Astro

To so rastline, ki v naš dom privabljajo bogastvo

snč
20. 9. 2019, 20.00
Deli članek:

Starodavna znanje feng šuj upošteva vse dejavnike našega bivanja. Predvsem so pomembne stvari, ki nas obkrožajo. Poseben pomen imajo štiri rastline blagostanja, zato jih le imejmo v svojem domu.

dreamstime
bambus

Rastline s čudežnim delovanjem bodo k nam priklicale blaginjo v vseh svojih oblikah.
Tolstolistnica, bambus, orhideja in zlati bršljan nas bodo zasuli z denarjem in nam priklicali ljubezen.

profimedia
tolstolistka

TOLSTOLISTNICA
Japonsko drevo denarja ali okroglolistna tolstolistnica je tudi v Sloveniji zelo priljubljena lončnica, ki ne zahteva prav veliko pozornosti in nege, tudi ne pogostega zalivanja. Svojega imena ni dobila zato, ker bi na njej namesto listov in cvetov rasel denar, ampak ker po mnenju mojstrov feng šuja drevo denarja prinaša izjemno veliko pozitivne energije in blaginje pa tudi finančno varnost in bogastvo.
Tolstolistnica simbolično zajema in predstavlja vse elemente, od vode, ognja in lesa do zemlje in kovine. Elemente v prostoru uravnoteži in jih postavi v pravilno harmonijo.
Pogoj za blaginjo je kakopak zdrava in lepo oskrbovana rastlina, pomembno pa je tudi, da jo v stanovanju postavimo v levi kot. Če ji boste namenili dom v podjetju, jo postavite čim bližje blagajni ali sefu.
BAMBUS
Tudi bambus je preprost za vzdrževanje, njegova moč priklica pozitivne energije pa je velikanska. Uspeh zagotavlja že ena rastlina, če želite srečo v ljubezni ali srečen zakon, pa obvezno dajte v loček dve rastlini.
Če postavite tri ali devet stebel v levi kot sobe, tako da bo rastlina usmerjena proti vratom, blaginji prav nič več ne stoji na poti do vas.

dreamstime
orhideja

ORHIDEJA
Pri tej čarobni rastlini je vsa moč v njenem prelepem cvetu, ki pomaga pri iskanju prave ljubezni. Če ste osamljeni, magijo orhideje najbolje izkoristite tako, da jo postavite kar na nočno omarico ob posteljo, v kateri spite.

profimedia
potos

ZLATI POTOS
Ta dekorativna plezalka s svojimi živimi barvami pristoji prav vsakemu domu, pri nas pa je zelo pogosta tudi v pisarnah. Preveč je nikoli ne more biti in v resnici koristi prav vsakemu prostoru – njeni odliki sta namreč, da vsrkava negativno energijo in prečiščuje zrak.