Astro

Tedenski horoskop: doseči se bo dalo veliko, a bo potrebno več truda

Bern Jurečič, astrolog
22. 9. 2019, 17.00
Deli članek:

Pred nami je spet eden od tistih bolj »trdih« tednov, čas, ko čisto vse ne bo šlo ravno tako, kot bi radi.

profimedia
planeti

Obenem to pomeni tudi čas, ko se bo dalo doseči veliko tega, a z zavihanimi rokavi in nekaj več znojnih kapljic kot sicer. To seveda pomeni, da se nam ni treba bati, saj marsikaj lahko obrnemo po svoje, če se zadosti potrudimo. No, tistim, ki čakajo, »kdaj bo končno vse lepo steklo« (po možnosti še kar malo po sreči), lahko mirno rečemo, da gre za teden, ko ne bo šlo dobro nič in se je bolje skriti v mišjo luknjo ...
V Tehtnici se nabirajo planeti drug za drugim, in ker je obenem tudi Jupiter vse hitrejši, štejemo zadnje dni njegovih neugodnih povezav (tokrat T-kvadrat, ki bo učinkoval le še v prvi polovici tedna, potem bo tudi Mars že predaleč), kar nam obeta nekoliko lažjo in uspešnejšo jesen. Povedano zgolj na splošno, seveda, več od tega pa je odvisno od horoskopa vsakega posameznika. Tako kot vedno ...

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 29°35 Device do 6°27 Tehtnice, v katero bo vstopilo 23. 9. ob 9.49.

Merkur bo ta teden prišel od 14°18 do 25°01 Tehtnice. 

Venera bo v tem tednu prišla od 10°21 do 19°03 Tehtnice.

Mars bo prišel od 22°45 do 27°15 Device.

Jupiter bo prišel od 17°08 do 18°02 Strelca.

Saturn se bo zelo počasi odpravil naprej po poti, tokrat od 13°55 do 14°01 Kozoroga.

Uran bo retrogradno prišel od 5°56 do 5°42 Bika.

Neptun se bo retrogradno premaknil od 16°57 do 16°46 Rib.  

Pluton se bo praktično že ustavil na retrogradni poti, in sicer na 20°38 Kozoroga.

Luna bo šla 24. 9. v Leva, 26. 9. v Devico in 28. 9. v Tehtnico.

Mlaj bo na nebu v soboto, 28. 9., ob 20.26 na 5°20 Tehtnice.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Če potrebujete razlog, da bi bili močni (se pravi: izzive), potem vam v tem tednu prav tega ne bo manjkalo. Na nebu se je ustvarilo nekaj napetih konfiguracij, ki prinašajo velike možnosti, to pa je čisto zadosti za reakcijo in delovanje, karkoli bo že to v vašem lastnem primeru. Glavnina pozornosti bo usmerjena k drugim, ki očitno ne bodo obvladovali položaja in boste imeli občutek, da nujno potrebujejo vodstvo. Tako Uran kot Mars (ta predvsem v drugi polovici tedna) vam dajeta izvrstne rešitve in odlično prednost pred drugimi. Ne stojte križem rok, zdaj ni čas za to. V partnerstvu bo veliko besed in prepričevanja, Merkurjev izpostavljeni položaj vam lahko pride bolj prav kot kdajkoli, saj boste tudi v napetih trenutkih ohranili mirno glavo.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
Marsikaterega bika bo v tem tednu prijelo, da bi se uprl in počel vse čisto po svoje. Velja pa tudi, da je za osamosvojitev katerekoli vrste čas resnično odličen; če so le pogoji za to oziroma vse pripravljeno ... Poskrbeti morate za tisoč nepotrebnih malenkosti, vse vam odvrača pozornost, postoriti morate še veliko stvari, o katerih vam do zdaj ni bilo treba misliti. Odlične finančne priložnosti naj vas ne zavedejo, preberite droben tisk! Zveze in poznanstva vam ta teden lahko zelo koristijo. Pazite na zdravje, zlasti pa na prehrano. Začenja se jesen, ki vam skupaj z zimo po navadi pripelje dodatne kilograme. Izkoristite zadnje tople dni, odpravite se ven, na izlet, privežite si dušico s čim prijetnim.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
Dinamika tega tedna bo v veliki meri prav prišla ravno dvojčkom. Vsega je videti na nebu, od ustvarjalnosti, odličnih poslovnih idej in koristnih informacij do popuščanja, napetosti v denarnici in celo zmede. Merkurjevo gibanje kaže na aktiviranje, oživitev in tudi ustvarjalno žilico, istočasno pa se boste bolj ukvarjali z drugimi, in ne s seboj. V tem tednu bo zelo pomembna tudi finančna konstrukcija, ki bo vsaj na začetku tedna nekako v nevarnosti, potem pa boste zadevo uspešno sanirali – s pogovori, kakopak. Kar zadeva partnerstvo, se vremena jasnijo, v tednu ali dveh bo nezadovoljstvo odšlo in lahko boste navezovali, gladili in gradili. V srčnih zadevah bo pestro, ne pa tudi preprosto.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Na splošno bi za ta teden lahko rekli, da je bolj primeren za razmislek o prihodnjih korakih in perspektivi kot pa za dejanske premike; ti bodo verjetno sledili nekoliko kasneje. Sploh prva dva dneva utegneta biti za rake prav težavna in polna občutljivosti, potem pa se bo Luna preselila v Leva in še naprej. Marsov prispevek v tem tednu se bo kazal v prehitrih ali preostrih besedah, preveliki natančnosti in kompliciranju. Hitro se lahko tudi sprete s sorojencem, sorodnikom ali sosedom. Neka prijateljska oseba, ki je ne poznate dolgo časa, se bo izkazala z novimi idejami in prijemi, o čemer velja dobro premisliti. V tem tednu boste veliko razmišljali o varnosti in svojem bivališču, morda o obnovi ali pa o možnostih odhoda na bolje.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Jupiter se kani izvleči iz negativne povezanosti, ki ga je bremenila in ovirala v zadnjih mesecih, kar bi se pri levih lahko poznalo v večji kreativnosti, dobrih idejah in tudi učinkovitosti pri realizaciji. Po malem že v drugi polovici tedna boste levi imeli dobro priložnost v času, ko se išče nove poti in rešitve, prevzeti vodstvo ter svoje ideje (pogojene z dobro postavljenim Uranom, ki je vedno drugačen od običajnih poti) predstaviti tako, da ne bo dvomov, da ste vi prava oseba za izhod iz zagate. Pazite na odmerjanje besed, v zraku je veliko govoričenja, zato lahko tu s treznostjo osvojite lep kos pozornosti. Srečali se boste z možnostjo izkoriščanja ali iskanja lažjih poti, a pri tem ne reagirajte preostro.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
Ko se Mars poslavlja iz vašega znamenja, povzroča še nekaj napetih (čeprav v koristnem smislu) dni, ko je treba marsikaj postoriti in po možnosti ne komplicirati preveč. Vse večja planetarna gostota v Tehtnici za vas pomeni premik k praktičnosti in stabilnosti. Vaše sposobnosti bodo opazili tudi drugi in jih poskušali uporabiti za svoje cilje, na vas pa je seveda, kaj boste imeli od tega. Merkur je trgovec, pripeljal vas bo v položaj, kjer bi lahko iztržili veliko. Ne povlecite se nazaj, tako dobre priložnosti za uveljavitev zlepa ne bo več. V filozofskem smislu ali na področju znanja, prava ali vere boste prišli do novih spoznanj, takih, ki bodo pomembna dlje od zgolj enega klepeta s prijateljico.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
Do konca tedna bo družba v vašem znamenju že številna in le še Marsa bodo čakali. Za vas to pomeni po eni strani vitalnost in prijetno napetost pred kakšno odločitvijo, potjo ali uspehom, po drugi strani tudi potrditev, po tretji pa za marsikatero tehtnico tudi pritisk, še posebej zato, ker se bo morda treba odločati hitreje kot sicer. Uporabite malo tudi svoj občutek, četudi mu ne verjamete najbolj. Neke napetosti v domačih zadevah, mišljen je predvsem primarni dom, stari in podobno, se bližajo razrešitvi, a ne na način, da bi se vam to zgodilo kar samo od sebe; nekaj bo vseeno treba pokazati in se odločiti. Od partnerja ta čas ne bo prave pomoči, ker bo prezaseden s svojimi lastnimi problemi.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
Mars se še zadnji teden zadržuje v vašem polju vizije in perspektivi, kar velja izkoristiti. Morda ste si izbrali nekaj opcij in zdaj je čas za začetne korake v teh smereh. Ne sicer za velike premike, a vseeno ni dobro stati in čakati. Svoje korake naprej boste opravili po svoje, se pravi tako, da nihče ne bo vedel za to, in dosegli veliko še prej, preden bo kje zakrožila prva beseda o vašem početju. Konspirativnost in raziskovanje sta dve med glavnimi škorpijonovimi lastnostmi. Glede na to, da ni videti kakšnih slabih namenov, se samo odpravite, marsikatera vrata se vam bodo odprla. Kakšnega besednega nasprotovanja si v tem času ne boste dovolili. V ljubezni je spet videti nekaj malega megle.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
Skoraj že redno pišemo o Jupitrovem gibanju, saj je res že dolge mesece povezan slabo in lahko strelci samo lovite tiste redke trenutke, ko vam je pripravljen stati ob strani. Tudi na začetku tega tedna bo podobno, potem pa se bodo s sredo začele stvari obračati na bolje, v smeri razvoja in prihodnosti. Še več, nove ideje in izzivi se bodo kar prehitevali med seboj. Veliko koristi imate lahko od zvez in poznanstev, ne bi bilo slabo obnoviti katerega od njih. Poskusite za sodelovanje pridobiti prijatelje, vsi boste imeli kaj od tega. V srčnih zadevah bo na začetku tedna pestro, potem se bodo vetrovi pomirili in v naslednjih tednih verjetno pihali bolj v smeri razumevanja kot zadnje čase.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Kozorogom planeti v Tehtnici prinašajo potrditev, uspeh in položaj, toda tudi obveznosti, odgovornost in dodatne izzive. Toda vse boste obvladali z lahkoto, saj je Pluton nepremagljiv in nobena naloga ne bo pretežka. Še posebej naslednji teden, ko se pridruži še Mars, se za vas kaže kot prodoren in uspešen. V službi in pri poslih boste ugotovili neke pomanjkljivosti ali nepravilnosti, od tu naprej pa bo veliko tega odvisnega od diplomacije – ni nujno vse reči, včasih se izplača biti potrpežljiv in takten. V ljubezni se dogajajo spremembe, morda so na vrsti tudi odločitve, vse pa v vaše dobro in za boljši jutri. Kar zadeva finance, razmišljate o večjih potezah in zdaj je čas, da premaknete voz.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Po nekaj zadnjih neprijetnih tednih se planetarne energije selijo v vaše polje razbremenitve in ugodnih informacij, znanja in širitve. Izvedeli boste marsikaj takega, kar bo tudi za vas, vajene drugačnosti in novosti, nenavadno. Šele čez nekaj časa se bo izkazalo, da bi iz tega lahko ustvarili korist ali dobiček, toda na to vas bo moral opozoriti kdo drug. V čustvenih zadevah je videti nekaj zavor, morda v obliki zamer ali kakšnih »dolgov«, a čez teden bi to moralo preiti. Na področju financ lahko z nekaj previdnosti naredite kak preskok naprej ali navzgor, le hitrici se izognite. V ljubezenskih odnosih bo kar pestro, morda se vmeša kdo s strani, tako da bo ena vaša stran ves čas stala na straži.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
Kolikor več je planetov v Tehtnici, toliko več je učinkovitosti za vas, a tudi več pritiska. Utegne se zgoditi, da boste klecnili pred možnostmi, ki se bodo odpirale pred vami, pa ne zaradi drugega kot zaradi množice možnosti, to pa bo preseglo domet vašega ležernega značaja; kot bi se znašli pred preveliko nalogo. Merkur sicer prinaša nekaj več hladnokrvnosti v napetih situacijah, tega pa ne podpira Venera, zaradi katere bi znali prehitro vreči puško v koruzo. Problemov ne rešujte z denarjem, ampak s pogovorom ali delom, s financami se vam lahko zalomi, če le bodo vanje vmešana čustva. Če se boste odločali o kakšni sporni finančni potezi ali izkoriščanju, dvakrat premislite.