zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA, bk
STA, bk
0 25.02.2024 20:34:37

SŽ Olimpija s porazom iz Brunica, zmajem večer pokvarila bivši enhaelovec in vratar

HC PUSTERTAL/IWAN FOPPA
Hokejisti SŽ Olimpije so na prvi tekmi kvalifikacij za končnico lige ICEHL v gosteh izgubili proti Pustertalu, ki je v Brunicu zmagal s 3:0 (1:0, 1:0, 1:0). Ekipi igrata na dve zmagi.

Pustertal - SŽ Olimpija 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
* Dvorana Intercable Arena, gledalcev 2317, sodniki: Hronsky, Smetana (glavna), Durmis, Konc.
* Strelca: 1:0 Catenacci (Petan, 7., PP1), 2:0 Stanton (Mantinger, 34., SH1), 3:0 Catenacci (Hannoun, 45., PP1).
* Kazenske minute: Pustertal 10, SŽ Olimpija 8.

Pustertal je bil po rednem delu uvrščen na 8. mesto, zmaji pa so bili tik za njim. Gostitelji so povedli v sedmi minuti, ko je pred golom plošček spretno v mrežo SŽ Olimpije preusmeril v Kanadi rojeni Daniel Catenacci, nekdanji enhaelovec, in to le sekundo pred tem, ko bi se na led vrnil izključeni Trevor Gooch. Z 1:0 se je tudi končala uvodna tretjina, v kateri so domači sprožili tri strele več od gostov (11:8), a slednjim enkrat tudi številčne prednosti ni uspelo izkoristiti.


V drugi tretjini so ljubljanski hokejisti po nevarnejšem začetku gostiteljev v drugem delu druge tretjine ne le vzpostavili ravnotežje v napadu, ampak sprožili pet strelov več. Izid je ostal nespremenjen tudi po eni izključitvi na vsaki strani. Olimpija je imela tudi tretjo priložnost z igralcem več na ledu, a te ni izkoristila.

Ravno obratno, v začetku 34. minute je bil uspešen Kanadčan Ryan Stanton, ki je Lukaša Horaka ukanil, ko je SŽ Olimpija igrala v power playu. Slabi dve minuti pred koncem drugega dela je bil drugič zaporedoma v dobrih treh minutah na klopi za kaznovane Dean Zachary, a tudi te priložnosti Ljubljančani niso kaznovali.

Sedmi strel na gol v zgolj dobrih štirih minutah zadnjega dela so domači pretvorili v vodstvo s 3:0. Spet je bil v uspešen Catenacci, ko je s strelom na prvo izkoristil drugo od treh številčnih premoči dotlej. Ljubljančani so do konca tretjine izenačili razmerje v strelih v tem delu na 12:12, a jim vratarja domačih Jacoba Smitha ni uspelo premagati.

Južnotirolski volkovi so tako vpisali prvo zmago. Druga tekma teh dveh ekip bo v torek ob 19.15 v ljubljanskem Tivoliju, morebitna odločilna tretja pa v četrtek, 29. februarja, v Brunicu. V drugem paru kvalifikacij je v Innsbrucku s 6:3 na prvi tekmi zmagal Vorarlberg.

Značke: hokej, sz-olimpija

Članki iz rubrike