Astro

Kubera mudra - stik prstov, ki k nam privablja bogastvo

snč
7. 10. 2019, 15.00
Deli članek:

Mudre so posebni položaji rok in prstov – nekakšna sveta drža, ki sproža zavedanje toka življenjske energije v telesu, jo preusmerja v višje čakre in s tem omogoča višje stopnje zavesti.

profimedia
kubera mudra

Ali če opis malce poenostavimo: z zavzetjem določenega položaja spodbudimo komunikacijo med telesom, umom in zavestjo. Tako vplivamo na stanje petih elementov v telesu, na čakre in na žleze z notranjim izločanjem.
Obstaja več vrst muder: za zdravljenje, čaščenje in podobno, mi pa vam tokrat predstavljamo kubero mudro, ki ima to lastnost, da k nam privablja bogastvo v vseh oblikah, in tudi denar seveda. V indijski mitologiji je ime božanstva, ki pooseblja bogastvo, Kubera. Poimenovanje mudre za bogastvo je zato logična posledica: kubera mudra. 
Za to mudro smo se odločili, saj se dandanes mnogi ljudje srečujejo s finančnimi težavami, čeprav trdo delajo v službi in zunaj rednega delovnega časa. Ker gre v skoraj vseh primerih finančnega pomanjkanja za blokado energije denarnega toka, je treba prepreke pač odpraviti in tok stabilizirati.
Za izpolnitev obojega je bistveno, da so trije prsti zaprti, kar daje poudarek vašim mislim in idejam. Verjame se, da se bo zagotovo nekaj zgodilo, ko se bodo združili Mars (silovitost), Jupiter (pretirano veselje) in Saturn (fiksacija na bistveno in prehod skozi nova vrata). S tem se poveča tudi vaš notranji metabolizem, tako da vam daje samozavest in večno moč.

NAVODILA
Kubera mudra velja za eno najbolj preprostih, a zato ni nič manj učinkovita. Takole jo naredimo:
- sedemo v udoben položaj, najbolje, če v pozo lotos, a ni nujno, pod zadnjico pa moramo nujno imeti položeno blazino ali preprogo, da sevanja iz tal ne morejo vplivati na vas;
– oči imate lahko odprte ali zaprte, kakor vam bolj ugaja, a če vadbe niste vajeni, je bolje, da jih imate zaprte, ker se tako lažje koncentrirate; 
– vedite, da ni tako pomembno gibanje prsta kot intenzivnost in notranja moč, s katero izvajate mudro;
– zdaj na enem mestu združite palec, sredinec in kazalec;
– prste rahlo upognite, tako da lahko zlahka stopijo v križišče;
– začnete lahko s poljubno roko;
– ko mudro naredite z eno roko, ponovite enako še z drugo.
Tako so sile ognja, zraka in prostora (pet elementov je predstavljenih v petih prstih: palec – ogenj, kazalec – zrak, sredinec – prostor, prstanec – zemlja in mezinec – voda) združene ter na voljo vam, da vam izpolnijo želje in prinesejo bogastvo.

Pa veliko sreče!