Prvi naslov za ljubitelje navtike na Hrvaškem

Maja Zajc
9. 4. 2024, 11.20
Posodobljeno: 17. 4. 2024, 13.13
Deli članek:

Naravno varno pristanišče s celotnim navtičnim servisom na dosegu roke od glavnih evropskih mest - to je Marina Punat na Krku. Moderna marina z nastanitvenimi zmogljivostmi v sredozemskem naselju, preprosto popolna za pogoste obiske ali daljše bivanje.

V Marini Punat je živahno vseh 365 dni v letu. Največja marina v severnem Jadranskem morju je dom za več kot 1300 plovil, zato je tukaj vse leto vse v gibanju. Medtem ko v servisnem delu plovila pripravljajo na novo navtično sezono, navtiki in njihove družine preživljajo čas v marini, in sicer v hotelu ali letovišču z mobilnimi hišicami.

Čez vse leto vse vrste navtičnih storitev in odlična hrana

Ob vedno dobrem krškem pršutu družine Žužić, ki ima zaščiteno geografsko označbo, se odlično prileže krški sir iz sosednje vasi Kornić, zanimiv pa je tudi »morski pršut« iz dimljene tunine z malo wasabija. Karpačo iz svežih rib je na voljo vsakič, ko imajo »punatski« ribiči dober dan.

Lokalne krške specialitete so šurlice, ki jih jedo vse leto, spomladi s šparglji, jeseni pa v bogati tradicionalni omaki iz mesa ali sveže nabranih gob.

Otok Krk je priljubljena destinacija za aktivnosti na prostem in krajše izlete ob koncih tedna, Marina Punatpa je privlačna destinacija za tiste, ki uživajo v gastronomiji in pogledu na čudovita plovila, ne glede na to, ali so navtiki ali bodo to šele postali.

Številni navtiki vsak prosti trenutek preživijo na morju in imajo Marino Punat za svoj drugi dom.

Poleg odlične gostinske ponudbe je v marini tudi dobro opremljena trgovina, nedaleč stran pa so tudi nakupovalna središča. Navtična trgovina in trgovina z rezervnimi deli imata vse, kar potrebujete za vzdrževanje plovila.

Sanjska postojanka za pomorščake

Marina Punat je večkrat nagrajena s prestižnim nazivom najboljše marine na Hrvaškem, kot prva v državi je prejela tudi modro zastavo, je prejemnica ekološkega standarda IDSO 14001 in mednarodnih certifikatov THYA in ADAC.