Astro

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi nenavadne poti

Bern Jurečič, astrolog
25. 8. 2019, 14.00
Deli članek:

Astrološka napoved od 26. avgusta do 2. septembra 2019

dreamstime
vesolje

Jupiter in Neptun štejeta zadnje dni svojega dolgotrajnega (nekateri ga imenujejo kar »skoraj neskončnega«) kvadrata, ki je prinesel veliko zastojev, nezadovoljstva in razočaranja ter ga lahko imenujemo za enega od glavnih krivcev na nebu, da se nam že lep čas zdi, da se zadeve ne premikajo nikamor ali pa celo prej v napačno kot v pravo smer.Drugi planetarni stiki bodo ta teden dobri ali celo odlični, tako da se za moč, vitalnost, odločnost in čvrstost korakov ni bati, kak dvom je še ostal, a počasi se bo razblinil tudi ta. Teden, ki se odpira pred nami, je kot nalašč za kak viden rezultat, lahko bi šlo tudi po kakšni drugi poti, ne le po utečenih stezah. Na globalni ravni se bo ta teden premaknilo kaj zelo bistvenega, bodisi gre za dogodek bodisi se bo sprožilo kakšno (neodvisno) gibanje.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 2°24 do 9°10 Device.

Merkur bo ta teden prišel od 23°15 Leva do 7°04 Device, v katero bo vstopil 29. 8. 

Venera bo ta teden prišla od 5°37 do 14°17 Device.

Mars bo prišel od 4°53 do 9°20 Device.

Jupiter bo počasi prišel od 14°49 do 15°11 Strelca.

Saturn bo retrogradno prišel od 14°20 do 14°07 Kozoroga.

Uran bo zelo počasi retrogradno prišel od 6°32 do 6°26 Bika.

Neptun se bo retrogradno premaknil od 17°43 do 17°32 Rib.  

Pluton bo šel retrogradno od 20°58 do 20°51 Kozoroga.

Luna bo šla 28. 8. v Leva, 30. 8. v Devico in 1. 9. v Tehtnico.

Mlaj bo na nebu v petek, 30. 8., ob 12.36 na 6°47 Device.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
Precej nepričakovano se bo v vaše početje vpletlo nekaj dvomov. Ideje in rešitve, ki jih nosite v sebi, se ne skladajo s prepričanji tistih, od katerih so odvisne, zato boste v precepu. Ali se spet prebijati z glavo skozi zid ali pa nemara ubrati kakšno drugo pot, to bo vprašanje, a pri slednjem ovni niste najbolj doma, saj se vam zdi škoda časa, pa še prave potrditve ne bi dobili. Poskusite morda s tem, da poizveste o mišljenju še drugih ljudi, ki s tem sicer nimajo nič, poleg tega vrag verjetno tiči v podrobnostih, s tem pa se ovni po navadi ne ukvarjate. Možnosti za uspeh vsekakor niso majhne, vprašanje je samo, koliko vam bo uspelo iti čez sebe. V ljubezni je videti nekaj hitenja.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
Čvrstost in prepričanost vase pri vas že lep čas ni bila tako izrazita kot zdaj. Odločali se boste o tem, da bi nekaj naredili čisto po svoje, čisto drugače kot sicer, a o tem ne bi radi govorili nikomur, saj se bojite, da bi vas lahko mnenje okolice odvrnilo od namenov. Morda ideja tudi še ni čisto zrela, in če nimate osebe, s katero bi se o njej lahko pogovorili, se odpravite na svetovni splet ter poiščite čim več o tem. Pri financah so vaša pričakovanja in želje ta hip večji od realnih možnosti, počakajte na naslednji teden, ko bo vse jasneje in mirneje. V ljubezni je videti velike namene in ogromno energije. Za osvajanje in pletenje mreže je ta čas odličen, čisto mogoče pa je, da boste razmišljali tudi o formalnih potrditvah, kot je zakon.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
Merkur se iz dramatičnega Leva seli v bolj preudarno, previdno in tudi pasivno Devico, vaša energija pa se bo s tem usmerila nekoliko bolj nazaj, v zadeve, ki so nekdaj že bile na sporedu, ali pa v probleme, ki se jih »ne da« rešiti. Morda bo šlo za odnose znotraj primarne družine, s katero ne živite več, a še vedno visijo v zraku, morda za nepremičnine ali dediščino, morda za stare zamere ali pa za dogovor o tem, kako odnose peljati naprej. Tudi če vam ta smer ni všeč, pa je uspeh na tem področju bistven za jesen, ko za take reči ne bo več časa, ker boste prezaposleni z drugim. Merkurjeva hitrost utegne biti pri tem odločilna, saj se bo treba odzivati hitro, verjetno pa tudi voditi več »bitk« sočasno.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Množica planetov v Devici prinaša obilo prilagodljivosti in paleto možnosti, morda celo malo preveč pisano, tako da bi lahko bili na trenutke tudi zmedeni zaradi številnih izzivov in priložnosti. V odnosih z drugimi bo ta teden prišlo do spremembe, še posebej če je bil kateri med njimi že nekaj časa v nemilosti. Pri tem velja dodati pripombo, da bo za večje premike v odnosih »poskrbel« mlaj, ki prinaša novosti, novo preobleko. V ljubezni je videti nekaj težav, ki vas bodo aktivirale in jih boste rešili v obojestransko zadovoljstvo. Kot bi kdo mignil s čudežno palčko, boste izrekli svoje mnenje, ki ste ga med premlevanjem že dolgo brusili, in za čuda uspeli s premikom naprej. Ko bi le lahko zinili že prej …

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Zgostitev planetarnih energij v vašem znamenju in zdaj predvsem v Devici za vas pomeni veliko moč in trdnost v korakih, zelo dobro veste, kaj lahko naredite. Na trenutke imate občutek, da gre lahko samo še na bolje, kar seveda ni slabo, še posebej zato, ker uspehi, tudi če so morda manjši od želenega, prinašajo več volje in sposobnosti. Jupiter v vašem znamenju pa vas lahko zanese v samoljubje in občutek, da je za vas meja samo nebo, taka usmeritev pa se po navadi ne izteče najbolje. Zato pamet v roke in poskušajte energijo uporabljati s pravo mero; uspehi ne bodo izostali. Omejitve s strani doma oziroma staršev boste ta teden prevesili v svoj prid, tako da se bo odnos razvijal vam v korist, ne pa v korist druge strani kot do zdaj.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
Merkurjevo približevanje vašemu znamenju bo prineslo mrzlično razmišljanje, kaj vse lahko napravite, saj do povečane aktivnosti ni več daleč. Mlaj, ki se bo v petek dopolnil prav v vašem znamenju, bi moral pomeniti nekakšen prelom, spremembo na bolje. Tokrat morda v smeri zanašanja na sebe samega/samo, kajti drugi se bodo kaj lahko izkazali za šibke ali pa izmikajoče, čeprav bo navzven videti vse lepo. Nekaj nesoglasja ali nerazumevanja je videti v odnosih z domačimi, še posebej na relaciji partner – vaši starši. Zagotovite si dovolj spanja, kajti v naslednjih tednih boste potrebovali spočit organizem, če naj bi napravili vse, kar se bo postavilo pred vas. A da ne bo pomote v razumevanju – naslednji tedni prinašajo boljše trenutke, ne slabših.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
Če imate namene ali načrte kaj posebnega doseči v tem tednu, zmagati, uspeti, se premakniti za stopnico naprej, potem boste nemalo razočarani. To ni »tak teden«, tokrat se bodo stvari odvijale nekoliko drugače, pri čemer pa ni rečeno, da je ta čas za vas neugoden, slab. Nasprotno, če se stvari lotite počasi in upoštevajoč okoliščine, pri tem pa uporabite odlično mešanico diplomacije in lobiranja, uspeh ne more izostati. No, postavljati se z njim sicer ne boste mogli, a to za vas tako ali tako ni bistvena poanta; drugi so bahači, ne vi. Tudi srčne zadeve se bodo ta čas peljale nekako bolj skrito ali rezervirano, ne da bi to pomenilo kaj slabega. Preprosto boste te reči držali zase. Na področju financ je možna kakšna odlična poteza z dobrim izplenom ali pa povrnitev denarja, ki ste ga skoraj že odpisali.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
Jedro planetarne energije se vedno bolj prenaša v znamenje device, saj se po treh planetih tja v petek preseli še hitri in sposobni Merkur, za vas pa to pomeni razmišljanje o perspektivi, poti naprej, pa tudi stike, zveze in korist od prijateljev, znancev in poznanstev. Tudi ljubezensko dogajanje bo pod vplivom te energije, zato kakšne »globine« v tem času ne bo, bolj površni odnosi bodo to, skoraj na meji prijateljstva. Do uspehov pri delu boste hoteli priti hitro in po možnosti na čim lažji način, če pa se kaj ne bo izteklo čisto po vaši meri, se boste hitro obrnili k novemu izzivu. V odnosih s sorojenci, sorodniki ali sosedi boste stvari zastavljali resno in trdno, tu ne bo veliko možnosti za izmikanje ali različna tolmačenja.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
Trojček planetov na začetku Device strelcem prinaša veliko dobrih možnosti pri poslih in v službi, kar se ob izdatni podpori Urana in na začetku tedna tudi še Lune lahko izkaže v uspehih, zmagah, dobičku, nagradi ali napredovanju. Vsekakor dober potencial in obenem odličen veter, ki ga velja izkoristiti v čim večji meri. Drugim boste na prijeten in obenem učinkovit način kazali, kako lahko uspe tudi njim, tako da bodo povratne informacije od njih za vas pravi balzam. Edino, kar bo ta teden v vašem horoskopu izostalo, je »sreča«, da se kaj zgodi kar samo od sebe – za svoje uspehe se boste morali vsaj malo potruditi, pokazati, da ste vredni Jupitrove pomoči. Razmišljali boste o denarju; ta se zdi dosegljiv, a oprijemljive možnosti zanj se iztečejo v noči na petek, zato se podvizajte.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

V tednu, ko bodo na nebu prevladovali dobri odnosi med planeti ter njihovo tvorno sodelovanje, se lahko zgodijo lepe in pomembne stvari. Mlaj se bo tokrat zgodil v vaši astrološki hiši svobode, znanja, širjenja in sreče. In ker mlaj prinaša začetek novega ciklusa, to v vašem primeru sploh ni slabo – poslej lahko razmišljate o tem, da bo šlo na bolje, tudi o tem, da boste k temu precej prispevali sami. Večinoma neugodni Pluton v vašem znamenju ima tokrat dobre povezave, kar pomeni večjo prodornost (predvsem prodornost misli in besede) ter odprtost za ideje, ki jih je treba potem še prirediti za praktično uporabo, kozorogi pa ste v tem mojstri.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Uranove tokrat odlične povezave bodo prinesle nenaden ugoden veter, vaše delovanje pa bo presenetljivo učinkovito in brez zastojev. Kateregakoli izziva se boste lotili, bo dosegljiv. To nikakor ni teden za čakanje, kaj bo, ali za filozofiranje o možnostih. V poslih in službi se boste trudili ter zaganjali, a tudi naleteli na manjše ovire, bodisi pravne bodisi osebne narave. Morebitne zaplete v komunikaciji boste rešili tako, da boste drugim predstavili čisto drugačen pogled, takega, ki bo osupnil prisotne in jim dal misliti. Glede financ se kaže nekaj ugodnega in obenem velikega, tu ne bo šlo za drobiž ali majhne poteze. Mali (nepotrebni) stroški in curljanje iz vaše denarnice pa lahko načnejo vaš mirni spanec.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Možne so neke nejasnosti ali preglavice ali čisto nepotrebni zapleti v službi oziroma pri poslih, a tudi to ne bo kaj velikega, morda le sitnost. Na drugih področjih se vam bo ta teden kar odpiralo, izkazali boste veliko ustvarjalnosti. Od drugih boste prejemali ideje in spodbude, a to morda ne bo zadoščalo, da bi se premaknili v svetovano smer, ker ne boste verjeli vanje ali pa ne boste prepričani, da ste sposobni narediti kaj takega. Kateri od prijateljev se bo morda zelo zavzel za vas, a bo pri tem neroden ali pa bo preveč pritiskal, tako da boste bolj kot pomoč začutili nemoč. V financah so možne dobre novice, čeprav verjetno še ne tiste, ki bi situacijo dolgoročno izboljšale.