Astro

Kako prepoznati tisto čisto pravo ljubezen?

17. 9. 2019, 07.00
Deli članek:

Vprašanj v zvezi z ljubeznijo je nešteto. Kako tudi ni, saj zanjo ne obstajajo pravila: toliko kot je ljudi, toliko je individualnih možnosti, ko govorimo o notah ljubezni.

Dreamstime
Ljubezen

A vseeno obstajajo neke skupne rdeče niti, ki pa jih lahko stkemo skupaj zato, da nas bodo vsaj malce usmerile po poteh ljubezni.

Niti ljubezni ubirajo svoje poti …

SORODNE ENERGIJE

Če želite v življenju resnično izkušati ljubezen, ki izpopolnjuje, je treba vedeti, kaj v resnici je ljubezen na Zemlji in katere so njene iluzije. Nalijte si čistega vina. Brezpogojna ljubezen na Zemlji ne obstaja. To je nebeška esenca, ki jo izkušamo v Nebesih in se je tam tudi zavedamo. Na Zemljo ste prišli zato, da bi vse skupaj pozabili, se na novo spoznavali, vse zato, da bi nove izkušnje stkale nove dušne modrosti. Vedno znova.

Sorodne duše, ki vam pomagajo na tej poti, dodobra odigravajo svojo vlogo, da bi lahko vi spoznali resnice o sebi. Velikokrat igrate v gledališču iluzij zato, da bi lahko spoznali vse tegobe in vzorce človeškega uma ter ugotovili, kako te razreši ravno moč neskončno ljubeče duše. Če boste resnično razrešili vzorce, ki so vzrok propadlih ali obremenjujočih odnosov, potem boste tudi spoznali, da je prava ljubezen vedno rojena v ljubezni do sebe. Ko sebe poznate dovolj, začnete prepoznavati energijo, ki spodbuja že prebujeno ljubezen do sebe. Da bi ta lahko rasla in rasla ...

A ko imate ljubezen do sebe (tisto resnično, ne tiste, pri kateri mislite, da se imate radi, vaša dejanja pa kažejo drugače, ker se pustite poniževati, konzumirate škodljive snovi, prosite za ljubezen in podobno), potem iščete sorodno energijo zato, da bo ta ljubezen cvetela. Če ste pozitivna oseba, iščete za vas pozitivne ljudi. Če v odnosih veliko dajete, potem izberete ob sebi ljudi, ki veliko dajejo. Če sta vaši vrednoti zaupanje in lojalnost, si ne dovolite, da je ob vas partner, ki laže, manipulira in vara. Ne gre za obsojanje kogarkoli. Gre samo za to, da si določene energije niso sorodne.

Če dovoljujete v svojem življenju vam popolnoma nasprotne energije, se je treba zavedati, da si s tem delate energijsko škodo.

DRAMA IN MIR

Budisti pravijo, da če srečaš nekoga in se ti tresejo roke, srce ti močno razbija ter se ti šibijo kolena, potem to ni prava oseba zate. Ko spoznaš sorodno dušo, čutiš mir, brez tesnobe ali vznemirjenja.

Miru pa skoraj več ne poznamo. Vse mora biti dramatično in intenzivno, da bi sploh vzbudilo našo pozornost. Mirni ljudje nas ne zanimajo, našo »ljubezen« dobijo tisti, ki nam vedno znova pripravljajo presenečenja. Predvsem tista težja in bolj negativna. A pomislite in poglejte nazaj v svoje življenje, kako so se končali taki odnosi – dramatično, s prizadetostjo, s težkimi besedami. Kajti v drami komunicirajo naši vzorci, nikoli ljubezen. Ste že videli angela, ki bi prihajal k vam v meditacijo in kričal, krilil, se razburjal? Ne, njihova energija je mirna in ljubeča.

Torej je prava nebeška ljubezen mirna in ljubeča. Zakaj torej človeštvo tolikokrat išče nasprotno? Ker je toliko posameznikov izgubljenih, ker ne čutijo in ne slišijo sebe. Posledično si tako zelo želijo, da bi se zunaj njih zgodilo nekaj, zaradi česar bi se spet čutili. Obsedenost s pozornostjo vodi celo tako daleč, da ljudje živijo za facebook všečke, ki bi naj potrjevali, da so vredni, ljubljeni in oboževani. A notranja praznina se poglablja, lekcije se stopnjujejo, odnosi so vse zahtevnejši. Odgovor se skriva v iskanju miru.

PS
Ljubezen

POSLANSTVO

Osredotočite se na svoje življenjsko poslanstvo.  A kako ga prepoznati? Večina ljudi ga namreč ne pozna. Obstajajo pa drobtinice, ki vas bodo pripeljale do njega, so stvari, ki vas srčno zanimajo in notranje izpopolnjujejo. Razmislite, ob katerih ljudeh in stvareh vaše srce zakriči od sreče in začne biti hitreje. Kaj ima to z ljubeznijo? Vse. Namreč, vi ste se rodili zato, da bi uresničili svoje življenjsko poslanstvo. Torej je vaše življenjsko poslanstvo bistvo vaše inkarnacije. A to poslanstvo je sestavljeno iz ljubezni.

Kaj so v resnici vse napisane knjige, vsi izumi, vse čudovite slike, pesmi, ki predstavljajo življenjska poslanstva ljudi, ki so jih ustvarili? Samo materializirana ljubezen. Življenjskega poslanstva namreč ne moremo uresničiti, ne da bi vanj vložili svojo maksimalno ljubezen. Ne moremo hoditi po svoji resnični dušni poti in ne čutiti ter izražati resnične ljubezni. Zato se oklenite stvari, ki jih srčno čutite, predajte se jim in samodejno boste začeli delovati v skladu z najvišjo ljubeznijo, ki jo na tej ravni zavedanja premorete. Posledično pa bo ta ljubezen v vaše življenje pritegnila ljudi, ki čutijo enako.