Astro

Nakup jesenske garderobe naj bo po nasvetu astrologov

mb, sn
19. 9. 2019, 21.00
Posodobljeno: 19. 9. 2019, 22.04
Deli članek:

Astrologija ve veliko povedati o naših osebnostnih lastnostih in lahko napove dogodke, prav tako vsaj deloma določa naš okus za oblačenje.

profimedia
nakupovanje

Zato se nehajte obremenjevati z modnimi smernicami in se raje oblačite glede na svoje zodiakalno znamenje. Tako boste vedno elegantni in samozavestni.
In ker verjetno med nami ni nikogar, ki si v prihodnjih dneh ne bi omislil vsaj enega kosa oblačil za popestritev jesenske garderobe, smo se poglobili v astrološka dognanja za modne smernice letošnje jeseni – ki so glede na nebesno znamenje seveda za vsako znamenje drugačna.
No, priznamo pa, da smo se posvetili ženskam, ki imajo modo v srcih pač veliko globlje vsajeno kot moški.

Oven

To znamenje je najbolj povezano z akcijo. Ste močni in bojeviti, ne bojite se izstopati in to pokažete tudi z oblačenjem. Med ovni je veliko odličnih modnih oblikovalcev, tudi Victoria Beckham, ki se požvižga na mnenje kritikov in vztraja pri svojem slogu. Nasvet: izogibajte se vzorcev, pastelnih odtenkov in volančkov, raje izbirajte enobarvna oblačila v rdečih in belih barvah.

Naj jesenski kos garderobe ali nakita: veliki uhani, ki že na daleč naznanjajo vaš prihod.

Bik

Biki ste nežni in prijazni, vendar tudi trmasti. Kot izjemno ženstveno znamenje ljubite pastelne barve, ki so mehke in čutne. Vaša oblačila bi morala biti iz naravnih materialov, v hladnejšem delu leta je to lahko večinoma volna, izogibajte pa se sintetičnim vlaknom, poudarjenim vzorcem, ostrim robovom in svetlim barvam.

Naj jesenski kos garderobe ali nakita: puli.

Dvojčka

Dvojčki ste zabavni ljudje, ljubite humor, zato resna, črna, siva ali temno modra oblačila za vas ne pridejo v poštev. Radi imate svetle vzorce in športno udobje, ki deluje mladostniško: jakne iz džinsa in obleke ali hlače z možnostjo nastavitve dolžine, denimo to, da iz dolgih hlač s zavihom nastanejo kratke in podobno.

Naj jesenski kos garderobe ali nakita: neonske barve pristajajo le redkim, a dvojčki jih znate nositi.

Rak

Od vseh zodiakalnih znamenj ima rak največ smisla za slog in oblačenje. Ste izjemno ženstveni, izžarevate uglajenost in eleganco. Ker ste po naravi dokaj občutljivi in mehki, vam bolj pristajajo krila kot hlače, najbolje v srebrnih ali vijoličastih odtenkih. Med slavnimi obrazi je bila tipična predstavnica rakov princesa Diana, ki je z obleko vedno zadela žebljico na glavico.

Naj jesenski kos garderobe ali nakita: cvetlični vzorci.

Lev

Dramatične barve, kot so zlata, rdeča in škrlatna, so idealne za razposajene leve. Pozabite na raztegnjene, udobne puloverje, mehke čevlje in hlače aladinke ter si za zgled raje vzemite Madonno, tipično predstavnico levov. Potrebujete oblačila, s katerimi naredite vtis in ki so del vaše predstave: koničast modrček, steznik, prosojna kombineža, obleka z živalskimi vzorci – to je to!

Naj jesenski kos garderobe ali nakita: škornji, ki segajo čez kolena in jih nihče ne more spregledati.

Devica

Podrobnosti in popolnost so devicam zelo pomembne. Ne prenesete cenenih in ponarejenih oblačil ter kičastih modnih dodatkov, želite profesionalno krojenje, eleganco in do potankosti urejene detajle. Takšna oblačila so običajno draga, zato vas pogosto vidimo na razprodajah, kjer poskušate najboljše dobiti po nižjih cenah. Primerne barve za vas so vsi naravni odtenki, bež, kremna, bela in rjava barva. Tipična devica je Claudia Schiffer, poznana po preprostem, a zelo elegantnem slogu.

Naj jesenski kos garderobe ali nakita: belo-črn.

Tehtnica

Harmonija in ravnovesje sta za vas zelo pomembna, cenite glamur. Mehko padajoče obleke brez ostrih robov (svilene bluze) in klasične barve (modra, rožnata, elegantna črna) so idealne za vas. Izogibati bi se morali preveč okrašenim, »muckastim« oblekam in preveč drznim čevljem. Najbolje se počutite v sandalih brez pete.

Naj jesenski kos garderobe ali nakita: svilen šal ali ruta.

Škorpijon

Škorpijoni ste naravno zapeljivi in strastni ter ste videti dobro v vseh oblačilih, tudi če bi si nadeli vrečo za krompir. Temno modri, rdeči in črni odtenki oblačil so pravi za vas, od tkanin pa svila, saten in žamet, ki lepo zaobjamejo telo. Izogibajte se težkim tkaninam in ostro krojenim oblekam, ki lahko izničijo izžarevanje vaše čutnosti.

Naj jesenski kos garderobe ali nakita: vse v črnem.

Strelec

Strelci ste zelo vsestranski, veliko potujete in se selite, zato naj bodo vaša oblačila predvsem praktična, športna. Trenirka, pajkice, udobne enodelne obleke, hlače za treking so idealne. Ker imate najverjetneje lepe noge, jih brezskrbno lahko pokažete v krilu, vendar naj bo to osnovnega kroja ali kroja A, in ne frfotajoče. Za vas so skratka primerna preprosta oblačila in čim manj modnih dodatkov.

Naj jesenski kos garderobe ali nakita: zlate hlače preprostega kroja.

Kozorog

Občutljivi, dostojanstveni in dokaj konservativni – takšni ste kozorogi. Predstavnicam tega znamenja vedno pristaja kratka črna obleka, prav tako oblačila v rjavih, sivih in temno modrih barvah. Izogibajte pa se svetlim barvam in ekscentričnim oblikam. Kozorogi intuitivno veste, kako se obleči priložnosti primerno, zato preprosto prisluhnite svojim občutkom.

Naj jesenski kos garderobe ali nakita: elegantna modra obleka.

Vodnar

Ekscentrični in nekonvencionalni vodnar se prav dosti ne obremenjuje s tem, kaj si o njem mislijo drugi. Všeč so vam živahne barve, zlasti električno modra, in nenavadni vzorci. Ne smete biti ujeti v ozka, tesna, omejujoča oblačila, ampak mora vaše telo dihati, pa čeprav nase navlečete kimono. Ste individualisti z močnim svojevrstnim slogom, ki se ne prilagaja nobenim smernicam, le vašemu počutju.

Naj jesenski kos garderobe ali nakita: kimono.

Ribi

Nežne, občutljive in ustvarjalne ribe bi morale nositi obleke, ki po eni strani ne vzbujajo preveč pozornosti, vseeno pa opozorijo nase. Astrologi bi vam svetovali oblačila z minimalnim dodatkom bleščic ali takšna, ki odsevajo svetlobo, denimo srebrne ali zlate barve, pa tudi zelena in bela sta na vrhu vaše barvne lestvice. V oblačilih se morate počutiti udobno, da se lahko preprosto in svobodno premikate, drsite in se na trenutke zasvetite kot riba v vodi.

Naj jesenski kos garderobe ali nakita: žametni čevlji.