Astro

Horoskop od 14. do 20. 10. 2019: teden bo močno pisan, a tudi spodbuden

Bern Jurečič, astrolog
13. 10. 2019, 14.00
Posodobljeno: 13. 10. 2019, 18.26
Deli članek:

Letošnji oktobrski čas je tudi na nebu podoben vremenu, ki smo ga deležni. Malo sonca pa malo več oblakov, kakšna kaplja kje in potem vse znova.

Profimedia
vesolje

Če ta teden nekateri planeti prinašajo odlične možnosti, dobro povezanost in celo odličen izhod aktivnosti, pa lahko v horoskopu najdemo tudi druge, ki prinašajo toliko napetosti, da bo marsikomu res težko, predvsem odvisno od tega, koliko se te konfiguracije dotaknejo posameznega rojstnega horoskopa. Kar dva T-kvadrata imamo na začetku tedna, potem bo ostal samo še en. Njuni žarišči zasedata Saturn in Pluton, kar nikoli ni prijetno, bodisi zaradi mencanja in obotavljanja pri korakih bodisi pri občutku, da je nekaj treba narediti »zaradi višje sile« – oboje skupaj ne gre prav dobro. K sreči je to prehodno, saj niti drugi T-kvadrat ne bo trajal dolgo. In kaj je od tega dobrega? Predvsem spodbuda za korake, za katere se sicer morda sploh ne bi odločili ...

PREMIKI V TEM TEDNU
Sonce bo ta teden prišlo od 20°15 do 27°12 Tehtnice.
Merkur bo ta teden prišel od 14°00 do 21°39 Škorpijona.
Venera bo v tem tednu prišla od 6°28 do 15°10 Škorpijona.
Mars bo prišel od 6°16 do 10°48 Tehtnice.
Jupiter bo prišel od 20°07 do 21°18 Strelca.
Saturn bo še zelo počasi prišel od 14°26 do 14°46 Kozoroga.
Uran bo retrogradno prišel od 5°11 do 4°54 Bika.
Neptun se bo retrogradno premaknil od 16°27 do 16°18 Rib.
Pluton se bo komaj kaj premaknil direktno, le od 20°39 do 20°42 Kozoroga.

Luna bo šla 14. 10. v Bika, 17. 10. v Dvojčka in 19. 10. v Raka.
Lunine mene v teh sedmih dneh ne bo, naslednja bo šele zadnji krajec na naslednji ponedeljek.
OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
V nekem pogledu se boste znašli v dilemi tipa »ali jaz ali služba/kariera/status«. Če naj bi splezali stopničko višje, bi morali požreti ponos ali besedo, težka bo, pa tudi pot do tja se ne bo zdela ravno lahka, a kaj ko ... moram. Vsekakor se ne odzovite prehitro, možnost spregleda ali napake je velika. Včasih odločajo tudi malenkosti, beseda ali vtis. Na začetku tedna boste morda malo preobčutljivi ali pa dovzetni na dogajanje okrog vas, a že sreda prinaša več stabilnosti in tudi več miru ter možnosti, da se posvetite drugim zadevam. V partnerstvu, zlasti ovnov prve dekade, je videti nekaj vetrovnega vremena, marsikateri oven se bo v tem času znašel v vrtincu neprijetnega dogajanja, ki se ga nekako ne bo dalo rešiti na mah. Neko staro prijateljstvo vam lahko pride zelo prav.
BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
Če biki radi veste, pri čem ste, potem si ta teden vzemite prosto. Še posebno če so pričakovanja ene od strani velika, bo ta teden kar pestro. Vse bo večinoma odvisno od drugih, in ne od vas, ti drugi pa bodo postavljali zahteve, ki vam ne bodo všeč. Merkur sicer prinaša veliko možnost dogovora, a se zdi, do bo to prej gašenje požara kot pa tlakovanje poti naprej. V službi boste imeli občutek, da je nekaj odvisno samo od vas, a ne zaženite se preveč, tudi drugi so tu. Nekdo vam bo segel do srca in se vam smilil, iskali boste načine, kako bi ga izvlekli iz godlje. Za finančne transakcije se ta teden odpirajo odlične možnosti, na prvi pogled ni videti ovir, z nekaj premisleka lahko profitirate.
DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
Lepo je sanjariti, planirati in navezovati stike, a tokrat bodo stvari potekale v precej drugačno smer, namreč k iskanju učinkovitosti in trajnosti rezultatov. Tu ste dvojčki v slabem položaju, prilagajanje, dogovarjanje in napletanje vam bolj ustreza. Izgubili se boste v malenkostih ali pa si položaj zapletli do take mere, da se ne bo videlo izhoda. Množica besed bo ustvarila dimno zaveso, a zagate ne bo rešila. V ljubezni boste zelo odločni, vaša zahtevnost bo presenetila drugo stran ali okolico, predvsem pa ustvarila položaj »vzemi ali pusti«. V partnerstvu bo precej drugače, Jupiter je postavljen tako dobro, da bo dom za vas pomenil izhod iz napetosti vsakdana. Pred finančnimi transakcijami vse dobro premislite.
RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Saturnov izpostavljeni in obenem zelo neugodni položaj se v vašem primeru lahko izkaže na tak način, da bo neka okoliščina »od zunaj« preprosto tako pomembna, da se ne bo dalo iti mimo nje, ali pa se bo neka oseba izkazala za prevladujočo, omejujočo, morda celo agresivno. Vpliv se veže na »hišo partnerstva«, kar lahko pomeni tudi, da bo tja nenadoma priletel en velik črn oblak ... Takoj velja reči tudi to, da se ne vdajte paniki, vse se bo rešilo dobro. Ko bo najbolj potrebno, se bo pojavil nekdo od vaših domačih ali pa iz vaše mladosti in bo težava hitro rešena. V službi boste neki dogodek ali pa odnos vzeli zelo osebno in čustveno, čeprav se vas v resnici verjetno sploh ne bo tikal.
LEV (od 23. 7. do 22. 8.)
Mars prinaša težnjo po spremembah in obenem ostrino jezika pri doseganju stanja, v katerem naj bi bilo vse po vašem, kar predvsem velja za poslovno sfero. Da bi si pridobili kakšnega novega sovražnika, čas skoraj ne bi mogel biti boljši, zato malo pazite. V odnosih z bližnjimi boste ta teden, ravno nasprotno, presenetljivo popustljivi in razumevajoči, kar pa ne bo veljalo za zakon, tam boste občutljivi tudi za malenkosti, ki jih sicer prezrete. V prvi polovici tedna so mogoče neke spremembe v finančnem planu, in sicer ugodne; ne velike in dramatične, kot bi radi vi, vsekakor pa ne zanemarljive. V ljubezni je videti dober razplet in zelo prijetne sapice.
DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
Vaše delovanje je metodično in premišljeno, z dobro odmerjenimi koraki lahko naredite precej več kot marsikateri »veliki borec«. Po načelu, da »niso vedno samo zajci zmagovalci«, lahko ta teden naredite veliko. Marsov napeti položaj govori o financah, ki ta čas verjetno niso najbolj cvetoče, vedite pa, da je to bolj prehodno, in ne toliko grozeče, kot se vam zdi te dni. Ne bodite preveč kritični do okolice in ne odzivajte se na čisto vsako sapico; že v drugi polovici tedna bo glede tega dosti bolje. Na neko pričakovano pot ne boste mogli oditi (finance, pomanjkljive informacije?) ali pa vas ne bo poklical nekdo, od kogar veliko pričakujete. Od malih poti je videti korist.
TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
Marsova prisotnost vnaša nekaj več aktivnega odnosa pa tudi razdraženosti v vaše življenje, zlasti pa občutek, da nekaj »morate« storiti. Dogajanja sicer ne zmanjka, okoli vas se stvari spreminjajo tako hitro, da ne zmorete dohajati vsega, skodelici vaše tehtnice kar lepo nihata. Pustite nekatere naloge in zadolžitve za kasneje, da bi si izborili čas za umiritev čustev in misli. Ko se poleže prah in bo perspektiva spet jasna, boste hitro nadoknadili vse zamujeno. Neka domača tematika (dom, starši, tradicija, posest in podobno) se bo ta teden pokazala kot »nekaj več«, verjetno boste do vratu v zgodbi. Sorojenci ali sorodniki so vam pri tem lahko v veliko pomoč, da breme ne bi bilo pretežko.
ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
Nekaj malega bitke »jaz ali drugi« je videti v vašem tokratnem horoskopu, vendar za kaj resnega ne bo šlo. V marsikateri zadevi se boste prepustili, morda zato, ker se vam ne bo zdela dovolj pomembna. Bojazni, da bi zaradi tega iz rok izpustili kaj pomembnega, ni videti. Pri poslih in v službi boste poudarjali svoje sposobnosti in zasluge, s tem pa si ne boste naredili velike usluge. V prijateljstvu in/ali ljubezni je spet enkrat (kot že večkrat letos) videti malo megle in težav z resnico. Z besedami si lahko naredite tudi škodo, nesporazumi so zaradi Merkurjevega upočasnjevanja zelo verjetni, poleg tega bodite poudarjeno pozorni pri vsem, kar naj bi podpisali.
STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
Pred vami je aktiven teden, v katerem se bodo priložnosti kar vrstile, vsega bo tu, od malih do čisto lepih priložnosti. Morda še najboljše iz tega horoskopa je možnost, da o večini stvari v svojem življenju ta čas odločate prej sami kot drugi. Tudi večji podvigi vam bodo šli od rok, če jih imate v načrtu, toda ko bi morali le še požeti rezultate, se boste podali novim izzivom naproti, ljudje okoli vas pa bodo zgolj počakali, da jim zrela hruška pade v naročje. Pri financah se pazite, morda se pojavi kak strošek ali nakup, ki bo »več kot pomemben«, a bo enako močno nevaren za vašo denarnico. V ljubezni se kaže nekaj novega in se bo razvijalo dobro vse do omembe denarja.
KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)
V tem tednu se ne boste ustavili samo pri rednih in rutinskih opravilih, temveč boste razmišljali tudi o prihodnjih korakih, perspektivi. Nič dramatičnega sicer, za zdaj morda le v smislu »oh, kako lepo bi bilo«. Kakšno resnejše načrtovanje, še posebej v skupini ali pa za kakšno skupino, se bo ustavilo na točki, ko nihče ne bo želel nase prevzeti tveganja. V službi boste priča uspehu, ki pa ga bo nekdo prigrabil zase ali celo diskreditiral zaslužne. Če bi to šlo na vašo škodo, se boste oglasili zelo jasno in odločno. V zakonu in partnerstvu se dogaja mala bitka za to, kdo bo vodil oziroma kdo bo kdo. Je pa res tudi, da boste za partnerja, namesto da bi bili ob neki priložnosti kritični, iskali opravičilo ter si s tem naredili medvedjo uslugo.
VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)
Priložnost, ki je ne maram – je to dobro ali ne? Ali bi bila v korist vam ali drugim ali vsem, to je zdaj vprašanje. Težava pa bo kvečjemu v tem, da bo šlo za nekaj preprostega, trapastega oziroma nič kaj sofisticiranega, »vam primernega«. Ob dobri izpeljavi vas bodo nadrejeni opazili, morda tudi pohvalili, kar zadeva nagrado, bo pa bolj tako – tako. Po drugi strani boste od sebi enakih, sodelavcev in podobno prejeli neko kritiko, morda celo namesto nekoga, ki bi jo zaslužil bolj. Ker boste obenem z olajšanjem opazili, da je okoli vas veliko drugih senzacij, afer in dogodkov, ki plenijo pozornost, se ne boste žrli preveč. S prijatelji boste načrtovali neko dejavnost, ki bi v prihodnje lahko prinesla lep denar.
RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
V tem tednu se vam odpira poslovna priložnost ali pa izboljšanje položaja v službi, ni pa rečeno, da bo to zadovoljilo vaša pričakovanja, ki so bila drugačna. To ste si drugače predstavljali in še tako močno prizadevanje ne bo obrodilo sadov, lahko se boste samo sprijaznili s ponujenim. No, izkazalo se bo, da je to za vas pravzaprav bolje, a kaj, ko bo vsaj še nekaj časa trpel ponos oziroma kraljevala užaljenost. Kar zadeva finance, bo živahno, preden pa jih kam usmerite, se vprašajte, ali so nameni res vaši ali pa gre le za neke »višje cilje«, ki jih nesebično podpirate ... Zaradi denarja se utegnete tudi spreti s sebi enakimi ali partnerji, in to zaradi malenkosti ali nesporazuma.