Če vam nagajajo zavore, nujno obiščite EUROSERVIS!

Promocijsko gradivo
25. 7. 2016, 06.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ko imate težave z zavorami, morate svojega jeklenega konjička čim prej peljati na servis!

Ob zaviranju škripajo/cvilijo zavore?
Če imate srečo je cviljenje (ali škripanje) zavor, le posledica površinske rje, ki se pojavi na diskih zavor, ko zjutraj, ali po nekaj dneh začnete voziti avto in pritisnete na zavorni pedal. Kadar zvok izgine po nekaj zaviranjih, ste lahko brez skrbi.
Če motnje ostanejo po več zaviranjih, medtem ko vozite, je vzrok bolj resen in verjetno bo potrebno popravilo.  Neprekinjeno škripanje in cviljenje med zaviranjem pri vožnji, je običajno zvok, ki ga povzročajo v zavorne obloge vgrajeni indikatorji, ki sporočajo, da je čas za nove zavorne obloge. Hkrati se vam verjetno na armaturni plošči pojavi opozorilna lučka za zavore.


Ob zaviranju čutite vibracije?
Kadar ob zaviranju čutite vibracije, je lahko vzrok neenakomerna obraba zavornega diska. Včasih mu rečemo tudi zviti disk. V tem primeru zavorne obloge zaradi neenakomerno obrabljenega ali zvitega diska nanj ne pritisnejo s celo površino.
Posledica je lahko vibracija, ki povzroči tudi neprijeten zvok.

So pa še drugi razlogi, ki pripeljejo do omenjenih neprijetnih pojavov med zaviranjem. Razloge vam bodo pomagali odkriti na EUROSERVISU. 

V vsakem primeru, potreben je pregled in popravilo zavor, saj so dobre in vzdrževane zavore ključnega pomena za varno vožnjo.
Priporočamo, da se v tem primeru oglasite na Euroservisu, kjer vam bodo naši mehaniki kar najhitreje diagnosticirali napako in uredili popravilo