Astro

Devica - resda nevsiljiva, a preveč kritična

snč
23. 8. 2019, 20.00
Deli članek:

Sonce je danes vstopilo v ozvezdje device, kjer se bo zadrževalo do 23. septembra.

Profimedia
devica

Šesto znamenje zodiaka zajema poslednje poletne dneve, obdobje neposredno pred jesenskim enakonočjem, zato je kot druga znamenja na prehodu letnih časov spremenljive narave.

Obdobje device je namreč čas jesenskih del, nabiranja plodov narave, priprav na zimo ter tehtanja in ocene vrednosti pridelka, kar pomeni tudi osnovno značilnost tega analitičnega in zadržanega znamenja.
POŽRTVOVALNA
Devica spada med ženska spremenljiva znamenja zemeljske narave in s svojim pomenom označuje šesto hišo horoskopa. Označujejo jo veliko samoangažiranje, delo, požrtvovalnost, družbeno koristne aktivnosti, znanje in čistoča. Devica ima močno izražen kritični duh, obremenjuje se s podrobnostmi in se nagiba k perfekcionizmu. Kot posledica teh lastnosti se pojavlja pretirano dlakocepstvo, pa tudi razna sumničenja.
Kritično oko device bo hitro opazilo videz stvari in ljudi, predvsem občutek za estetiko ali higieno, čistočo in skrb za zdravje. Na njeno področje spadajo tudi materialna in denarna vprašanja. Za devico denar pomeni varnost in samostojnost, zaradi svojega nepotrebnega strahu, skrbi in nepripravljenosti za tveganje pa lahko postane pretirano varčna ali celo skopa.
PERFEKCIONISTKA
Rada izobražuje, nenehno zbira in širi svoje znanje ter pogosto postane pravi strokovnjak v svojem poklicu. Prav podrobnosti so zanjo ključnega pomena, vendar se ji lahko zgodi, da ji neka skrajna analiza in temeljito razčlenjevanje – k čemur je nagnjena – zamegli pravo sliko in skrije bistvo stvari. Rojena je za intelektualne poklice, še posebno sta ji blizu medicina in psihologija. Živali obožuje in jih bo najverjetneje imela vedno v svoji bližini.
PRIJATELJSTVO
Prav gotovo ni lahko postati devičin prijatelj, saj sklepanje takega prijateljstva traja kar nekaj časa. Ko pa enkrat stopite v najožji krog izbrancev, si pridobite najbolj zaupnega in zvestega prijatelja med vsemi znaki zodiaka. Ne pozabite pa, da device ne smete razočarati, saj bi v tem primeru brez prijatelja ostali precej hitreje, kot pa ste prijatelj postali. Device negujejo predvsem prijateljstva take vrste, ki čim bolj ustrezajo njihovim intelektualnim pričakovanjem.

Profimedia
devica

KAJ PA SEKS?
Ona: sprva nezaupljiva, potem …
Devica, nekoliko nezaupljiva do svojih spolnih spodbud, je nagnjena k analiziranju in razumevanju, kaj se ji dogaja, namesto da bi se prepustila čistemu užitku. Ujeta je med svoje nekoliko skrite telesne potrebe in željo po tem, da ohrani nadzor, zato je večkrat videti nekoliko hladna. A s partnerjem, ob katerem se počuti čaščeno in sprejeto, se njen močni spolni naboj izraža brez predsodkov in meja.
Devica v vsem išče estetsko plat, zato jo vulgarnost in obscenost lahko povsem vržeta iz tira. Naravnost in divje je prav gotovo ne boste pripravili do tega, da se vam bo z veseljem predala. Devica potrebuje dolge priprave, veliko predigre in ogromno nežnosti, da se ogreje in pozabi na svoje strahove.
On: seksa bolj s srcem kot s telesom
Za devičnika je spolnost zelo resna zadeva. Telesno se nikakor ne razdaja kar tako, ampak mora do ženske čutiti veliko naklonjenosti, če ne celo ljubezni. V telesno avanturo se devičnik spusti šele po dolgem razmisleku in šele takrat, ko so izpolnjene vse zahteve. Sprva je zelo zadržan, zato ga ne sodite po prvem poljubu ali seksu, saj je takrat še preveč čustveno obremenjen, da bi bil popolnoma sproščen. Seks je zanj samo pika na i globokemu čustvenemu odnosu.
Devičnik bolj kot s telesom seksa s srcem, rad improvizira in ne razmišlja o tehniki in uresničevanju erotičnih fantazij. A z vsakim poljubom ali spolnim odnosom se bo močneje razvnel, še bolj pa, če mu bo partnerica pokazala, kako dobro se počuti ob njem. Takrat jo bo v znamenje hvaležnosti obdaril z morjem nežnosti in topline.

ZANIMIVOSTI

Ker je devica maksimalno odgovorna in varčna, se to pozna tudi pri njeni higieni. Vsekakor se bo prhala in ne kopala v kadi – kopel se ji zdi pač preveč potratna.

Svoj dom devica obožuje, vsekakor pa v njem vladata red in čistoča. Izbira praktično pohištvo, ki ga je preprosto čistiti. Ustreza ji pohištvo, ki je zasnovano za dobro organizacijo – takšno z veliko policami in predali. Tudi barve, ki jih ima rada, so čiste in enostavne.

Devico bo kot darilo najbolj razveselilo nekaj čim bolj preprostega in praktičnega, kaj takšnega, kar ste pripravili in zavili sami. Samo da bo od srca.

V simboliki znamenja pripada ključno mesto njegovemu elementu zemlji, njen najbolj pogost slikovni prikaz pa je dekle, ki v rokah drži klas ali snop žita, sadje ali cvetje.

Devica ne stremi po življenju na sceni in pred očmi javnosti ter raje miri svojo vest z dobro opravljenimi nalogami.

V skrajni obliki lahko devica namesto nadebudnega perfekcionista postane neutruden tečnež in ciničen kritik.

Devica je konservativna tudi pri hrani, novih receptov in kuharskih tehnik se zelo izogiba.