Astro

Astro napotki za krepko zdravje

S.N.
9. 10. 2019, 15.28
Posodobljeno: 9. 10. 2019, 22.05
Deli članek:

Nihče ne more živeti, da ne bi vsaj kdaj zbolel. A če poznamo šibke zdravstvene točke, lahko prihod slabega počutja preprečimo – sebi in svojim bližnjim.

Dreamstime
Fotografija je simbolična

Astrologi so analizirali vseh dvanajst nebesnih znamenj in ugotovili, kaj katero najbolj muči. Preberite si njihove analize in pravilno ukrepajte, saj so prvi jesenski prehladi že zakolovratili med nami.

OVEN

Močno prezira počitek in živi na robu izčrpanosti. Med običajne bolezni tega znamenja sodijo migrena, živčnost, vnetja sinusov in drugo, seveda pa poškodbe. Oven si mora nenehno polniti baterije. Namesto cigaret in desetih skodelic kave v enem dnevu bi si moral privoščiti več spanja.

BIK

Bik je sicer robustnega zdravja, ni pa nabit z energijo. Vse, česar se loti, počne počasi in z več občutka. V otroštvu ga pestijo težave z grlom, ušesi in nosom, kasneje se mu zdravje izboljša, konstitucija pa učvrsti. Svetovati mu kaže več gibanja. Če se že ne ukvarja s telovadbo, pa naj vsaj ne jé iz dolgočasja.

DVOJČKA

Pripadniki tega znamenja so živčni in nepredvidljivi, takšno pa je na splošno tudi njihovo zdravje. Po eni strani lahko zdržijo izjemne napore, po drugi strani pa se lahko hitro skrhajo in padejo v posteljo. Ko se z leti naučijo nadzorovati svoj živčni sistem, se tudi zdravje izboljša. 

RAK

Rakova občutljiva točka je želodec, kljub temu pa je osnovna bolezen tipičnega raka hipohondrija. Nagnjen je k uživanju preveč hrane, poleg tega si pogosto privošči hrano, ki njegovemu organizmu ne prija. Kljub vsemu pa je rak izjemno vzdržljiv ter prenese veliko več pritiskov, kot želi priznati. 

LEV

Kljub sijajnemu videzu ima tudi lev svoje šibke točke. Ena izmed njih je denimo vid, ki pri levih pogosto prezgodaj opeša, sicer pa je njihova poglavitna občutljiva točka organizma srce. Lev je v bistvu precej živčno znamenje, zaradi česar je tudi močno nagnjen h kapi in kolapsu. 

DEVICA

Devica navadno analizira vsak še tako droban pokazatelj, da z zdravjem nekaj ni v redu. Ni daleč od hipohondrije, vsekakor pa je pri tem dlakocepska. Hudo se boji mikrobov in okužbe. Pogosto zapade v depresijo, nagnjena pa je k boleznim prebavil, zlasti črevesja. 

TEHTNICA

Za tehtnice dobro zdravje res ni značilno. Za njihove šibke točke organizma veljajo ledvice in mehur. Zaradi tega potrebujejo bolj kot katerokoli drugo znamenje veliko tekočine. Poleg tega mora tehtnica živeti zdravo življenje, po možnosti naj se ne ukvarja z grobimi športi.

ŠKORPIJON

Škorpijon ima jekleno zdravje in navadno ne razume, kako je kdo sploh lahko bolan. Če se ga že loti bolezen, se dela neumnega. Najbolj trpi zaradi spolnih organov, jajčnikov in prostate. Svojo izredno energijo bi moral sproščati skozi šport, najboljše takega, ki zahteva močno koncentracijo.

STRELEC

Strelec je dobrega zdravja vse dotlej, dokler zdravo živi. Majhna težava je v tem, da simptomov bolezni noče videti, dokler stvar ne postane resna. Poleg tega si rad privošči hrano, ki njegovemu organizmu ne ustreza – omake, vino in sladkarije. Za njegov občutljivi žolč je to navadno preveč naporno.

KOZOROG

Šibka točka rojenih v Kozorogu so kosti, sklepi in zobje, podložni pa so tudi revmatičnim obolenjem. Tudi zlomi so pri njih pogosti. Navadno dajejo vtis, da so precej krhki, vendar to ne drži. Ravno nasprotno – so zelo vzdržljivi, poleg tega pa so po naravi zelo disciplinirani, saj se znajo marsičemu odpovedati.

VODNAR

Vodnar je nagnjen k vrtoglavici in hitro izgubi zavest. Na vsak način se mora izogibati prevelikim naporom, ker so zlasti živci njegova šibka točka. Pogosto mu ponagaja tudi srce, vendar je tudi to živčnega izvora. Vodnarji morajo še posebej paziti na spanje, saj je zanje trden in zdrav spanec osnovni vir živčne energije.

RIBI

Rojeni v znamenju pogosto trpijo zaradi deformacije ali poškodb stopal, poleg tega pa so za to znamenje značilne hormonalne nepravilnosti in zadrževanje vode v tkivih. Na psihičnem področju so ribe nagnjene k avtizmu (duhovni odsotnosti) in bežanju v »umetni raj« (alkohol, mamila, sanjarjenje in podobno).