Astro

Tedenski horoskop: ne bo šlo ne za kazen ne za krivdo

Bern Jurečič, astrolog
15. 9. 2019, 15.00
Posodobljeno: 15. 9. 2019, 16.53
Deli članek:

Četverica planetov v Devici se je prepolovila, Merkur in Venera že delujeta po Tehtnici, Sonce pride vanjo naslednji teden, Mars pa tako za njim.

ps
vesolje

Koliko težnje po dogovoru in konsenzu bo to prineslo, je težko reči, a napetosti bi v naslednjih tednih vseeno moralo biti bistveno manj. Uran bo po nekaj tednih ugodne povezanosti z drugimi spet enkrat sameval in delal zgago z raznimi presenečenji ali preobrati, a na splošno nesreče ne bo povzročal. Glavni dogodek v zodiaku pa bo ta teden obrat Saturna približno na sredi Kozoroga, in ker je navidezno v mirovanju kar ves teden ali še kak dan več, bo zahtevnost ta čas večja, nakazane naloge resnejše in težavnejše, zastojev tudi ne bo manjkalo. Ob njih ne pomislite takoj na kazen ali krivdo ali kaj podobnega, ampak kot na čas za razmislek, kateri koraki naprej so najboljši. 

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 29°35 Device.

Merkur bo ta teden prišel od 2°46 do 14°18 Tehtnice. 

Venera bo v tem tednu prišla od 1°40 do 10°21 Tehtnice.

Mars bo prišel bo od 18°16 do 22°45 Device.

Jupiter bo prišel od 16°22 do 17°08 Strelca.

Saturn se bo v torek navidezno ustavil na svoji poti (na 13°54 Kozoroga) in se pripravil na direktno pot.

Uran bo počasi retrogradno prišel od 6°08 do 5°56 Bika.

Neptun se bo retrogradno premaknil od 17°09 do 16°57 Rib.  

Pluton bo šel retrogradno od 20°42 do 20°39 Kozoroga.

 Luna bo šla 17. 9. v Bika, 19. 9. v Dvojčka in 22. 9. v Raka.

Zadnji krajec bo na nebu v nedeljo, 22. 9., ob 4.40 na 28°49 Dvojčkov.

 OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Mars se bo skozi ta teden izvil iz slabih povezav ter z manj kompliciranja kot v zadnjem času omogočil korake, ki bodo imeli zelo jasno začrtano smer. Veliko komunikacije z drugimi pa nujno ne pomeni tudi uspeha oziroma dogovora, za to bo potrebne malo diplomatske žilice, s katero vas narava ni ravno obdarila. Ob vsem dogajanju pa boste vseeno ostali mirni in v hipu ponudili rešitve za izhod, toda le če ne boste čustveno vpleteni. Čustva vam v prvi polovici tedna lahko povzročijo precej škode, močno dojemljivi in občutljivi boste na vsako sapico v odnosih in besedo. Finance trenutno ne kažejo kakega napredka, a tudi težav ne. Možna je kaka zelo uspešna poteza, a samo ena. Potem bo že v nekaj tednih bistveno drugače in tudi več miru v denarnici.  

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Naloge na vaši delovni mizi so vse številnejše in zahtevnejše, zdaj je čas, da razmejite, kaj lahko še naredite in česa ne. Ker se delo danes ne odkloni kar tako, je treba uporabiti pamet, ne nazadnje vas lahko ustavi življenje samo, na primer s pomočjo zdravja. Pazite na živce, predvsem pa na kopičenje stvari. Godila vam bo pohvala, prav pa bodo prišle tudi neke tuje informacije, saj boste lahko začeli razmišljati o novih načrtih, kar vas zna izvleči iz neugodnega položaja. V partnerstvu in zakonu veje dober veter za postavitev stvari na svoje mesto v taki maniri, da bosta zadovoljni obe strani, in to za dlje časa. Če bo morda kaj od tega zapisano, potem še toliko bolje. Prav tako je čas zelo ugoden za izpeljavo in dokončanje pravnih, upravnih ter sodnih postopkov, tako starih kot sveže odprtih.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Vaše trenutno delo se ne sklada z načrti, uskladitev pa ni možna. Tudi dogovora z nadrejenimi ne bo, ker bodo stališča preveč vsaksebi. Tako bo morda bolje preložiti neke stvari na »boljše čase«. Lahko pa zato v tem tednu uspejo vsi umetniki med dvojčki, plesalci, igralci, filmarji, glasbeniki, tudi raziskovalci in matematiki, in če nismo preveč malenkostni, celo detektivi, vohuni in teroristi, če jih je kje kaj. V srčnih zadevah so možni veliki in nagli preobrati, predvsem na dobro. Vi vodite igro, ne prepuščajte je drugi strani. Predvsem pa pazite, da se v vašo komunikacijo po nepotrebnem ne bodo vmešavala čustva. Služba se trenutno zdi pribežališče od domačih nelagodnosti, čeprav ne najboljše.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Spoznali boste nekaj ključnega za svojo nadaljnjo življenjsko pot. Bo to morda srečanje z »osebo vašega življenja« ali zavest, da sedanje partnerstvo nima perspektive, ali nova karierna usmeritev ali sprememba v prijateljstvu? To je še najbolj odvisno od posameznikovega horoskopa, vsekakor pa bo poslej drugače. Tudi na področju partnerstva se vam bo nekaj »posvetilo«, ni nujno, da kaj slabega,vsekakor pa bo šlo za pomembno spoznanje in dolgoročno usmeritev. Med sorodniki ali sosedi vam bo šel nekdo močno na živce, a bi se bilo dobro zadržati. Denar bo kar v redu pritekal, a bodo tudi stroški visoki. Marsikateri rak bo ta čas resno razmišljal o tujini ali odselitvi tja, toda za konkretne korake čas še zdaleč ni pravi.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Uran se v tem tednu nahaja na izpostavljenem, a zelo osamljenem položaju, zaradi česar pravega napredka ne bo, ne glede na količino vložene energije. Kot bi nekdo izključil elektriko ... Začasno boste malo izpregli in počakali na ugodnejši veter, ki ga ne pa bo treba dolgo čakati. Ko pride Mars v Tehtnico, bo sprememb in dogajanja tudi za vas obilo. Z drugimi si ta trenutek ne morete nič pomagati, ker imajo vrh glave posla s sabo. V financah je možen nagel obrat na boljše, morda dobitek ali nekaj, česar niste ravno pričakovali. Posebej bodite pozorni na vse, kar počnete z denarjem, Neptun samo čaka na to, da boste v kakem trenutku nepazljivi. V ljubezni pazite na prehitre besede in prelahke obljube.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Četudi ta teden ni ravno najboljši čas za zmage in poslovne uspehe, boste imeli v prvih dneh občutek, da bi se dalo napraviti več, če bi le vedeli, kateri vzvod je pravi ali katera poteza ali beseda. Imate občutek, da delate dobro in prave stvari, a ker se srečujete z ovirami in ne dobivate potrditev, počasi začenjate dvomiti o sebi. Ne skrbite, že v nekaj tednih bo bistveno drugače, samo Saturn naj se naravna naprej, tako kot se zdaj pripravlja na to. Tudi če vas ne bodo hvalili, boste dobro vedeli, katera pot je prava. Kar se financ tiče, razmišljate v smeri stabilnosti in varnosti, najverjetneje po majhnih korakih ali pa z več zornih kotov. Brez velikih pričakovanj, zadovoljni tudi z manjšimi številkami.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Merkur in Venera, vaša vladarica, sta že v vašem znamenju, tja v dveh tednih prideta še Sonce in nazadnje Mars, kar vse prinaša tako svežino in širino misli kot tudi vitalnost, moč in energičnost, kar tehtnice močno potrebujete, če naj bi dosegle svoje cilje in želje. Res pa je, da se ob tem nič ne bo izteklo samo od sebe, kar potruditi se bo treba za vse. Imeli boste lepe priložnosti, ki pa se vam lahko izmuznejo med prsti, če se zadeve ne boste lotili z dovolj zavzetosti. V partnerstvu bosta istočasno prisotni velika želja po razumevanju in harmoniji kot tudi težnja po tem, da partnerja/partnerico pripravite do upoštevanja enakosti in do spoštovanja. Neko finančno zadevo boste enostavno prepustili, naj gre, kakor je pisano, da bo šla.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Precej mešane občutke boste imeli v tem tednu. Po eni strani je videti moč, zavzetost in prodornost pri vsem, kar boste počeli, po drugi strani pa vas bodo vedno znova motile in ustavile kake neprijetne malenkosti, na katere je težko stalno paziti. Ob uveljavljanju svoje volje boste naleteli na nemoč drugih, solze, čustvene izbruhe in samopomilovanje, vsekakor naj bi popustili. Morda bi veljalo ubrati kako drugo, manj neposredno pot, morda se celo najde konsenz. Veliko konstruktivnega in koristnega lahko dosežete v odnosih s sorodniki in sorojenci, čas za razrešitev kake stare zamere ali težave preprosto ne bi mogel biti boljši. Če boste znali prisluhniti svoji intuiciji, se vam lahko vse v tem tednu izteče po volji.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Ta teden bi lahko bil za vas kot naročen. Ne toliko, ker bi se dogajale same dobre stvari, ampak zato, ker bodo mnogi potrebovali ob sebi koga, ki bi jih znal poslušati, urediti kako malenkost, pomagati ali pa svetovati, v vsem tem pa ste strelci odlični. Marsikatera akcija se bo iztekla zelo dobro, morda z veliko sreče, se pa zna zgoditi, da boste potem mislili, da bo tudi še naprej tako, in se lahko kje zalomi. Počasi prihajajo odlični časi za načrtovanje in visoke cilje, ta čas pa se bolj posvetite tekoči problematiki in akcijam, ki prinesejo trenuten rezultat oziroma trenutno izboljšanje. Če pride kak denar s strani, ga ne preusmerite takoj naprej, saj se ne bo oplemenitil, samo brez njega boste ostali.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Planeti se drug za drugim selijo v vaše področje poslov, službe in dosežkov, kar bo pokeg manjših prineslo tudi večje uspehe, zlasti ko se čez teden ali dva tja prestavi tudi Mars. Tedaj boste nasploh imeli več moči za soočanje in spopadanje, za zdaj pa še malo potrpite, bodite zadovoljni z malim in počnite samo varne aktivnosti. Računanje na srečo, tako pri aktivnostih in delu kot pri igrah na srečo, se vam ta teden ne bo obneslo. Na začetku tedna bodo vaše odnose zaznamovale čustvene in občutljive reakcije, še posebej ob domačih. Finance se bodo v neki točki postavile na čelo prioritet, zelo hitro pa se bo izkazalo, da je šlo samo za lažen alarm in se vam ni treba ničesar bati.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Saturn, vaš vladar, se ta teden obrača, in ker bo ves čas navideznega stanja na mestu dobro povezan z lepim številom planetov, od katerih prejema tvorno energijo, se ni bati neuspeha. Se pa po drugi strani odrecite malodušju in obupu, če vse ne bo šlo zlahka – ob tako postavljenemu Saturnu nič ne gre samo od sebe! Zato je povsem mogoče, da boste imeli občutek zvezanih rok, medtem ko bo komu drugemu šlo čisto dobro. Povejmo še enkrat – največ je odvisno od zornega kota gledanja in od pristopa, torej od vas samih. Svoje finance boste videli kot težavo, ki sicer ne bo nerešljiva, le da tega v teh dneh ne morete dojeti, ker je vpletenih preveč strahov.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Vaši cilji bodo v tem času veliki, obenem pa dokaj nedosegljivi, morda zato, ker nimate dovolj informacij ali pa so te samo enostranske, nekritične. Od tod bodo tudi pričakovanja prevelika. Z nekaj mere in discipline, morda še s kancem odpovedovanja sanjam pa lahko ravno v tem tednu dosežete veliko. V odnosih z drugimi je vpletenega preveč osebnega momenta, kar zamegljuje bistvo komunikacije in perspektivo. V financah je videti neko oviro ali sušo, ki pa ne bo trajala dolgo. Rešitev je v kaki premostitvi, toda pri vsem bodite izdatno previdni. V ljubezni se kaže nekaj nenavadnega, morda kdo drugi na obzorju, morda nenadna vrnitev že odpisane osebe.