Astro

Tedenski horoskop: denarnica lahko doživi infarkt, srce pa bolečino

Bern Jurečič, astrolog
6. 10. 2019, 13.00
Deli članek:

Sonce ta čas ovira Saturn, v drugi polovici tedna bo sicer glede tega precej boljše, a tedaj ga čaka merjenje moči s Plutonom.

PS
astro

Z dežja pod kap, bi lahko rekli. Tudi drugi planeti so v napetih odnosih, nekaj bolje gre le Marsu in Neptunu, ki tako predstavljata nekakšen »izhod« – v težnji k razumevanju in dogovoru, pa tudi jasnemu pristopu (Mars), medtem ko Neptun ponuja delo na sebi, iskanje resnice v notranjosti na eni in tradiciji na drugi strani. Za bolj dolgoročne namene gre, izgradnja naj bi zagotovila trdnejšo pot naprej. Venera se bo pridružila Merkurju v Škorpijonu, zato znajo iti denarne in tudi srčne zadeve po novem malo bolj v radikalni smeri, brez veliko filozofiranja. Ker pri tem izdatno pomaga Uran, ne bo nič čudnega, če se razdre kaka zveza ali pa denarnica doživi infarkt ...

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 13°21 do 20°15 Tehtnice.

Merkur bo ta teden prišel od 4°58 do 14°00 Škorpijona. 

Venera bo v tem tednu prišla od 27°46 Tehtnice do 6°28 Škorpijona, v katerega bo vstopila 8. 10.

Mars bo prišel bo od 1°45 do6°16 Tehtnice.

Jupiter bo prišel od 19°01 do 20°07 Strelca.

Saturn bo še zelo počasi prišel od 14°11 do 14°26 Kozoroga.

Uran bo retrogradno prišel od 5°27 do 5°11 Bika.

Neptun se bo retrogradno premaknil od 16°36 do 16°27 Rib.  

Pluton se bo ta teden praktično neopazno začel premikati direktno, le do 20°39 Kozoroga.

Luna bo šla 7. 10. v Vodnarja, 9. 10. v Ribi in 12. 10. v Ovna.

Polna luna bo na nebu v nedeljo, 13. 10., ob 23.07 na 20°14 Ovna.


OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Kdor dela, tudi greši, boste rekli in se ne ustavili ob kritikah, da ste marsikaj naredili narobe. Še več, vaša ustvarjalna energija tokrat ni usmerjena k sebi, ampak je sprožena s hotenjem, da bi se na boljše premaknilo vsem. Planetarne energije vam gredo na roke tako glede idej kot tudi vodenja oziroma sprejemanja vloge tistega, ki bo potegnil. Z besedo ali pa z dejanjem. Je pa treba vedeti vnaprej, da na lahko ta teden ne bo šlo nič, ne vam ne drugim, preprosto gre za čas, ko se je treba boriti – ali pa umakniti, če je komu slednje bolj všeč. V partnerstvo boste vložili veliko energije za dober dogovor in obstajajo vse možnosti, da vam pri tem uspe, v ljubezni pa gredo stvari vse bolj k robu; pazite se.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
Venera se ta teden seli v Škorpijona, kar po eni strani pomeni prehod iz hladnega in neprijetnega objema Saturna v burno in negotovo druženje z Uranom, ki k sreči ne bo dolgotrajno, zna pa odpreti kako novo fronto. V partnerstvu, poslovnem partnerstvu, javnosti, odvisno od horoskopa posameznika. Vsekakor se je v tem času boljše držati malo nazaj, kot pa se izpostavljati. Če naj bi hodili v prvi vrsti, potem raje ostanite doma. Preveč je v tem času odvisnega od drugih, ne od vas, vi ste kot nalašč za podporo, zagotovitev stabilnosti, za trdnost. Možni so konflikti pravne narave ali pa v zvezi z zemljo, lastnino. Ne prehitevajte in ne zapirajte si vrat!

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
Če tokratni horoskop ni najbolj tekoč in prijeten, ste dvojčki verjetno tisti, ki vas bo to motilo najmanj. Za mirne sapice je še čas, si boste rekli, predvsem pa se izogibali rutini in dolgčasu, za kar pa so razne napetosti kar v redu. Z besedami boste precej zahtevni in na trenutke neprijetni do drugih, potem boste to poskušali razložiti in se vlekli ven, hkrati pa ugotovili, da se vas je sogovornik že naveličal ... Nekoliko bolj boste posvečeni drugim kot sebi, a za vas se to navadno izteče dobro. V srčnih zadevah bi vam moralo iti brez težav – ali se nekaj lepega začne ali pa se neki odnos, ki vas je skrbel, obrne na boljše. V službi bo šlo malo bolj počasi od želenega, a to ne bo vaš glavni interes tega tedna.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Radi bi imeli kak tak teden, ko bo mirno in bolj ali manj vse pod nadzorom. Ne bi se radi izpostavljali. Pri poslih in v službi zna iti zelo dobro, odvisno od tega, koliko si boste zavihali rokave in koliko boste občutljivi, a če se bodo stvari premikale malo bolj počasi, imate vse možnosti doseči svoje cilje in opraviti naloge. Denar vas bo skrbel še naprej, a raki si pri tem ne znate pomagati, še sami si delate skrbi, kadar jih ni, tudi če ni zelo hudo. Nasploh se bo stanje v kakem tednu ali dveh popravilo in boste lahko mirni, zato ni dobro zdaj delati prevelikega prepiha. Če se pojavljajo zapleti v ljubezni ali z otroki, se vprašajte, ali nemara tega področja v zadnjem času niste vsaj malo zapostavili.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Tega tedna pri levih ne moremo jemati za slabega, čeprav ne bo čisto vse tako, kot bi vi radi. A težavice so tu zato, da jih rešujemo in da se potem ve, kdo jih je rešil, ali ne? Ko bi vas kdo ves čas gladil po dlaki navzdol, bi bilo še boljše. A tudi brez tega se ne boste mogli veliko pritoževati – predvsem od vas je odvisno, ali boste v tem tednu uspešni ali ne. Pojavila se bo neka zelo dobra priložnost. Bolj kot navadno pa boste občutljivi na vsako kritiko, ne da bi se vprašali bodisi o njeni umestnosti bodisi o tem, ali ne bi veljalo malo prisluhniti, ker bi bili potem lahko še boljši. Pazite, da vas ne zanesejo čustva, na primer srd, ker si lahko položaj pokvarite sami in čisto po nepotrebnem.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
Nekaj malega preglavic je v tokratnem horoskopu videti s sorodniki in sosedi, predvsem zaradi neusklajenosti stališč, a se ne bojte, ničesar takega ne bo, kar ne bi bilo obvladljivo. Ta teden ni čas za napredek, vseeno pa boste kar dobro vozili svojo barko. V službi se najavljajo neke novosti, a brez panike – na koncu bo šlo po starem reku »tresla se je gora, rodila pa miš« ... V ljubezni se boste na neki način srečali z dilemo »bi ali ne bi«, razmišljali boste o tem, da bi se umaknili. Finančno se bo nebo malo zjasnilo, a ne zanašajte se na to, da ste se že rešili težav. Res pa bo Mars »poskrbel«, da bo denarja ravno za sproti, in bo s tem napetosti manj kot zadnje čase, poleg tega bo vnesel več pozornosti in želje po nadzoru nad denarnico in računi.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
Kar nekaj nemira je videti v vašem horoskopu, a tudi privzdignjene obrvi vaše okolice, ki se bo spraševala, kaj se dogaja z vami, saj kakih konkretnih razlogov za toliko slabe volje ne bo zaznal nihče. Vzkipljivost, preobčutljivost, pogrevanje starih zadev, neizprosna kritika, skrivanje za drugimi ali njihovimi besedami – ste to sploh še vi? Planeti v vašem znamenju dvigujejo raven energije in vitalnosti, zaradi neugodnih povezav pa tudi konfliktnost – nič ni prav, vsepovsod je kaj takega, kar bi bilo treba popraviti, urediti, počistiti ... Tokrat se izhod nakazuje v odhodu med ljudi, pogovoru, izmenjavi mnenj, kratkih potovanjih; zlasti v naslednjem tednu vam bo to šlo dosti boljše.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
Merkur navadno prinaša spremembe, gibanje, komunikacijo in največkrat tudi pogovor ter dogovor, tokrat pa ni ravno tako, saj nasproti ležeči Uran napenja odnose in spodbuja ego ter uporništvo. Tako bo na več spokoja v partnerstvu ter možnosti za dogovor (tudi v poslovnem smislu) treba še malo počakati. Če vam pri financah ta čas ne gre najboljše (kar s tem horoskopom niti ne bi bilo čudno), potem malo počakajte, že v naslednjem tednu bo povsem drugače – kot bi se nekje sprostila neka zavora ... V ljubezni si želite jasne poti in odnosa, na katerem bi se dalo graditi naprej, vendar tam postavljeni Neptun malo kvari sliko, še najbolj rojenim v drugi dekadi znamenja. Samo še oktober bo tak ...

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
Težišče vašega delovanja se počasi vse bolj seli v vaše okrilje in vse manj boste odvisni od odločitev in potez drugih. Še več, ti »drugi« lahko pripomorejo k boljšemu položaju ali pa počutju, sodelovanje bi moralo biti učinkovito in usmerjeno k splošnemu izboljšanju. Je pa dobro paziti na tok dogajanja in preverjati sproti, zelo verjetno je namreč, da si bodo različni akterji stvari zamišljali po svoje in lahko zadeve splavajo po vodi. V prvi polovici tedna je videti nekaj napak, potem jih bo manj. V ljubezni se kaže neka nova energija, prilagodljivost bo rešila marsikateri zaplet, možen je ugoden in prijeten dogovor, harmonija odnosa, kakršne ste si že nekaj časa želeli.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Teden pred nami ni eden izmed simpatičnih, k sreči pa ste kozorogi malo bolj utrjeni kot drugi. V prvi polovici tedna so možni precej napeti dnevi, kot nekakšen rep zadnjim časom, potem pa se bodo neugodne povezave s Saturnom sprostile in boste lahko spet ubrali svojo predvideno pot, rutinsko in dolgočasno, a vendar koristno in učinkovito. V službi in odnosih ni dobro pritiskati na druge, saj se ne bodo odzvali tako, kot bi vi radi, ampak vas zna kdo kam poslati ... Lahko bi rekli, da boste te dni uspešni, a ne na lahek način. V ljubezni zelo pazite, ta čas je z Uranom »skregan« Merkur, kmalu pa bo Venera, oboje za prijetnost v ljubezni ni niti najmanj dobrodošlo ...

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Veliko stikov je videti, snovanja, dogovarjanja in pretoka informacij. Vaše ideje, včasih nekoliko nenavadne ali pa vsaj predčasne, bodo tokrat dobile formo, o njih se bo govorilo, precej dela bo vloženega v izboljšave ali pa že kar v realizacijo. Le pri tistih, ki odločajo, bodite malo bolj strpni, morda ne veste vsega. Poskusite se za hip vživeti v njihovo vlogo, morda jim ni lahko, kajti s pritiski, ki jih doživljajo oni, se vaši morda sploh ne morejo primerjati, to pa lahko vpliva na marsikatero odločitev. V srčnih zadevah so zadeve na precej negotovih nogah, Merkur in Uran se grdo gledata in lahko se kaj prekine, če nismo previdni. No, morda to celo hočemo in potem ta dva ustvarita odlično priložnost ... Pri pravnih zadevah bodite raje bolj previdni kot pogumni.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
Nekaj razpetosti je videti v vašem horoskopu, tokrat med nalogami, ki so »tu in zdaj« in se je zanje treba kar pošteno potruditi, in med sanjami, kako bi lahko vse šlo lepo ... Prva polovica tedna zna biti zato nekoliko »izgubljena«, potem pa se boste spravili v red in nekako »rešili« teden. Sicer pa ste ribe hecna bitja. Če vas kdo vpraša, kako to, da se vam lahko vedno izteče, ne znate povedati. Nič čudnega, saj sistema v bistvu ni. Kar nekako gre. Tudi tokrat je videti kar nekaj napak in korakov v prazno, ni pa videti, da bi imeli občutek svoje neuspešnosti ali napačne poti. Pa naj razume, kdor more! A ne boste se imeli slabo. Če se zalomi, se bo že našel kdo in pogled ranjene srne reši še tako hude težave. Deluje, ali ne?