Igre

Spet gredo v vesolje!

S.R.
10. 10. 2012, 10.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ptiči so še vedno jezni. V vesolju so sicer že bili, sedaj pa podjetje Rovio svoje jezne rdeče ptiče zopet pošilja v temno praznino, kjer se bodo pridružili eni največjih filmskih sag.

Najnovejša izdaja noro priljubljene igre Angry Birds se bo namreč povezala s sago Star Wars (Vojna zvezd). Gre za popolnoma novo izdajo, ki bo za android, iOS Kindle Fire, Maca, PC-je, Windows 8 in Windows Phone na voljo od 8. novembra naprej. Jezni ptiči in zlobni prašički bodo tokrat prevzeli osebnosti likov iz Vojne zvezd. Paul Southern, podpredsednik za licenciranje in tržne produkte pri podjetju Lucasfilm Ltd., ki si seveda lasti pravice za Vojno zvezd pa pravi, da ne gre za jezne ptiče, preoblečene v like iz Vojne zvezd temveč za ''samosvoje karakterje''.

Rdeči ptič bo na primer sedaj postal Luke Skywalker, pilot X-lovca iz epizode štiri (Novo upanje). Preostala druščina bo prevzela osebnosti Chewbacce, princese Leie, Han Sola in Obi-Wan Kenobija. Zlobno stran imperija bodo seveda predstavljali v Darth Vaderja in jurišnike zakrinkani zeleni prašički.

Igralci po vsem svetu na vseh mogočih platformah so prenesli že več kot eno milijardo igre Angry Birds in njenih različic, različica v okolju Vojne zvezd pa bo franšizo zagotovo ponesla do novih višav. Sodelovanje s studiem Lucasfilm je bilo pravzaprav naslednji logičen korak po izidu iger Angry Birds Space (marca 2012) in Angry Birds Rio (2011), ki je nastala po animiranem filmu Rio studia Twentieth Century Fox, ki zastopa tudi Vojno zvezd.

V vojnozvezdni različici bo v poštev zopet prišla gravitacijska fizika, ki jo poznamo iz različice Space, le da bodo tokrat planeti vzeti iz sveta Vojne zvezd. Tako bomo obiskali Lukov Tatooine, ledeni Hoth in še marsikaj. Programerji so poskrbeli tudi za glasbo, ki bo odsevala odlično delo Johna Williamsa, ki je napisal glasbo za sago.

Franšiza Angry Birds ne kaže znakov popuščanja. Pred dvema tednoma je Rovio na trg poslal uradno nadaljevanje Bad Piggies, v katerem prevzamemo vloge prašičkov. Igra se je takoj uvrstila med najbolj zaželene aplikacije na Googlovem in Applovem operacijskem sistemu. Omeniti je potrebno še vse ostale zadeve, ki kujejo nore dobičke. Samo igrače v obliki jeznih ptičev so namreč prinesle okoli 25 milijonov dolarjev. Igrače jeznih ptičev v vlogi likov iz Vojne zvezd (v trgovine bodo prišle že kakšen teden pred izidom igre) pa bodo prodajo igrač najverjetneje pognale v vesolje, saj so navdušenci nad sago že pregovorno veliki ljubitelji igrač.

Še vedno pa se omenja tudi možnost, da se jezni ptički odpravijo v kinematografe. Do konca leta naj bi namreč izdelali serijo kratkih animiranih filmov, konkretnih podatkov o filmu pa zaenkrat še ni, čeprav vsi viri trdijo, da je Hollywood ''zelo zagret'' za jezne rdeče ptiče.