Astro

Tedenski horoskop: preobčutljivost in zelo malo jasnosti

Bern Jurečič, astrolog
8. 9. 2019, 13.00
Deli članek:

Za ta teden, zlasti njegov začetek, sta značilni dve ozki in močno zastopani skupini planetov, ena v Devici in druga v Kozorogu, ki bosta medsebojno povezali in na splošno prinesli veliko razmišljanja o delovanju struktur (družina, podjetje, občina, država, svet ...), pa tudi nemalo konkretnosti in prizemljenosti.

Profimedia
vesolje

Oba vladarja Rib, Jupiter in Neptun, se bosta vpletala z nezaupanjem in dezinformacijami, ne toliko s pomanjkljivimi kot s pretiranimi, tako da slika pogosto ne bo čisto jasna. Uran je na nebu povsem nepovezan, to pa ustvarja nemir zaradi notranje in nerazumljive težnje "narediti nekaj", "premakniti nekaj". Iz tega se lahko rodijo močni koraki naprej ali v neznano, s pristopom 'ni pomembno, se bo že videlo, da bo šlo'. Polna luna bo tokrat v bližini Neptuna v Ribah, zato bo ta konec tedna v znamenju preobčutljivosti, izgubljenosti in umetniškega navdiha, kakor pri kom, več kot navadno.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 5°57 do 22°45 Device.

Merkur bo ta teden prišel od 20°22 Device do 2°46 Tehtnice, v katero bo vstopil 14. 9. 

Venera bo v tem tednu prišla od 22°58 Device do 1°40 Tehtnice, v katero bo vstopila 14. 9.

Mars bo prišel bo od 13°48 do 18°16 Device.

Jupiter bo počasi prišel od 15°43 do 16°22 Strelca.

Saturn bo retrogradno prišel od 13°58 do 13°54 Kozoroga.

Uran bo počasi retrogradno prišel od 6°18 do 6°08 Bika.

Neptun se bo retrogradno premaknil od 17°20 do 17°09 Rib.  

Pluton bo šel retrogradno od 20°46 do 20°42 Kozoroga.

Luna bo šla 9. 9. v Vodnarja, 12. 9. v Ribi in 14. 9. v Ovna.

Polna luna bo na nebu v soboto, 14. 9., ob 6.32 na 21°05 Rib.
OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Za svoje rezultate se boste morali kar malo potruditi. Za ovne nič posebnega, tako in tako radi vidite, da so vaši dosežki plod lastne sposobnosti. Veliko dela je videti, posvetite se tudi pospravljanju, če je še ostalo kaj takega. Od reda, ki si ga boste ustvarili, je odvisen izhod marsikatere akcije v prihodnjih mesecih. V službi bodo na sporedu resne stvari, zna biti, da se pripravlja kaka reorganizacija in že govorice o tem niso prijetne, kaj šele misel, kaj se lahko rodi iz tega. Radi se boste zadrževali doma, pa če gre za počitek in polnjenje baterij ali pa zavest, da vas doma ne vidijo zadosti in se je svojim treba posvetiti več kot navadno. V ljubezni je videti veliko strasti, pa tudi zahtevnosti in natančnosti.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Uran lahko ta teden vnese nekaj nemira ali pa povzroči kako vašo nenadno radikalno potezo, tako da bodo vsi presenečeni. Kake velike ambicije po napredovanju ali osebnem razvoju ta čas ni videti, bolj se boste vrteli po znanih področjih, pa če gre za delo ali pa odnose z drugimi. Nekoliko moti nezaupanje v sposobnosti drugih (zlasti prijateljev), a to bo v drugi polovici tedna manj izraženo. Pričakovanje, da bo nekdo drug rešil vaše težave, se izkazuje za napačno. V odnosih z ljudmi ne bodite tako natančni in zahtevni, vaša opažanja in zlasti očitki zelo bolijo. V ljubezni bo v zraku veliko lepih misli, osvajanja ali pa razvijanja zveze, tudi odnosi z otroki bodo – zaradi začetka šole ali tudi sicer? – polni pozornosti, skrbi in ljubezni.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Izkazali se boste z zavidljivo učinkovitostjo, ničesar ne boste prepustili naključju in ne boste zapravljali ne časa ne energije. Še posebej vaše besede bodo natančne, celo ostre, bolj kot do zdaj, marsikdo se bo samo začudil, zakaj tako. Ker v poslih in službi ni čisto jasno, kam ladja pluje, se boste raje držali malo nazaj, morda celo počeli stvari, ki ne bodo na očeh vseh; nezaupanje v vodilne bo vse večje. V polju partnerstva še naprej vedri in oblači Jupiter, ki pa bo tokrat v zelo neprijetnih povezavah. To česa posebej slabega ne more prinesti, a tudi pojavi, kot so pretiravanje, prepuščanje, ignoriranje, spregled česa pomembnega ali iskanje napak, niso prijetni. Potrpite, kmalu bo drugače, zdaj ni mogoče narediti veliko.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V tem tednu so mogoče pomembne in velike spremembe v življenju. Četudi kake revolucije verjetno ne bo, obstaja verjetnost, da boste spremenili pogled na stvari. Kratka potovanja vam lahko prinesejo veliko uspeha, pa tudi komunikacija, telefoni, pisanje. Lahko tudi izredno uspešno vodite in sploh zaključite spore s sosedi ali sorodniki, predvsem sorojenci. Najpomembnejši med odnosi pa je tisti do sebe, nanj praviloma pozabljamo – tudi tu se odpirajo nova spoznanja, cenili boste nekaj, kar počnete in znate. V partnerstvu vse delate »na dolge proge«, v ljubezni pa boste iskali zadovoljstvo in romantiko, pri čemer vas tokrat globine odnosa ne bodo preveč zanimale …

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Ko boste najbolj računali na podporo kolektiva ali nekoga »od zgoraj«, se boste znašli sami. Panike ne bo, obvladali boste vse, malo vas bo le dajalo nelagodje, kaj poreko tisti, ki jih zdaj ni zraven ... Na finančnem področju in na polju vrednosti se dogajajo spremembe in premiki, tu se bo treba hitro prilagajati okoliščinam, te pa se ne bodo menile za vaša stališča ali pričakovanja. Lahko bi nekaj zaslužili s prodajo ali pa z obračanjem denarja, pri čemer ne bo šlo za drobiž. Je pa Jupitrov položaj tudi neugoden, če ste nagnjeni k spregledu česa pomembnega, prepričani, da boste zvozili tudi tokrat … V ljubezni se bo pojavil neki mali črviček, ki lahko kasneje preraste v znatno in čisto konkretno težavo.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V neki situaciji boste postali glavni. Mars daje potencial vodenja, iniciative in preboja. Če vas ne bo prehitro sram, je to lahko odlična odskočna deska za naprej, le ne začnite se spet opravičevati za svoj uspeh! Drugi bodo imeli različen pristop do vaše vloge, eni bodo navdušeni (celo malo preveč), drugi pa sumničavi – oboje pa vas bo navdalo z dvomom. V srčnih zadevah se kažejo prelomni trenutki, ne vrzite prehitro puške v koruzo, raje malo prespite. Vsekakor se zadeve gibljejo v neki stalni in dolgotrajni smeri. Za Device, ki imajo v srcu kako skrivno zadevo, je ta teden odličen čas za lepa doživetja. Razmišljali boste o spremembi videza ali garderobe.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

V tem tednu boste na neki način ostali sami, podpore, na katero boste računali, ne bo, ker se bo spremenila bistvena okoliščina. Lahko pa se zgodi, da vas neki sodelavec ne bo več čakal, ampak zaradi cincanja kar sam odšel naprej. Če vas to ne bo vrglo iz tira, lahko še vedno veliko dosežete, čisto mogoče pa je tudi, da se boste skrili v mišjo luknjo, saj bo to lažje od izstavljanja računov. V tem primeru se dobro naspite in premislite svoje akcije, ki bodo na vrsti čez teden ali dva, ko boste brez težav nadoknadili vse zamujeno. Za ljubezen in zakon je ta teden ugoden, le prilagajati se bo treba znati, v čemer tehtnice niste ravno svetovni prvaki … Videti je neko izjemno in enkratno finančno možnost.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Poslovni tokovi so zdaj nekoliko bolj daleč ali pa previsoko, da bi lahko segli, potrebne bodo zveze ali pa vsaj dobro načrtovanje korakov. V službi se boste zadev lotevali živahno in zelo aktivno, marsikatere ovire se boste lotili skoraj s strastjo (do zmage, recimo). V stikih s sorojenci in sorodniki se držite nazaj, ker boste preostri, pa tudi v prometu se dodatno pazite. Venera vam prinaša nekaj samoljubja, pa tudi močan ljubezenski naboj, kar precej »vroči« boste. Če vaša stališča v tem tednu ne bodo preveč radikalna in zaupanja ne boste kazali tako naravnost, boste v družbi dobili veliko novih točk, spoznali boste nove prijatelje in zveze za nadaljnjo pot.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Izredno uspešen teden za Strelce, če seveda v rojstnem horoskopu nimate kakih res slabih potencialov. Ne toliko okoliščine kot lastne sposobnosti, prilagodljivost in znanje so orodja, ki vam to pot lahko prinesejo uspeh. Jupiter bo priskrbel za široko odprta vrata, lahko celo nekoliko preveč, morda bi veljalo iti skoznje počasi in ne divjati. Glede financ so možne napetosti, morda celo strah, kako se bo izteklo, toda z nekoliko mirnejšim pristopom ne boste zapadli v nikakršne težave. Na tem področju sicer ni vse v vaših rokah, je pa dobro stvari predihati, preden se odločimo. Če pa bi vam kdo moral denar vrniti, je potencial prav zdaj dober. 

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

 V službi kakih novosti ali preobratov ni videti, bo pa v zraku visel občutek, da je to samo zatišje pred dogajanjem. Zaradi nekaterih dobrih planetarnih povezav boste znali pritisk prenesti na druge, jim pomagati, jih usmerjati in učiti. Nasploh je v tem tednu velika prednost komunikativnost, poslušali vas bodo, ker se na vas lahko zanesejo, da bodo informacije koristne in uporabne. Čeprav čisto vse seveda ne bo zlato, pa je zlasti za učence in študente med kozorogi ta teden izvrstna priložnost za naprej, pa tudi za vse tiste, ki delujete v prosveti, medijih in pravosodju. S poučevanjem, inštrukcijami oziroma podajanjem znanja bi se dalo morda tudi kaj dodatnega zaslužiti.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

V nekem pogledu boste odvisni od namenov in želja drugih, kar bo prineslo vsaj slabo voljo, če že ne revolta. K sreči sta v igro vpletena aktivna Mars in Venera, tako da se bodo stvari v pravem času izpeljale v vaš prid. Samo malo zdržite … Na denarnem področju ne bo pravega reda, nekaj ni tako, kot ste mislili ali nameravali, tudi tu bo volja drugih odločilna, a ker je izdatno vmešan Neptun, ne bi bilo slabo preveriti tudi njih, kaj in kako počno. V ljubezni bodo po eni strani izboljšave in širjenje, po drugi strani pa bojazen, da dobro obdobje ne bo dolgo trajalo. Če imate kje kaj skritega, bo to za vas v tem tednu rešitev ali pa olajšanje, vendar bodite zelo pazljivi.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Precej nenavaden teden bo tole. Nekaj zadev se vam bo dobro izteklo čisto po sreči. Tudi drugi vam bodo šli na roke ali pa vam pomagali pri aktivnostih. Zna biti, da bodo nekoliko nejevoljni, ker vaša potreba po pomoči drugih ne usahne, a jih boste kot navadno razorožili s »pogledom ranjene srne« in spet bo vse kot prej … Sicer pa se bo od nekod vzela neka prijateljica, na katero ste že skoraj pozabili, in pomagala natanko tedaj, ko bo to najbolj treba. Manj uspešno se zdi finančno polje, kjer je zlasti pri investicijah in obračanju denarja potrebne veliko previdnosti, če že morate kaj početi. Pa na drobni tisk tudi pazite …