Astro

Smrt je lepša in bolj mirna, če poznamo vse 4 njene faze

sn
3. 9. 2019, 16.30
Deli članek:

Razumevanje ima v primeru umiranja in smrti popolnoma enak pomen kot na vseh drugih življenjskih področjih: osvobodi nas strahu pred neznanim.

dreamstime
Ko proces smrti poznamo, se nič več ne bojimo.

Dojemanje smrti je v največji meri odvisno od duhovne vzgoje, bolj ali manj pa ima vedno negativni predznak in podton strahu.
A ne glede na to, v kaj verujemo in v kakšnem kulturnem okolju živimo, je dejstvo, da proces smrti obsega štiri faze. Če bi se torej radi znebili strahu pred njo, nadaljujte branje jo spoznajte.
PRVA FAZA …
... nastopi, ko se na pot poda Angel smrti, da pobere dušo. Ta stopnja se začne hkrati z odpovedovanjem človeškega fizičnega telesa. Angel smrti obstaja v vseh kulturah, skoraj v vsaki pa nosi drugačno ime. Njegovo glavno opravilo je, da čim nežneje ločuje dušo od telesa umirajočega. Ko angel dušo in telo razdvoji, telo seveda ostane brez življenja, naše potovanje v tem telesu je za vedno končano. Angel nas nato potegne skozi predor svetlobe, v katerem popolnoma pozabimo na svojo preteklost v zadnjem življenju in tudi tisto, kar se nam je zgodilo v preteklih inkarnacijah. V predoru postanemo polni miru in zadovoljstva, zagledani smo v svetlobo na koncu predora in ta postopoma postaja vse večja in svetlejša.
DRUGA FAZA …
… se zgodi, ko pridemo do cilja, kamor nas popelje Angel smrti. Njegova naloga je takrat opravljena, prepusti nas, da se z neverjetno svetlobo pred seboj soočimo sami. In v tej luči nato zagledamo Boga, v katerega imamo vero. Bog nas pozdravlja v kraljestvu svetlobe in miru.
TRETJA FAZA …
... smrti je tista, ko smo podvrženi pregledu in ocenjevanju. Na tej stopnji so pred nami vsa dejanja, ki smo si jih privoščili v svojem življenju kakor pod skenerjem. Čeprav se ta proces zgodi v trenutku, nam postane popolnoma jasno, kakšno energijo smo v svojem življenju ustvarjali – najsi je šlo za ljubezen ali ljubosumje ali pohlep, vse nam postane kristalno jasno. V tej fazi dušo prežame zavedanje storjenih napak.
ČETRTA FAZA …
… je zadnja in tista, v kateri se naučimo lekcij, ki bi se jih na tem svojem življenjskem potovanju morali. Za te lekcije se odločamo sami, z absolutno poštenostjo in brez presoje. Po tej fazi se začne proces »recikliranja« naše duše in poslani smo nazaj, da živimo novo življenje z novimi starši in novo okolico.
RAZLIČICE
Princip stopenj smrti je v bistvu za vse enak, a tudi za vsakogar nekako drugačen, ker smo ljudje tako kot v življenju tudi ob smrti na različnih ravneh duhovnega doživljanja.
Edino, kar pa je prav v vseh procesih identično, je, da so polni ljubezni in hvaležnosti. Prežamejo nas z mirom in zadovoljstvom, zazibajo našo dušo in nežno naprej vodijo naše bitje.
Skoraj za vsakogar je postopek štirih faz prežet s pozitivnim, a četudi je negativen, se vedno konča dobro: ko se zatečemo k Bogu, nas zagotovo popelje v luč in tolažbo.
Pri ideji smrti imejmo vedno v mislih, da se je resnično ni treba bati, kaj šele trepetati pred njo. Vsi bomo umrli in to je pač dejstvo. Lahko si že danes in nato vsak dan prizadevamo, da bomo umrli čim lepše: ko iz svojega življenja izločimo hudobijo in se predajamo pozitivnim mislim in dejanjem, sebi in smrti pripravljamo teren, da bo srečanje in spoznavanje med nami in njo čim bolj enostavno in mirno.