Astro

Tedenski horoskop: 3 znamenja bodo imela posebej dobre dneve

Bern Jurečič, astrolog
1. 9. 2019, 14.00
Posodobljeno: 1. 9. 2019, 14.08
Deli članek:

Teden, ki se odpira pred nami, bo prinesel precej različne potenciale, od izjemnih možnosti in okoliščin, da iz njih izvlečemo kar največ, do zavlačevanja, ignoriranja, izpuščanja priložnosti iz rok ali pretiravanja v kateri od smeri.

Profimedia
vesolje

Predvsem zemeljska znamenja (bik, devica in še posebej kozorog) se lahko lotijo praktično česarkoli in vse bo šlo dobro od rok, za razliko od včasih, ko še tako velik trud ne obrodi sadov. Nasploh ta horoskop prinaša zelo veliko interakcije, sodelovanja, dogovarjanja, timskih prizadevanj, gibanja, komunikacije in premikov. Manj prijetna povezanost Neptuna in tudi Jupitra pa bo marsikoga navdajala z iluzijo, da smo v zadnjih časih nekaj sicer res naredili, saj bodo rezultati zdaj močno drugačni od pričakovanih in ne bo čisto jasno, zakaj tako oziroma kje leži napaka v korakih. Je šlo zgolj za sanje ali pa je resničnost ta, ki jo je treba sprejeti brezpogojno, kljub nekaterim drugačnim obetom? Pod črto zapišimo, da bo teden tvoren in uspešen, če se le ne bomo kot pijanec plota držali svojih zamisli, ampak bomo pokazali prilagodljivost in obilo dobre volje.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 9°10 do 15°57 Device.

Merkur bo ta teden prišel od 7°04 do 20°22 Device. 

Venera bo v tem tednu prišla od 14°17 do 22°58 Device.

Mars bo prišel od 9°20 do 13°48 Device.

Jupiter bo počasi prišel od 15°11 do 15°43 Strelca.

Saturn bo retrogradno prišel od 14°07 do 13°58 Kozoroga.

Uran bo počasi retrogradno prišel od 6°26 do 6°18 Bika.

Neptun se bo retrogradno premaknil od 17°32 do 17°20 Rib.  

Pluton bo šel retrogradno od 20°51 do 20°46 Kozoroga.

Luna bo šla 2. 9. v Škorpijona, 5. 9. v Strelca in 7. 9. v Kozoroga.

Prvi krajec bo na nebu v petek, 6. 9., ob 5.10 na 13°15 Strelca.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
Neke nove ideje, četudi morda zelo vabljive in verjetno kar konkretne, se bodo bodisi teple z vašimi načeli in prepričanji bodisi bodo povezane z osebami, ki jim ne zaupate. Istočasno si boste zelo želeli, da bi ta projekt uspel, in se bali, da je v njem preveč neznank. Vzemite si čas zase, predvsem za počitek in regeneracijo, malo pa pomislite tudi na zdravje, seveda v preventivnem smislu. Nekaj se boste lotili pospravljati, a s tem zadeli ob interese ali pa nelagodje drugih, morda zato, ker bi to že zdavnaj morali narediti oni. V odnosih z dragimi osebami se bosta ta teden prepletala principa ljubezni in prijateljstva. Zelo verjetno bo vmes tudi nekaj odgovornosti, vseeno pa se boste imeli dobro.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
Biki ta čas nimate vsega v svojih rokah, v nemajhni meri ste odvisni od okoliščin in volje drugih. Ti drugi vas sicer spodbujajo, a hkrati postavljajo visoke standarde, ki jih je treba doseči. Če je v zraku preveč informacij, počakajte, da se poleže prah in bo vidljivost večja. Nekatere med njimi bodo trdne in zanesljive, a tudi nedosegljive. Morda kdaj drugič. V ljubezni je videti veliko govora, topline, strasti in hotenja. Morda ne bo vse odlično, a boste vseeno zadovoljni. Zna pa biti, da boste spet v skušnjavi pomesti nekaj pod preprogo. Prav tako je možno, da se vplete neka tretja oseba. Pri delu se bo pojavila nova okoliščina, morda kot sprememba načina dela ali pa kadrovska zamenjava.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
Z vašim znamenjem sta v tem tednu povezana tako skrajna principa, kot sta siljenje naprej in držanje varnega položaja »za vsako ceno«. Uspehi bodo zaradi tega ali manjši ali pa upočasnjeni. Če pa bodo te aktivnosti vezane na dom, posest ali prihranke, bodo prisotni še pritiski, na primer v obliki spodbude, češ, stori že kaj, ne bi pa bilo čudno, če bi bili deležni celo očitkov ali strašenja, »kaj vse bi se lahko zgodilo«. Zelo trdni boste morali biti, če naj bi se ob tem premaknili naprej. V ljubezni je videti veliko težnjo po harmoniji in dogovoru, moteča pa bo vaša preobčutljivost na vsako besedo. V partnerstvu oziroma zakonu marsikaj ne bo šlo v redu, a potrpite in počakajte nekaj tednov, vse se bo uredilo.  

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Štirje planeti v Devici ne dovoljujejo stati in čakati, preveč stvari se dogaja ali pa vsaj pripravlja. Tudi če ste že marsikaj dosegli, je še veliko možnosti za razvoj in napredovanje. Tokratne informacije bodo na prvo oko zelo ugodne in obetavne, čeprav marsičesa ne boste razumeli dobro. Pojasnila boste dobili pri neki vam dobro znani osebi, za katero ne bi nikoli mislili, da je doma na tem specifičnem področju. Osebi, ki vas zavira v odnosih z domačimi, boste dopovedali, da je treba iti naprej, a to ne bo šlo zlahka, saj so predsodki ali pa vezanost na »staro in dobro« premočni. V ljubezni bo veliko strasti (tudi kaka neprijetna zraven ...) in predvsem besed, teh bo več kot pa dejanj.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Pri poslih so na vrsti odločni koraki in pogled naprej. S pomočjo drugih boste izboljšali ali pa utrdili svoj položaj. Celo v primeru, da do teh ljudi niste najbolj prijetni ali prijazni, vam bodo šli na roko, morda kot podajanje roke sprave in miru. Denarni posli bodo v tem tednu polni dogajanja, sprememb in še kake nejasnosti za povrh, kaj dlje od zelo lepih obetov in pričakovanj pa verjetno ne boste prišli. Zelo pomembno za vas je, če »oni zgoraj« vedo, kaj počnejo – iskali boste trdno oporo in navodila, da bi lahko trdneje stopali naprej. Številne informacije se bodo izkazale za nepotrebne ali pa same sebi namen, vi pa se boste odločili postaviti močnejše informacijske filtre – v smislu, kaj je dobro zame in kaj ne.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
Veliko vaših misli bo posvečenih denarju, kjer ne cvetijo rožice, a z veliko tuhtanja ne bo nič bolje. Neki zaslužek, ki ste ga dolgo čakali, se bo izkazal za manjšega, boljša novica pa je to, da si boste s tem poslom naredili dobro ime in morebitni denar s strani tudi za v prihodnje. V službi boste na neki način stopili v ospredje, bodisi zaradi dobro opravljenega dela bodisi zaradi kakih govoric ali manjše afere, ki vam slabega sicer ne bo prinesla. V partnerstvu ali zakonu boste naleteli na podrobnosti, ki vam bodo dale sprva samo misliti, potem pa boste razvijali idejo naprej ter postali jezni ali pa ljubosumni. Neptun ne obeta, da bi dilemo uspeli razjasniti, zato se ne obotavljajte vprašati neposredno ali pa raziskati zadevo.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
Čeprav so vaše želje in nameni ta čas kar veliki, pa poslovna sfera ne bo v prvem planu. Z domom in domačimi, morda starši, povezane informacije vam v prvi polovici tedna ne bodo dale iti naprej, potem pa boste premagali predsodke in naredili nekaj pogumnih korakov. Če jih boste poskušali pojasniti vsem vpletenim, bo to samo izguba časa. Neka finančna situacija vam bo dala misliti, prinesla pa bo tudi nekaj nelagodja, premalo zanesljivo se vam bo zdelo, da bi šli po tej poti. Če bo na pomoč priskočil kdo drug, bo lažje in se lahko izteče čisto v redu. V ljubezni je videti nekaj zelo lepega, vprašanje je le, koliko je to realno in koliko gre samo za želje. V komunikaciji je videti nesporazume ali pa se boste kje izgubili v prometu.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
Medtem ko se pripravljate na večje korake, vas bo doletel sentiment, zaradi nekoga ali nečesa ne boste mogli narediti koraka. Morda kak »dolg« oziroma naloga, ki je enkrat prej niste opravili? Istočasno boste videli druge, da jim kar dobro gre, in hitro odmislili zgoraj omenjene težave ter poskusili držati korak. Prijateljska oseba vam bo prinesla kontakt, od katerega si boste veliko obetali. V službi oziroma poslih je videti neke ugodne ali pa zelo ugodne okoliščine, lahko bi dobili pohvalo ali pa celo izboljšali svoj položaj, morda pa izvedeli kaj takega, kar bo pomenilo dobro perspektivo za naprej. Če se bosta med seboj prepletala posel in ljubezen, to za vas ne bo dobro.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
Nekako razdvojen teden je pred vami. Istočasno se vam odpirajo horizonti in kopičijo strahovi, da ne bo šlo v redu. Marsikaj je videti lažje, kot je v resnici, kar nekaj polen pod nogami boste našli na svoji poti, tudi tista majhna vas bodo ustavila. Ne iščite okoli sebe, kdo da je »kriv«, da vam ne gre, pa če se to nanaša na kako osebo ali na državo. Sprejmite stvari take, kot so, in se potem odločajte naprej. Pri poslih in v službi vam bo šlo vse v redu, če boste odmislili zasebne in čustvene zadeve, Merkur pa prinaša možnost, da boste močno angažirani kar na več straneh hkrati. V ljubezni so na vrsti nesporazumi ali pa poskus, da bi se nekaj razvilo na silo. Pri financah se ta čas zanesite nase, ne na druge.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Trdnost, stabilnost, čvrsto napredovanje po načrtovanih poteh oziroma stopnicah navzgor, predvsem pa podprtost akcije s konkretnimi tako idejami kot posledično rezultati – če česa, si kozorogi želite takšnih potencialov. In ta teden vam ponuja prav te. Se pravi, da se ne bojte, zavihajte rokave in na delo! Vse vam lahko uspe. Ne zanašajte se na srečo, tokrat je ne boste imeli veliko, vprašanje pa je, ali jo boste sploh potrebovali. Pri idejah, kam speljati svojo pot, je morda dobro upoštevati tudi druge, ni vse odvisno samo od vas. Komunikacija pa bo v tem tednu v veliki meri podobna pokvarjenemu telefonu – iskali boste dobrega posrednika ali pa razsodnika, ki bi povedal, kdo ima prav oziroma kdo je razumel napačno.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Ko je počasi že videti, da se zadeve urejajo in da imate vse pod nadzorom, bo prišlo do spodrsljaja ali dveh in spet se boste sebi zazdeli kot »izgubljeni v vesolju«. Vse želje in hotenja bodo vse bolj v zraku, prizemljenosti pa od nikjer. Celo tistih, ki se vedno motajo kje blizu vas, tokrat ne bo na spregled, morda bi vam vsaj oni pomagali speljati kaj. Zanesli se boste na strukturo, se pravi na vodje, šefe, podjetje, državo, tiste, ki odločajo – pa če so vredni zaupanja ali ne. Še tako obetavne priložnosti na finančnem področju je treba preveriti vsaj dvakrat, da ne bi šlo kaj narobe. V ljubezni se boste nekaj odločili ali pa prevzeli iniciativo, predvsem zato, da bi se izognili nadaljnjim nesporazumom ali spuščanju dimne zavese.  

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
V tem tednu se bo vse zdelo kar lepo in dosegljivo – dokler ne boste stegnili roke. Več kot po navadi se boste ukvarjali z drugimi, pa tudi z njihovimi vrednostmi, na primer z vrednostjo prispevka ali pa s čisto konkretnim denarjem, morda v obliki posojil ali investicij. Pomoči, ki jo čakate, ne bo od nikjer, spet enkrat boste spoznali, na koga se lahko zanesete in na koga ne. Precej boste razmišljali o denarju in še bolj o kakih premostitvah. Če ste komu kaj dolžni, ne bo nič boljše – preostalo vam ne bo drugega kot izgovarjati se in imeti slab okus v ustih. V ljubezni bo veliko volje, lahko dobite še več od tistega, kar ste pričakovali. Le nestrpnosti se poskusite izogniti, ta vam zdaj škodi kot že dolgo ne.