Astro

Pozor! Sobota, 14. 9.: najmočnejši letošnji vpliv polne lune

sn
13. 9. 2019, 12.45
Posodobljeno: 14. 9. 2019, 12.39
Deli članek:

Današnje jutro je bilo prava energijska bomba, saj se je ob 6.33 zgodila polna luna v znamenju rib.

Profimedia
polna luna

Prav septembrska polna ima od nekdaj poseben pomen, ker je zadnja pred jesenskim ekvinokcijem in spremembo letnega časa. Nosi tudi svoje ime – žetvena luna. Poimenovanje ne izvira le iz prispodobe jeseni – časa žetev in pobiranja pridelkov, temveč so zaradi njenega močnega sija kmetje lahko želi tudi ponoči, za kar so ji bili, ob prekratkih dnevi, da bi lahko vse postorili, seveda zelo hvaležni.

POSEBNOSTI

Tokratna polna luna je še posebej izjemna, saj je umeščena v T kvadrat, nenavadno planetarno konfiguracijo, v kateri sodelujejo še Neptun, Jupiter, Mars, Merkur in Venera.

Astrologi so izračunali, da se podobne postavitve na nebu pojavijo vsakih dvajset let, prva podobna polna bo tako zasijala šele 13. avgusta 2049, a tako močnega vpliva, kot ga imajo septembrske, ne bo imela.

Bistvena lastnost žetvene lune je namreč očiščevanje. Vse materialno ali čustveno, kar trenutno imamo ali nosimo v sebi – pa si tega ne želimo v prihodnji sezoni, nam moč žetvene lune pomaga odstraniti iz naših življenj.

V zgodovini človeštva so tudi številne civilizacije poznale moč polne lune in jo s pridom uporabljale za številne obrede in zdravljenja. 

IZKORISTIMO JO!

Letošnja žetvena luna bo imela najmočnejši vpliv na ljudi, ki so rojeni v nebesnih znamenjih device, rib, strelca in dvojčkov, pa tudi na tiste, ki imajo ta znamenja v podznaku. A njenemu vplivu se ne bo mogel izogniti nihče, zato jo raje izkoristimo v svoje dobro. Vpliv traja več dni, zato izgovor, da nimamo časa, ne zdrži.

Znano je že, da se je na polno luno dobro odreči večjim količinam hrane in težkim jedem, vsakršnemu hitenju in tudi negativnim mislim, ker jim vpliv lune daje dodatno moč in zagon. Vse našteto nas že delno očisti, dobro pa si je privoščiti še druge očiščevalne procese, kot so savna, solna kopel ali kaj podobnega. Pazite, da se ne družite z ljudmi, ob katerih se počutite nelagodno, predvsem pa si oblikujte jasne namere za vnaprej. Bolj idealnega časa za zdravljenje preteklosti in oblikovanje prihodnosti, kakršno si želite, skorajda ni. Če se počutite malce izgubljeni in so vaše namere nejasne, pa jih skušajte definirati s poglabljanjem vase ali meditacijo.

Naj vam žetvena luna izpolni želje in prinese srečo!