Mala dlan

Zgodba mame nedonošenčkov

Oglasno sporočilo
22. 1. 2018, 12.01
Posodobljeno: 26. 1. 2018, 09.04
Deli članek:

Danes zdrava in nagajiva bratca so po prezgodnjem rojstvu komaj rešili.

Veselje ob novici, da bosta Nadja in Andrej Prevolnik postala starša, je bilo še toliko večje, ko sta izvedela, da bosta dobila kar dva otročka naenkrat! »Ginekolog mi je sicer povedal za vse možne zaplete pri večplodni nosečnosti, ampak zgolj informativno. Dogovorila sva se, da o tem ne bom razmišljala in da bom predvsem uživala v prihajajočem obdobju,« razlaga Nadja. Potem pa so se v začele pojavljati težave – bolečine v trebuhu, Nadja je težko hodila in v zelo kratkem času dobila precej povečan trebuh.

Po štirinajstih tednih nosečnosti je izvedela, da je zaradi sindroma TTTS (sindrom transfuzije med dvojčki) le malo možnosti, da njena dvojčka preživita. Po neprespanih nočeh in številnih težkih trenutkih je doživela še prezgodnji porod in rodila pri sedemindvajsetih tednih. Nadja je po porodu z njima v porodnišnici preživela kar dva meseca ter doživela veliko težkih trenutkov, pa tudi ogromno takih, ki ji še vedno grejejo srce.

Danes je srečna mamica Maksa in Mihe, na začetku nosečnosti pa je lahko na to samo upala.

Dvojčka sta se izkazala za prava borca

Bratca sta kljubovala vsem slabim napovedim ter zrasla v vesela, navihana in razigrana sedemletnika, ki že dolgo prav v ničemer ne zaostajata za vrstniki.

Zbiramo sredstva za nakup inkubatorja

Na svetu je vsako leto več prezgodnjih rojstev, v Sloveniji preko 1400 na leto. Nekateri nedonošenčki za preživetje po porodu nujno potrebujejo oskrbo inkubatorja, ki pa jih trenutno primanjkuje.
Združeni v veliko akcijo pomagamo pri nakupu novih inkubatorjev za Porodnišnico Ljubljana. Pomagajte tudi vi! Pošljite DLAN ali DLAN5 na 1919.