Vera, da narava prek živali ljudem pošilja sporočila, je bila tako močna, da so jih vedno tudi upoštevali.

In tako kot imamo ljudje duhovne vodnike, naj bi imeli tudi živalske. Nekaj smo jih pod drobnogled za vas vzeli tudi mi.

METULJ

Pojavlja se vam, da vas opomni na moč preobrazbe in da se mora notranja sprememba zgoditi prej, preden se manifestira na zunaj. Če metulje vidite pogosto, vam sporočajo, da je skrajni čas, da opustite nekatere misli in občutke, ki vas na poti v spremembo zadržujejo. 

VRANA

Pogosto je razumljena kot slabo znamenje. A srečanje z njo predvsem pomeni, da ste pripravljeni nekaj iz preteklosti odpustiti, ali drugače povedano: prišli ste do stopnje, ko nastopita smrt in ponovno rojstvo.

SOVA

Ko vidite sovo, je to znak, da morate več pozornosti nameniti svoji intuiciji in lastni modrosti. Predstavlja torej opozorilo, da nikar ne zanemarjajte svoji prvinskih občutkov, temveč jim prisluhnite z vso svojo srčiko, saj vas le peljejo po pravi življenjski poti.

Sova je lahko tudi opozorilo, da se morate spraviti s svojo resnico in ravnati avtentično.

KAČA

Ona je znak vaše življenjske sile in strasti. Če jo vidite pogosto, je opozorilo, da svoje strasti zanemarjate in da vanje vlagate veliko premalo energije, toliko bolj pomembno.

Ko vidite kačo, je to lahko tudi znak, da prihajate v obdobje zdravljenja in obnavljanja vašega duha.

PAJEK

V sebi nosi močno simboliko stvaritve in duhovne povezanosti. Prigovarja vam, da svojo kreativno plat vzamete resno in uresničite ideje, za katere ste navdih že davno dobili.

Pajek je znak vaše močne povezave z duhovnim svetom, a hkrati opozorilo, da ste premalo dovzetni za znake, ki so vam iz višjih sfer poslani kot dobronamerna sporočila.

 PIKAPOLONICA

Imamo jo za prinašalko sreče in v resnici je njeno sporočilo, da se vse odvija v vašo korist. A vas pikapolonica hkrati tudi opozarja, da ne pozabite izražati hvaležnosti za vse blagostanje, s katerim vas življenje zasipa.

KAČJI PASTIR

Opominja vas, da so vsi strahovi odveč, ker ste zaščiteni; vaš angel varuh in duhovni vodniki so ves čas ob vas. Če vam kačji pastir pogosto prečka pot, vam sporoča, da ste na pravi poti. 

LISICA

Zvitorepka vam prigovarja, da življenje ni tako strogo in resno, kot se vam zdi; poiščite v njem radost in se nasmejte tudi drobnim vsakdanjim stvarem.