nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 16.09.2018 20:43:53

Slovenski košarkarji bronasti na EP

Slovenska košarkarska 3x3 reprezentanca je na evropskem prvenstvu prišla do končnega tretjega mesta in bronaste medalje. Na tekmi za tretje mesto so Slovenci ugnali Rusijo (21:15). Slovenija je prišla do četrtega odličja na evropskih prvenstvih, prvega bronastega sijaja. Simon Finžgar je bil izbran v najboljšo trojko prvenstva.

Slovenija je osvojila četrto medaljo na evropskih prvenstvih. Leta 2014 so Slovenci posegli po srebrni medalji, na naslednjem EP so postali evropski prvaki, na lanskem evropskem prvenstvu pa so slovenski košarkarji ponovili uspeh iz leta 2014.

Tokrat je bila na tekmi za tretje mesto tekmec Slovenije Rusija, ki je v drugem polfinalu izgubila proti Srbiji. Če so na polfinalni tekmi Slovenci, v polfinalu so izgubili proti Latviji, ves čas lovili priključek, je bila slika tokrat nekoliko drugačna.


Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, dve minuti pred koncem je bil izid poravnan na 15. Zaključek Slovenije je bil naravnost sanjski. Niz šestih zaporednih točk je s košem ob prekršku začel Anže Srebovt, dvojko je nato prispeval Gašper Ovnik, zmago pa je potrdil Simon Finžgar.

"Za nami je še eno evropsko prvenstvo. Kot kaže, nam je Bukarešta pisana na kožo. V domovino se vračamo z novo medaljo - bronasto, tako da lahko rečem, da smo sedaj dopolnili celoten komplet. Malce grenkega priokusa je vseeno prisotnega. Prikazali smo boljšo igro kot na zadnjih tekmah. Veseli smo tega uspeha. Iskreno bi se zahvalil vsem navijačem, ki nas spodbujajo. Zaradi njih je ta uspeh, še toliko lepši," je povedal četrti slovenski reprezentant Adin Kavgić.

Novi evropski prvaki so postali Srbi, ki so v finalu z 19:18 ugnali Latvijo.

Značke: košarka, ep

Članki iz rubrike