbira hlačnih plenic, ki pa pri nekaterih starših še vedno vzbujajo dvome o rabi. Preverili smo, katere prednosti so, če se odločite zanje.

1. Osrečijo otroke (in starše)
Ko se otroci začno postavljati na svoje noge, ga težko prepričate, da se umiri in ga previjete leže. Ob odločitvi za hlačne plenice otroku omogočite samostojnost in ga previjate kar stoje, brez da omejimo njegovo gibanje. Hkrati pa mu v ključni fazi osamosvajanja dovolite, da si (vsaj deloma) pleničko namesti sam, tako kot spodnje hlačke ali hlače. Saj veste, otroka težko prepričamo, da mora ležati le 5 minut – to je zanj vendar cela večnost! Ravno zato je Pampers, najbolj priljubljena blagovna znamka pleničk pri nas, razvil hlačne plenice Pampers, ki olajšajo menjavo pleničk, otrokom pa dajejo občutek samostojnosti.

2. Nič več zmede pri nameščanju
Vsi vemo, da klasične plenice večkrat težko lepo zapnemo, če se otrok premika. V primeru hlačnih plenic pa te kar zdrsnejo čez otroški trebušček in otrok je že pripravljen na akcijo. Hkrati imajo plenice elastične paske, ki se odlično prilagajajo gibanju otroka in nikoli ne pustijo rdečih lis.

3. Kakovostna izdelava hlačnih plenic Pampers Premium
Če izberete kakovostne hlačne plenice, kot so Pampers Premium, izberete najboljšo absorbcijo. Pampers Pants spodbujajo kroženje in se ponašajo z edinstveno tehnologijo dvojne zgornje plasti, kar ima za posledico hitro absorpcijo tekočine in boljšo porazdelitev. Prinašajo tudi vgrajen otroški losjon, ki pomaga ščititi občutljivo otroško kožo. Pampers Premium hlače imajo dodatno vgrajen pokazatelj mokrote, ki se obarva modro, ko vaš otrok pomokri pleničko.

4. Pampers hlače so za VSE
K sreči je Pampers poenostavil nakup plenic ustvaril unisex Pampers Pants. Lahko jih nosite že od starosti 3 mesecev dalje. Na voljo so namreč v velikostih 3-6, zato je izbira poenostavljena.

5. Odlična izbira ob odvajanju od plenic
Najbolj impulziven razlog je seveda ob odvajanju od plenic, ko z uporabo hlačnih plenic malčku sugeriramo, da si lahko namesti pleničke sam, tako kot spodnje perilo. Največkrat malčki ponoči še kar nekaj časa uporabljajo pleničke in v tem primeru je najbolje, da otroku pomagamo ohranjati občutek samostojnosti.